لینک‌های قابل دسترسی

خبر تازه
پنجشنبه ۴ دلو ۱۴۰۳ کابل ۰۳:۴۹

ناروی: هدف نشست اوسلو کمک به نیازمندان افغان است نه به رسمیت شناختن حکومت طالبان


بیرق ملی ناروی
بیرق ملی ناروی

ناروی برای میزبانی از هیئت طالبان آماده می‌شود. نخستین بار است که یک کشور اروپایی پس از حاکمیت دوباره طالبان در افغانستان، چنین نشستی را برگزار می‌کند.

ایریک کریستوفرسن لوی درستیز اردوی ناروی روز جمعه (اول دلو) گفت، یک نشانه مثبت است که اوسلو از مخالفان پیشینش در افغانستان میزبانی می‌کند.

به گفته او، برگزاری نشست ناروی به معنای به رسمیت شناختن حکومت طالبان نیست بلکه هدف آن حمایت از مردم افغانستان است که سزاوار کمک‌های بیشتر اند.

کریستوفرسن به روزنامه ناروی تودی گفته که کشورش از وضعیت مردم در افغانستان نگران است.

لوی درستیز اردوی ناروی افزوده که از گفتگو با طالبان حمایت می‌کند تا حکومت آنها برای پذیرش مسئولیت‌های حقوق بشری و حقوق زنان تلاش کند.

نشست ناروی با اشتراک نماینده‌های حکومت طالبان و چندین کشور غربی، فردا یکشنبه ( سوم دلو) در اوسلو آغاز می‌شود و انتظار می‌رود تا سه‌شنبه ادامه یابد.

امیرخان متقی وزیر خارجه حکومت طالبان
امیرخان متقی وزیر خارجه حکومت طالبان

امیرخان متقی سرپرست وزارت خارجۀ حکومت طالبان در این نشست اشتراک خواهد کرد.

ذبیح‌الله مجاهد سخنگو و معین وزارت اطلاعات و فرهنگ حکومت طالبان شب گذشته (اول دلو) به رادیو آزادی گفت که این هیئت امروز روانه ناروی می‌شود و دیدارها با مقام‌های کشورهای اشتراک کننده را از فردا آغاز می‌کند: "موضوعات اقتصادی در آجندا قرار دارد. همچنان روی رفع تحریم‌ها بر مسئولین و روابط دیپلماتیک که باید از سر گرفته شود، در بحث‌ها شامل است. در آجندا این هم شامل است که با هیئت آمریکایی هم ملاقات صورت می‌گیرد و با کشورهای اتحادیه اروپا هم دیدار خواهد شد."

مجاهد افزود که با برخی شخصیت‌های افغان در اروپا هم دیدارهای صورت خواهد گرفت اما او نگفت که این چهره‌ها کی‌ها استند.

برخی رسانه‌ها گزارش داده اند که علاوه بر هیئت ناروی و حکومت طالبان، نماینده‌های اتحادیه اروپا، ایالات متحده امریکا، بریتانیا، فرانسه، ایتالیا و جرمنی در نشست اوسلو اشتراک خواهند کرد.

در آستانه برگزاری نشست اوسلو، انیکن هوتفیلد وزیر خارجۀ ناروی گفته که کشورش از وضعیت بشری افغانستان خیلی نگران است زیرا به باور او میلیون‌ها تن در اینکشور با فاجعه بشری روبرو اند.


او هم تاکید کرده که می‌خواهد انتظارهای واضح حکومت ناروی و غرب را به طالبان برساند، به ویژه در مورد حقوق بشری و آموزش دختران و زنان افغان.

بیش از پنج ماه شد که طالبان، کابل را گرفتند اما در این مدت هیچ کشوری، حکومت سرپرست آنها را به رسمیت نشناخته است.

احترام به حقوق بشر به ویژه حقوق بانوان، اجازه کار و آموزش برای زنان و دختران، ایجاد حکومت همه شمول و قطع رابطه با گروه‌های تروریستی، از شرط‌های کلیدی جامعه جهانی برای تعامل با طالبان دانسته شده.

پیش از این کشورهای مختلف گفته بودند که کمک‌های فراهم شده برای افغانستان را به حکومت طالبان نمی‌دهند و آنرا از طریق موسسات بین‌المللی به نیازمندان افغان می‌رسانند.

ناروی در حالی قرار است روز یکشنبه میزبان نشست در مورد وضعیت افغانستان باشد که سه‌شنبه گذشته (۲۸ جدی) اتحادیه اروپا از کمک بیش از ۳۰۰ میلیون دالری برای مردم افغانستان خبر داد.

به گفته این اتحادیه، کمک‌ها از طریق اداره‌های سازمان ملل متحد، برنامه جهانی غذا و سازمان جهانی صحت مصرف خواهد شد.

XS
SM
MD
LG