یک هیئت طالبان به رهبری امیرخان متقی، سرپرست وزارت خارجه حکومت طالبان برای شرکت در نشست سران سازمان همکاری اسلامی وارد اسلام آباد شده است.
در این نشست که فردا یکشنبه برگزار میشود، سران و نمایندگان نزدیک به ۹۰ کشور اشتراک میکنند.
هر چند هدف اصلی نشست سازمان همکاری اسلامی در بارۀ افغانستان، جلب کمک برای جلوگیری از گسترش بحران انسانی در این کشور است، اما طالبان با یک دستور کار مشخص در این نشست شرکت میکنند.
ذبیحالله مجاهد سخنگو و معین وزارت اطلاعات و فرهنگ حکومت طالبان به رادیو آزادی میگوید، اولویت آنها در این نشست گسترش همکاری میان کشورهای اسلامی و کمکهای اقتصادی، بشردوستانه و دپلوماتیک به افغانستان است: "نقش آنها بسیار مهم است، به ویژه در زمینه همکاری و کمک به مردم افغانستان که از جنگ بیرون آمده اند. سرمایه گذاری در اینجا، همکاری برای امنیت منطقهای و به رسمیت شناختن حکومت همه در دستور کار است. "
امیر خان متقی، رئیس هیئت طالبان هنگام سفرش برای شرکت در نشست سازمان همکاری اسلامی، در میدان هوایی بینالمللی حامد کرزی در کابل به خبرنگاران از اهمیت این نشست و دیدارهایش گفت.
او گفت در آنجا روی موضوعات بشری، اقتصادی و سیاسی بحثهای خواهد شد.
مقامات پاکستانی که میزبان نشست سازمان همکاری اسلامی در مورد افغانستان است، میگویند در تلاش اند تا توجۀ جهان را به وضعیت بد افغانستان جلب کنند.
شاه محمود قریشی، وزیر خارجه پاکستان شب گذشته در گفتوگو با یک شبکۀ تلویزیونی پاکستانی به نام "بول" هشدار داد که در صورت عدم رسیدگی به وضعیت افغانستان، منطقه و جهان تحت تاثیر قرار خواهند گرفت.
او گفت: "ما در تلاش هستیم تا توجه نه تنها امت اسلامی، بلکه تمام جهان را به این واقعیت جلب کنیم که وضعیت افغانستان بحرانی است. آنجا یک بحران بشری در حال رخ دادن است و خدای نکرده اگر اقتصاد این کشور سقوط کند، مشکلات و چالشهایی که نزدیک به ۳۸ میلیون افغان با آن روبهرو هستند، دامنگیر کل منطقه خواهد شد. "
عربستان سعودی خواستار برگزاری نشست سازمان همکاری اسلامی در اسلام آباد در هشتم ماه قوس شده بود و امیدوار بود که این نشست فوق العاده بر روی وضعیت انسانی، اقتصادی و سیاسی افغانستان متمرکز شود.
آگاهان مسایل سیاسی میگویند، سازمان همکاری اسلامی نیز در این کنفرانس خواستههای خود را با طالبان مطرح خواهد کرد.
عزیز معارج، یکی از این آگاهان به رادیو آزادی گفت: "کشورهای عضو کنفرانس باید متقاعد شوند و از منافع آنها باید محافظت شود. نگرانیهای که در باره تروریسم دارند، در این قسمت نیز برایشان اطمینان بدهند، در آن صورت ممکن است که این کشورها برای کمک به افغانستان تشویق شوند."
سازمان همکاری اسلامی زمانیکه نظام جمهوریت حاکم بود، جنگ طالبان علیه دولت افغانستان را محکوم کرد و از آنها خواست تا از طریق گفتوگو به درگیری پایان دهند.
این سازمان همچنین بر حقوق بشر در افغانستان به ویژه کار و تحصیل زنان، آزادی بیان و آزادیهای فردی تأکید کرده و بارها گفته است که اسلام خشونت را محکوم میکند.