سازمان ملل متحد نام محمد اشرف غنی را از فهرست سران کشورهای جهان در وبسایت خود حذف کرده است.
از این میان نام محمد حنیف اتمر، وزیر خارجۀ حکومت جمهوری پیشین نیز حذف شده است.
در فهرست سازمان ملل متحد نام رئیس حکومت، رئیس دولت یا صدراعظم و وزیر خارجۀ هر کشور نوشته میشود، اما اکنون جای تمام این مقامها از افغانستان خالی است.
نام رولا غنی، همسر آقای غنی نیز به عنوان «بانوی اول» افغانستان از وبسایت سازمان ملل حذف شده است.
طالبان از این اقدام استقبال کردند.
سهیل شاهین که از سوی حکومت طالبان به عنوان نمایندۀ افغانستان در سازمان ملل متحد معرفی شده، به رادیو آزادی میگوید که سازمان ملل متحد این تصمیم را باید زودتر میگرفت: "ادارۀ کابل هیچ حاکمیتی بر هیچ بخش از افغانستان ندارد و اکنون بخشی از تاریخ است. این واقعیت باید مورد قبول همه قرار گیرد. درخواست ما از سازمان ملل متحد این است که چوکی افغانستان را به امارت اسلامی واگذار کند، زیرا به تمام کشور حاکمیت دارند و حمایت مردم را با خود دارند."
اما با وجود درخواستهای مکرر طالبان از سازمان ملل متحد، نه حکومت آنان به رسمیت شناخته شد و نه کرسی دایمی سازمان ملل متحد به آنان سپرده شد.
اما وبسایت رسمی سازمان ملل متحد همچنان عنوان "جمهوری اسلامی افغانستان" را حفظ کرده و از جمهوری اسلامی به عنوان نوعی حکومت یاد میکند؛ در حالی که طالبان حکومت کنونی خودشان را امارت اسلامی افغانستان نام گذاشتند چیزی که هنوز از سوی هیچ کشوری به رسمیت شناخته نشده است.
نصیر احمد فایق، سرپرست نمایندگی دائمی افغانستان در سازمان ملل این گزارشها را در حساب توییتر خود تأیید کرده است.
محمد اشرف غنی و حنیف اتمر تا کنون در بارۀ این تصمیم سازمان ملل متحد واکنشی نشان نداده اند.
این تصمیم در حالی اتخاذ میشود که اختلافات بر سر نمایندگی دایمی افغانستان در این سازمان در دو هفته گذشته شدت گرفته است.
محمد حنیف اتمر در نامهای در چهارم فبروری از آنتونیو گوترش دبیر کل سازمان ملل متحد خواست تا محمد ولی نعیمی را بهجای نصیراحمد فایق به عنوان نمایندۀ دایمی افغانستان در سازمان ملل متحد بپذیرد.
اما آقای فایق واکنش تندی به این موضوع نشان داد و آن را توطئه علیۀ خودش خواند. او هنوز سرپرست نمایندگی دایمی افغانستان در سازمان ملل متحد است.