لینک‌های قابل دسترسی

خبر تازه
پنجشنبه ۲۹ قوس ۱۴۰۳ کابل ۰۵:۱۲

خبرنگاران بدون مرز هشدار قطع زبان خبرنگاران از سوی طالبان را نکوهش کرد


یکی از اعضای نیروهای ویژه طالبان یک خبرنگار را اجازه نمی‌دهد که تظاهرات زنان معترض را در بیرون مدرسه‌ای در کابل پوشش دهد، 30 سپتمبر 2021
یکی از اعضای نیروهای ویژه طالبان یک خبرنگار را اجازه نمی‌دهد که تظاهرات زنان معترض را در بیرون مدرسه‌ای در کابل پوشش دهد، 30 سپتمبر 2021

خبرنگاران بدون مرز که مقر آن در فرانسه است، در یک گزارش تازه روز جمعه (۱۵ دلو) گفت که با سقوط کابل به دست طالبان، حداقل ۵۰ خبرنگار در افغانستان از سوی اداره استخبارات حکومت طالبان بازداشت شده و یا برای مدت کوتاه در بند مانده اند.

در گزارش به بازداشت دو خبرنگار آریانا نیوز از سوی حکومت طالبان اعتراض شده. این خبرنگاران به نام‌های عبدالوارث حسرت و اسلم حجاب هفته گذشته برای دو شبانه روز بازداشت شدند.

عبدالوارث حسرت و اسلم حجاب خبرنگاران شبکه خصوصی تلویزیون آریانا نیوز
عبدالوارث حسرت و اسلم حجاب خبرنگاران شبکه خصوصی تلویزیون آریانا نیوز

سازمان خبرنگاران بدون مرز گفته که در جریان این بازداشت‌ها، خشونت هم صورت می‌گیرد و بیشتر کسانی با چنین سرنوشت روبه‌رو می‌شوند که اعتراض‌های زنان در کابل را تحت پوشش قرار می‌دهند.

در ادامه گزارش این نهاد آمده که استخبارات طالبان تحت سرپرستی عبدالحق وثیق نه تنها در بازداشت مستقیم خبرنگاران دست داشته بلکه به نقل از خبرنگاران بدون مرز، برخی کارمندان رسانه‌یی تماس‌های تلفونی تهدید آمیز دریافت کرده اند یا هم برای بازجویی احضار شده اند.

در ادامه آمده که جواد سارگر مسئول اداره ۵۳ استخبارات طالبان که مسئولیت رسیدگی به رسانه‌ها را دارد، از برخی خبرنگاران خواسته تا از پوشش خبری چندین موضوع جلوگیری کنند در غیر آن زبان‌شان قطع می‌شود.

طالبان تا هنوز در مورد این گزارش سازمان خبرنگاران بدون سرحد چیزی نگفته اند.

رضا معینی مسئول بخش ایران و افغانستان در سازمان خبرنگاران بدون مرز گفته که هشدار برای قطع زبان و خاموش ساختن خبرنگاران به هدف جلوگیری از پوشش خبری مسایل، به هیچ وجه قابل پذیرش نیست.

'حکومت طالبان متعهد به آزادی رسانه ها است'

اما حکومت طالبان می‌گوید که به آزادی رسانه ها در افغانستان متعهد است.

احمدالله وثیق، معاون سخنگوی طالبان امروز شنبه (۱۶ دلو) در توییتر نوشته که رسانه ها نیز مکلفیت دارند تا به استقلالیت، ارزش‌های اسلامی و ملی پایبند باشند.

احمدالله وثیق همچنان گفته که آنها در تلاش هستند تا همه موانع را از سر راه رسانه ها در افغانستان بردارند.

قبل از این ذبیح‌الله مجاهد سخنگوی حکومت طالبان گفته بود که به زودی کمیسیون بررسی تخطی رسانه‌‌ها فعال خواهد شد.

به گفتۀ مجاهد، با احیای کمیسیون بررسی تخطی رسانه‌‌ها، هیچ‌کس حق مداخله به کار رسانه‌ها را نخواهد داشت.

بر اساس گزارشی که سازمان خبرنگاران بدون مرز در اپریل سال ۲۰۲۱ نشر کرد، افغانستان در جدول جهانی آزادی رسانه ها، از میان ۱۸۰ کشور، در جایگاه ۱۲۲ قرار دارد.

XS
SM
MD
LG