صندوق کودکان ملل متحد "یونیسف" نسبت به افزایش بحران انسانی و وخامت اوضاع در افغانستان هشدار میدهد.
این سازمان امروز سهشنبه (۱۶ قوس ۱۴۰۰) در اعلامیهای خواستار دو میلیارد دالر برای غلبه بر این وضعیت شده است.
آلیس اکونگا، نماینده یونیسف در افغانستان گفت: "وضعیت بشردوستانه در افغانستان به ویژه برای کودکان بحرانی است و با شروع فصل زمستان، یونیسف و شرکای آن نمیتوانند به کودکان نیازمند و خانوادههای آنها کمک کنند."
یونیسف میگوید، فشار روی نظام صحی زیاد است، دسترسی به آب پاک و غذا کم شده است، بسیاری از کودکان مکتب نمیروند، و تهدید خشونت در برابر آنان نیز افزایش یافته است.
این سازمان میگوید، همین اکنون نزدیک به ده میلیون کودک با خطر محروم شدن از آموزش روبهرو استند و ۴.۵ میلیون دیگر به حمایتهای صحی و رواندرمانی نیاز دارند.
بیماری سرخکان تهدید دیگر در برابر کوکان است که در سال ۲۰۲۱ میلادی،۶۰ هزار کودک را مبتلا کرده است.
صندوق کودکان ملل متحد تخمین زده که تا سال ۲۰۲۲، از هر دو کودک زیر پنج سال یکی از آنان به علت عدم دسترسی به آب پاک، غذای کافی و خدمات صحی به سوء تغذیه مبتلا خواهند شد.
یونیسف میگوید، از این دو میلیارد دالر، برای کمک به یک میلیون کودک مبتلا به سوءتغذیه، تهیه واکسین سرخکان برای ۱۰.۵ میلیون کودک، تامین آب آشامیدنی صحی برای ۱۱.۵ میلیون شهروند افغان و با این یقین به مصرف میرسد که ۷.۵ میلیون کودک به آموزش دسترسی کامل پیدا کنند.
آلیس اکونگا نماینده یونیسف در افغانستان از شرکای کمک کننده میخواهد تا کودکان افغانستان را حمایت کنند تا زندگی آرام و آینده روشن داشته باشند، چیزی که حق اساسی آنان است.
حکومت طالبان نیز کمکهای بینالمللی را در بخش اقتصادی و بشری افغانستان مهم میداند.
بلال کریمی معاون سخنگوی حکومت طالبان به رادیو آزادی گفت: "خواست امارت اسلامی هم همین است که جهان با افغانها برای تقویت روابط خوب و تعاملات نیک گام بردارد تا نگرانیها و مشکلات موجود از راه سیاسی حل شود."
یونیسف پیش از این هشدار داده بود که نزدیک به ۳.۵ میلیون کودک در افغانستان به سوء تغذیه مبتلا اند و از این میان، یک میلیون این کودکان در صورت عدم رسیدن کمکهای عاجل جان میدهند.
همچنان پیش از این گزارشهایی از مراکز صحی در افغانستان منتشر شد که وضعیت کودکان نگران کننده خوانده شده بود.