سیریل رامافوسا رئیس جمهور افریقای جنوبی به ویروس کرونا مبتلا شده و به گفته دفتر ریاست جمهوری انکشور، آقای سیریل بخاطر علایم خفیف ناشی از این همه گیری تحت درمان قرار دارد.
رامافوسا که گفته شده هر دو دوز واکسین را هم دریافت کرده است پس از مبتلا شدن به ویروس کرونا گفت که ابتلای وی به کووید- ۱۹ باید مردم را ترغیب کند که واکسین این همهگیری را دریافت کنند و به گفته او این واکسین بهترین راه محافظت در برابر بیماری شدید و بستری شدن در شفاخانه است.
افریقای جنوبی مرکز اصلی نوع جدید ویروس کرونا یا اومیکرون شناسایی شده است که از آنجا به دهها کشور دیگر اخیراً انتقال یافته.
سازمان جهانی صحت میگوید که تحقیقات ابتدایی نشان میدهد که نوع جدید این همه گیری که بنام اومیکرون یاد میشود نسبت به نوع دلتای این ویروس بیشتر قابل انتقال است و موثریت واکسین ضد این همه گیری را کاهش میدهد اما یافته ها نشان داده که این ویروس علایم کمتری را ایجاد میکند.
بر اساس یک مطالعۀ که در افریقای جنوبی صورت گرفته است، دریافت دو دوز واکسین فایزر ممکن در برابر نوع جدید ویروس کرونا تنها ۲۲.۵ درصد موثریت داشته باشد.
انتونی فوچی متخصص ارشد بیماریهای عفونی ایالات متحده امریکا به (ای بیسی) نیوز گفته که خبر تا حدی دلگرم کننده این است که بر اساس مطالعات جدید زمانی که فرد دوز تقویت کننده واکسین کرونا را دریافت میکند، سطح محافظت را تا حدی افزایش میدهد که در برابر ویروس اومیکرون عملکرد خوبی دارد.
مقامهای صحی در اروپا میگویند که اومیکرون احتمالاً طی چند هفته از نوع دلتای این ویروس سبقت بگیرد.
بوریس جانسون صدراعظم بریتانیا روز گذشته ۱۲ دسمبر از افزایش چشمگیری واکسینهای تقویت کننده برای دفاع در برابر نوع اومیکرون خبر داده است.
جانسون در یک بیانیه تلویزیونی گفت که همه افراد هجده سال و بالاتر از آن تا پایان ماه دسمبر امسال دوز سوم یا تقویت کننده واکسین کرونا را در کشورش دریافت خواهند کرد.