لینک‌های قابل دسترسی

خبر تازه
پنجشنبه ۴ دلو ۱۴۰۳ کابل ۰۹:۵۷

امریکا، استرالیا و بریتانیا بازی‌های المپیک زمستانی چین را تحریم می‌کنند


شماری در یک ورزشگاه در چین در حال استقبال از میزبان بازی‌های المپیک زمستانی ۲۰۲۲ در پکن
شماری در یک ورزشگاه در چین در حال استقبال از میزبان بازی‌های المپیک زمستانی ۲۰۲۲ در پکن

ایالات متحدۀ امریکا، استرالیا و بریتانیا اعلام کرده اند که بازی‌های المپیک زمستانی در چین را تحریم می کنند.

این حرکت پس از ناپدید شدن پینگ شوای یک ورزشکار تینس چینی، صورت گرفته که معاون سابق صدراعظم آن کشور را به تجاوز جنسی متهم کرده.

پس از آنکه ایالات متحدۀ امریکا گفت که در بازی‌های المپیک زمستانی در چین اشتراک نمی کند، استرالیا و بریتانیا نیز اعلام کرده اند که بازی‌های المپیک زمستانی سال ۲۰۲۲ میلادی در پیکنگ را تحریم خواهد کرد.

سکات موریسن، صدراعظم استرالیا دیروز(چهارشنبه، ۱۷ قوس) گفت، پس از ارزیابی وضعیت حقوق بشر در چین، حکومت استرالیا تصمیم گرفته که به ایالات متحدۀ امریکا در تحریم دیپلوماتیک بازی‌های المپیک زمستانی در پیکنگ بپیوندد.

حکومت بریتانیا نیز هشدار مشابه را صادر کرده است.

بوریس جانسون، صدراعظم بریتانیا دیروز(چهارشنبه، ۱۷ قوس) اعلام کرد که هیچ وزیر حکومت بریتانیا در بازی‌های المپیک زمستانی پکنگ اشتراک نخواهد کرد و این حرکت را "عملاً" یک تحریم دیپلماتیک خوانده.

بوریس جانسون، صدراعظم بریتانیا
بوریس جانسون، صدراعظم بریتانیا

ایالات متحدۀ امریکا، استرالیا و بریتانیا پس از ناپدید شدن پینگ شوای یک ورزشکار تینس چینی اعلام کرده اند که قصد دارند بازی‌های المپیک زمستانی سال ۲۰۲۲ میلادی در چین را تحریم کنند.

پینگ شوای پس از آنکه ۲ نوامبر در رسانه‌های اجتماعی ژانگ گایویلی معاون سابق صدراعظم چین را به تجاوز جنسی متهم کرد، ناپدید شد. او از آن زمان تا اکنون در محضر عام هم دیده نشده و تنها یکبار از طریق تلویزیون دولتی چین در یک رستوران ظاهر شده است.

وزارت امور خارجه چین ۱۹ نوامبر در مورد محل بود و باش پینگ شوای ورزشکار تینس چینی اظهار بی‌اطلاعی کرد و از رسانه‌های خارجی خواست تا به این موضوع دامن نزنند.

به همین دلیل کمیته بین المللی المپیک در اول دسامبر اعلام کرد که به دلیل قضیۀ پینگ شوای همۀ تورنمت‌های تینس زنان را در چین، به حالت تعلیق در می آورد.

قرار بود چندین تورنمنت مهم، از جمله مسابقات فاینل انجمن تینس زنان، در سال آینده در چین برگزار شود.

انجمن تینس زنان اکنون حکومت چین را تحت فشار قرار داده، تا علاوه بر تامین امنیت پینگ شوای، در مورد اتهامات مطرح شده توسط او نیز تحقیق کند.

این نخستین بار نیست که یک شخص در چین پس از انتقاد یا متهم ساختن مقامات دولتی مفقودالاثر می شود.

جاکما، بنیانگذار ویب سایت تجاری علیبابا، پس از آنکه در ماه اکتبر سال گذشته در سخنرانی‌اش از قانونگذاران چینی انتقاد کرد، برای مدت ۳ ماه ناپدید شد.

جاکما، ثروتمندترین مرد آسیایی از قوانین بانکی چین انتقاد کرده بود.

فان بینگ بینگ، ستاره مشهور سینمای چین نیز در ماه جولای سال ۲۰۱۸ میلادی به دلیل نامعلوم برای سه ماه ناپدید شده بود.

ظاهراً فان بینگ بینگ، ثروتمندترین ستاره سینمای چین نیز پس از انتقاد از سیستم مالیاتی آن کشور ناپدید شده بود.

خانم بینگ که در فیلمهای سینمای هالیوود نیز هنرنمایی کرده، بعداً توسط حکومت چین به پرداخت ۱۲۷ میلیون و ۴۰۰ هزار دالر امریکایی جریمۀ نقدی و عذرخواهی مجبور ساخته شد.

XS
SM
MD
LG