با گذشت شش ماه از حاکمیت طالبان، برخی از گروههای حامی رسانهها و خبرنگاران همچنان نگران وجود مشکل هایی در برابر کار رسانهها و خبرنگاران هستند.
بر بنیاد گزارش انجمن ژورنالیستان آزاد افغانستان در شش ماه گذشته، حدود ۶۰ درصد از مردان و ۸۰ درصد زنان خبرنگار و کارمندان رسانهیی وظیفههایشان را دست داده اند.
حجت الله مجددی، رئیس اجرایی این انجمن، روز یکشنبه به رادیو آزادی گفت که اوضاع روان نگران کننده است: "پژوهش اخیر انجمن خبرنگاران مستقل افغانستان نشان میدهد که از زمان تحولات سیاسی در افغانستان، حدود ۴۰ درصد از رسانهها به دلیل مشکلات اقتصادی بسته شده اند. که از میان حدود ۷۸ رسانه رادیویی ۳۰۰۰ هزار کارمند رسانه کار خود را از دست داده اند که بیش از ۱۳۰۰ تن آنها را خبرنگاران و کارمندان زن در رسانهها میسازند."
در همین حال برخی از خبرنگاران افغان در گفتگو با رادیو آزادی گفتند که امسال ۱۳فبروری روز جهانی رادیو هنگامی فرا رسیده است است که این حوزه با مشکل های جدی روبهرو است.
سمیع الرحمن رحمانی خبرنگار افغان نیوز به رادیو آزادی گفت: "کار کردن با رسانهها در افغانستان اکنون بسیار دشوار است، قلب و شجاعت زیادی میخواهد. صبر میخواهد یک خبرنگار افغان امروز برای کار خود را با دشواریها روبهرو میسازد لت و کوب میشود و حتا جان خود را به خطر مرگ میدهد."
یکی خبرنگار بانو که نخواست نامش در این گزارش ذکر شود، گفت که خبرنگاران در افغانستان اکنون در شرایط دشواری به سر میبرند: "پس از حاکمیت طالبان در افغانستان، این تأثیر مخربی بر زندگی و کار خبرنگاران داشته است. نوع اطلاع رسانی که در حکومت جمهوریت بود اکنون نیست بسیاری از مقامهای طالبان برای صحبت با خبرنگاران زن حاضر نمیشوند."
با این حال بلال کریمی، معاون سخنگوی طالبان به رادیو آزادی گفت که آنها هیچ رسانهیی را تهدید به بستن یا تعطیل نکرده اند: "با حاکمیت امارت اسلامی، رسانهها فعالیت عادی خود را از سر گرفتند، اما از زمان خروج خارجیها، بدون شک برخی از رسانههای خارجی با مشکلات اقتصادی مواجه شدهاند، برخی از رسانهها تعطیل شدهاند و برخی از خبرنگاران متواری شدند. اما امارت اسلامی اجازه داده است که تمامی فعالیتهای رسانهای بر اساس موازین اسلامی، بیطرفی و با در نظرداشت منافع ملی انجام شود."
به گفته انجمن ژورنالیستان آزاد افغانستان و همچنین کمیته مصونیت خبرنگاران، اکنون از ۳۲۰ رادیو به دلیل مشکلهای اقتصادی فعالیت ۸۷ رادیو متوقف شده و ۲۱۲ رادیو فعالیت خود را با شرایط دشواری ادامه داده اند.
به گفته آنان، اگر نهادهای بینالمللی پشتیبان رسانهها از رهگذر اقتصادی به رسانههای افغانستان کمک نکنند، در شش ماه آینده شمار زیادی رسانه های دیگر نیز تعطیل خواهند شد که میتواند به بحران عدم دست رسی به اطلاعات و آگاهی بیفزاید.