لینک‌های قابل دسترسی

خبر تازه
چهارشنبه ۷ قوس ۱۴۰۳ کابل ۰۴:۰۸

عرب نیوز: طالبان برای میدان‌های هوایی از اتحادیه اروپا کمک خواسته اند


آرشیف، دو تن در حال روزنامه‌ خواندن
آرشیف، دو تن در حال روزنامه‌ خواندن
  • عرب نیوز

روزنامه انگلیسی زبان عرب نیوز دریک عنوان خود می نویسد که طالبان برای پیشبرد فعالیت میدان های هوایی افغانستان خواستار کمک اتحادیه اروپا شده اند.

روزنامه به استناد اعلامیه اتحادیه اروپا می نویسد که این مطلب درگفتگوهای اخیر مقامات اتحادیۀ اروپا با طالبان در قطر مطرح ودربارۀ وضعیت بشری درافغانستان نیز نگرانی عمیق ابراز شد.

اعلامیه می افزاید که این مذاکرات به معنی به رسمیت شناختن حکومت طالبان نیست وبیشتر یک تعامل با آنها به نفع مردم افغانستان واتحادیۀ اروپا است.

عرب نیوز می نویسد این گفتگو میان جانبین درقطر به رهبری امیرخان متقی سرپرست وزیرخارجۀ طالبان وتوماس نیکلسن نمایندۀ خاص اتحادیه اروپا برای افغانستان انجام شد .

روزنامه می نویسد که سرپرست وزیران معارف وصحت ، رئیس بانک مرکزی ومقامات از وزارت های خارجه ، داخله ، مالیه وادارۀ امنیت ملی در هیئت طالبان شامل بودند.

عرب نیوز به استناد اعلامیه اتحادیه اروپا می نویسد که طالبان تاکید کردند که به اعلان عفو خود به کارمندان حکومت سابق متعهد اند.

طالبان همچنین گفته اند که آنها به افغان ها وخارجیان که مایل خروج از کشور باشند اجازه میدهند که از افغانستان خارج شوند ولی درعین زمان خواستار کمک برای ادامۀ فعالیت میدان های هوایی شدند.

  • میل آنلاین

ازسویی دیگر، روزنامۀ میل آنلاین در مطلبی می نویسد که ۱۳ محصل دختر از یک پوهنتون خصوصی در کندهار فارغ شده اند.

میل آنلاین تصاویر مراسم فراغت این دختران و ۲۰۰ محصل دیگر از پوهنتون میرویس نیکه را هم نشر کرده که برخی مقامات طالبان نیز در آن دیده می شوند.

این درحالی است که پوهنتون های دولتی بعد از تسلط طالبان در کشور مسدود شده اند.

طالبان زیر فشار سیاسی روز افزون بین المللی قرار دارند تا به تمامی دختران اجازۀ دهند که به مکتب ها و پوهنتون ها برگردند.

روزنامه می افزاید که زمامداران حکومت طالبان صرف به محصلان دختر در پوهنتون های خصوصی و مکتب های ابتدایی اجازۀ داده اند که به آموزش خود ادامه دهند.

این درحالی است که پوهنتون های دولتی و لیسه های دخترانه در اکثر ولایات مسدود است.

میل آنلاین از یکتن از فارغان به نام شریفه نقل قول می کند که به طلوع نیوز گفته که دربخش های تعلیم و صحت به زنان ضرورت است.

نصرت الله عمری یکی دیگر از فارغان می گوید که اگر حکومت طالبان به این افراد تحصیل یافته، فرصت کار مهیا نکند، نه تنها بیکار خواهند ماند بلکه از کشور هم خارج خواهند شد.

میل آنلاین می نویسد که طالبان در دورۀ اول زمامداری خود در سالهای ۱۹۹۰، زنان و دختران را از حق کار و آموزش محروم کرده بودند.

گسترش تعلیم دختران و افزایش حضور زنان در بخش های گوناگون اجتماعی یکی از دستاوردهای عمدۀ بیست سال گذشته پنداشته می شود.

XS
SM
MD
LG