لینک‌های قابل دسترسی

خبر تازه
سه شنبه ۴ جدی ۱۴۰۳ کابل ۱۱:۲۵

نشست اسلام آباد؛ کشورهای اسلامی و طالبان خواست‌های را مطرح می‌کنند


شاه محمود قریشی وزیر خارجه پاکستان (چپ) حین مصافحه با سرپرست وزارت خارجه حکومت طالبان در اسلام آباد. ۱۸ دسمبر ۲۰۲۱
شاه محمود قریشی وزیر خارجه پاکستان (چپ) حین مصافحه با سرپرست وزارت خارجه حکومت طالبان در اسلام آباد. ۱۸ دسمبر ۲۰۲۱

حکومت طالبان امیدوار است که نشست امروز یکشنبه (۲۸ قوس ۱۴۰۰) سازمان همکاری اسلامی در زمینه های سیاسی، اقتصادی و بشری نتایج خوب در قبال داشته باشد.

این نشست وزرای خارجۀ کشورهای عضو سازمان همکاری اسلامی به ابتکار و پیشنهاد عربستان سعودی به میزبانی پاکستان برگزار می‌شود.

ریاست هیئت طالبان را امیرخان متقی، سرپرست وزارت خارجۀ حکومت آنها بر عهده دارد.

آقای متقی دیروز شنبه هنگام ورود به اسلام آباد به رسانه های پاکستان گفت: "خواست ما در کنفرانس اینست که یک صندوق وجهی کمک برای افغانستان ایجاد شود، همچنان روابط عادی با افغانستان دوباره احیا شده و یک رابطه خوب با جهان ایجاد شود. بعد از حدود چهل، چهل و پنج سال در افغانستان حکومت اسلامی مستحکمی به وجود آمده که بر همه کشور حاکمیت دارد و به کسی اجازه نمی‌دهد که از خاک افغانستان برضد دیگران استفاده کند."

یک منبع در سازمان همکاری اسلامی که از افشای نامش خودداری کرده، شام گذشته به رادیو آزادی گفت که در پایان این نشست یک اعلامیه مشترک صادر خواهد شد که شامل مسائل بشری و سیاسی می‌شود.

به گفته او در عرصه بشری، سازمان همکاری اسلامی از جامعه جهانی خواهد خواست که مساعدت‌ های بشری عاجل به افغانستان ارائه کند و تا پایان ماه جاری بانک توسعه اسلامی"صندوق کمک با افغانستان" را فعال سازد.

به گفته منبع در عرصه سیاسی، از جامعه جهانی خواسته خواهد شد تا به کنوانسیون‌های بین‌المللی پایبند باشد و دارایی‌های افغانستان را آزاد کند.

به گفته منبع، سازمان همکاری اسلامی همچنان از طالبان خواستار تشکیل یک حکومت فراگیر که زنان و دختران در آن شامل باشند، خواهد شد.

این منبع افزوده که در آغاز انتظار می‌رفت که در این نشست شماری از کشورهای اسلامی حکومت طالبان را به رسمیت بشناسند و یا حداقل در مورد تعامل با طالبان و گشایش سفارت‌های شان در کابل صحبت کنند، اما به گفتۀ منبع در حال حاضر ممکن است که این اتفاق نیفتد.

ذبیح الله مجاهد سخنگوی حکومت طالبان
ذبیح الله مجاهد سخنگوی حکومت طالبان

ذبیح‌الله مجاهد سخنگو و معاون وزارت اطلاعات و فرهنگ حکومت طالبان به رادیو آزادی گفت که در این نشست آنها بر علاوه سایر موضوعات، خواستار به رسمیت شناختن حکومت طالبان هستند: "اول در عرصه سیاسی حکومت جدید افغانستان باید به رسمیت شناخته شود و روابط دپلوماتیک مناسب بر اساس اصول احترام متقابل، مطابق با موازین بین‌المللی برقرار شود. دوم، مردم افغانستان که تازه از جنگ بیرون آمده اند به کمک نیاز دارند، چون همه زیربنا ها از بین رفته و تولیدات همه متاثر شده، همه این‌ها نیاز به همکاری دارد. این یک مسئله بشری و بدون شک یک مسئله اسلامی است. سوم اینکه به شکل دوامدار برای کمک با افغانستان تعهد شود و در افغانستان سرمایه گذاری شود، افغانستان کشور فقیر نیست و زیر بنا های زیاد دارد."

در این نشست علاوه بر نمایندگان کشورهای اسلامی، نمایندگان ایالات متحدۀ امریکا، روسیه و جرمنی هم دعوت شده اند.

توماس وست نماینده خاص امریکا برای افغانستان
توماس وست نماینده خاص امریکا برای افغانستان

توماس وست، نماینده خاص ایالات متحدۀ امریکا برای افغانستان در حساب توییتر خود از حضور در اسلام آباد برای اشتراک در این نشست ابراز مسرت کرده و آنرا یک ابتکار به موقع و مهم خوانده است.

کنفرانس سازمان همکاری اسلامی در حالی برگزار می‌شود که طبق گزارش‌های برخی از نهادها و سازمان‌های بین‌المللی حدود ۲۳ میلیون تن در افغانستان به کمک‌های عاجل بشری نیاز دارند.

سازمان‌ها و نهادهای کمک کنندۀ بین‌المللی می‌گویند، اگر جهان می‌خواهد از یک فاجعه بشری در افغانستان جلوگیری کند، باید فوراً وارد اقدام شده و کمک‌های عاجل بشری را به مردم این کشور برساند.

XS
SM
MD
LG