صدها معتاد مواد مخدر از زندان های کابل و فراه به مراکز ترک اعتیاد و یاهم خانه های شان انتقال داده شدند.
یک ماه قبل حکومت طالبان معتادان مواد مخدر را از مراکز چند ولایت افغانستان جمعآوری و آنان را در زندانها جا بجا کرد.
حال مسوولان در کابل و ولایت فراه میگویند که به حضور معتادان در زندانها پایان داده اند.
نعمتالله معصومی قوماندان امنیه حکومت طالبان در ولایت فراه به رادیو آزادی گفت: "صدها معتاد مواد مخدر که در محبس نگهداری میشدند، پس از تداوی رها شده و از خانوادهای آنان ضمانت گرفته شده است."
آقای معصومی گفت: "مجاهدین شش – شش ونیم صد تن را جمع کردند و با جا بجا ساختن آنان در محبس تداوی شان هم انجام شد. این ۹۰ تن که تداوی و کاملاً صحتمند شده اند، آنان را به خانوادههای شان تحویل دادیم و از اکثریت خانوادهها ضمانت گرفتم که بار دیگر عمل بدی از آنان سر نزند."
به اساس ارقام وزارت صحت عامه حکومت قبلی افغانستان، پس از کابل و نیمروز، ولایت فراه بیشترین معتاد مواد مخدر را در خود جا داده است.
هرچند در کابل بیش از هفت هزار معتاد بیسرپناه به سر میبردند، اما حکومت طالبان یک ماه قبل دو هزار تن آنان را جمعآوری و در محبس پُلچرخی جابجا کرد.
حال ظاهر سلطانی رییس مرکز هزار بستر تداوی معتادان ابن سینا میگوید، تمامی معتادان از زندان پُلچرخی به این مرکز آورده شده و آنان دوره تداوی را سپری کرده اند.
آقای سلطانی گفت: "در حدود دو هزار مریضانی را که به زندان انتقال داده بودند، به شفاخانه ما آورده اند و تا فعلاً هم تحت تداوی قرار دارند. به اساس هدایت وزارت صحت عامه این افراد تا حال رخصت نشده اند، چون کدام پرورگرامی روی دست است و فعلاً در شفاخانه حضور دارند."
به گفته متخصصان تداوی اعتیاد، یک دوره تداوی معتاد ۴۵ روز است، اما مسوولان از ارایه جزیات در رابطه به شیوه تداوی معتادان نگهداری شده در محبس در جریان این ۳۰ روز چیزی نمیگویند.
داکتر بشیر سروری متخصص تداوی اعتیاد میگوید، برای صحت یاب شدن یک معتاد مرحله ۴۵ روز تداوی در بستر نمیتواند وی را از نشه دور نگهدارد، بلکه معتاد به مراقبت های پس از تداوی نیز نیاز دارد.
آقای شروری گفت: "طوری که مریض تازه رخصت شده و به کمک نیاز دارد تا دوباره به اعتیاد روی نیاورد، این کار به تنهایی از توان مریض خارج است، چون باید با وی کمکهای تخنیکی، کلینیکی و اجتماعی صورت گیرد تا وی تا حدی اعتماد پیدا کند و از خود حفاظت کند. در این صورت وی میتواند زندهگی خود را مستقلانه به پیش ببرد. پس باید برنامه وجود داشته باشد که وی با این مشکلات مبارزه کند."
حکومت طالبان پس از رخصت شدن معتادان از زندانها و مراکز ترک اعتیاد، از خود معتاد و اعضای خانواده وی ضمانت کتبی میگیرد که بار دیگر به مواد مخدر معتاد نمیشوند، اما معتادان مواد مخدر از حکومت میخواهند که برای جلوگیری از اعتیاد مجدد آنان، مانع کشت کوکنار و فروش مواد مخدر در شهرها شود.