لینک‌های قابل دسترسی

خبر تازه
پنجشنبه ۲۴ عقرب ۱۴۰۳ کابل ۰۸:۲۴

ادامه گردهمایی های اعتراض‌آمیز زنان و نگرانی‌های‌شان از آینده ناروشن


شماری از زنان اعتراض کننده در کابل
شماری از زنان اعتراض کننده در کابل

شماری از زنانی که تنها نان‌آور خانواده‌شان هستند و پس از حاکمیت طالبان کارهایشان را از دست داده‌اند نگران آینده‌سان هستند.

بصیره توانا که ۲۸ سال دارد، پیش از این کارمند وزارت شهرسازی در دولت پیشین بود.

او نه تنها نان‌آور خانه شوهر بلکه تنها حمایت کنندهٔ مالی خانواده‌ی هفت نفری پدرش نیز بود، اما اکنون بیکاری و مشکلات اقتصادی او را در شرایط بدی قرار داده است.

او می‌گوید: "فعلاً زندگی را به شکل رقت‌باری سپری می‌کنیم و وسایل خانه را که قیمتی بود به فروش رساندیم و یک مقدار طلا داشتم او را نیز فروختم و یک مقدار برنج،‌ آرد و روغن گرفتم تا یک مدتی یک چیزی داشتیم بخوریم،‌ اما نگرانم که بعد از این چی خواهد شد زندگی بسیار سخت شده."

بصیره که فارغ رشتهٔ انجینری است، می‌گوید که در کنار بی‌کاری باز ماندن خواهرانش از تحصیل نیز او را نگران ساخته است.

در همین حال شماری از اعضای تیم اتحاد و همبستگی زنان افغانستان با تجمع در یک مکان بسته در کابل، بار دیگر شعار برابری، کار و تحصیل سر دادند.

آرشیف، شماری از زنان در یک راهپیامیی اعتراضی در کابل
آرشیف، شماری از زنان در یک راهپیامیی اعتراضی در کابل

آنان محدودیت وضع شده از سوی طالبان بر زنان را ظلم دانسته و می‌گویند، با ادامه‌ این وضعیت، نظام حاکم برای آنان پذیرفتنی نیست.

این زنان خواستار برگشت به وظایف و ادامه تحصیل‌شان هستند.

با آنکه بارها دادخواهی آنان در جاده‌ها با مخالفت نیروهای حکومت طالبان رو‌به‌رو شده، اما این زنان دیت‌بردار نشده و این بار تجمع دادخواهی شان را در یک مکان سر بسته برگزار کردند.

محبوبه سراج، فعال حقوق زن به رادیو آزادی می‌گوید، جامعهٔ‌بدون زن دانا و شاغل از بین رفتنی‌ست.

خانم سراج می‌گوید: "یک جامعه را اگر می‌خواهید از بین ببرید پس زن شان را بی سواد نگهدارید تا آن کشور را از بین ببرید، وقتی در یک کشور برای زن اجازه کار و تحصیل داده نه شود پس به آسانی از بین خواهد رفت."

اما احمد الله وثیق، معاون سخنگوی طالبان برخی از این ادعا را رد می‌کند.

آقای وثیق می گوید: "خانم‌هایی که در دولت وظیفه رسمی دارند معاشات شان اجرا شده و این گونه ادامه خواهد داشت و خانم‌هایی که به گونهٔ شخصی کار می‌کردند هیچ معمانعتی در این مورد وجود ندارد و هیچ حکم رسمی تا اکنون در این مورد صادر نشده است."

با این همه برنامه توسعه‌ ای سازمان ملل متحد (UNDP) از کاهش ۲۰ درصدی عواید ناخالص ملی افغانستان در سال آینده خبر داده است.

این سازمان در یک گزارش تازه اش به روز چهارشنبه در مورد وضعیت اجتماعی و اقتصادی افغانستان گفته است که عواید ناخالص داخلی افغانستان در سال ۲۰۲۰ از ۲۰ میلیارد دالر به ۱۶ میلیارد کاهش یافته است و ممکن تا سال آینده به ۱۵ میلیارد دالر کاهش یابد.

این سازمان همچنان گفته است که معمانت زنان از کار کردن می‌تواند عواید ناخالص افغانستان را تا یک میلیارد یا ۵ درصد کاهش می‌دهد.

XS
SM
MD
LG