در پی افزایش نگرانیها از کمبود مواد غذایی و افزایش فقر و گرسنگی در افغانستان، مسئولان باغ وحش کابل وضعیت حیوانات، پرندگان و خزندگان این باغ را قناعتبخش میدانند.
عزیزگل ثاقب، مسئول باغ وحش کابل میگوید، در حال حاضر بیش از صد نوع حیوان، پرنده، ماهی و خزندۀ گونهگون در این باغ وحش نگهداری و غذای شان مانند گذشته آماده میشود.
آقای ثاقب به رادیو آزادی گفت که پس از تحولات اخیر هیچ کمبودی در بخش مواد غذایی حیوانات و پرندگان به وجود نه آمده و نگرانیهای همکاران بینالمللیشان هم در خصوص حیوانات برطرف شده است: "آنها به شکل استندرد و تحت نظر سازمانهای بینالمللی در اینجا نگهداری میشوند، اینجا یک تفریحگاه است، ما به هیچ نوع مشکلی در بخش غذا و تداوی روبهرو نشدیم، شکی نیست که تعداد تماشاچیها کم شده اما وضعیت خوبتر است، حیوانات ما صحتشان خوب است و غذای مکمل برای شان میرسد."
اما آقای ثاقب میگوید که امسال در مقایسه با سالهای قبل به دلیل کم شدن تماشاچیان عواید باغ وحش تا ۳۰ درصد کاهش یافته است.
او میافزاید که هنوز هم روزانه بین یک هزار تا یک هزار و پنحصد نفر به باغ وحش کابل برای بازدید از حیوانات و پرندگان میآیند.
بهای تکت بازدید از باغ وحش کابل برای بزرگسالان ۳۰ افغانی و برای خردسالان ۲۰ افغانی تعیین شده است که عواید روزانۀ آن حدود ۳۵ هزار افغانی تخمین شده است.
در همین حال شماری از خانوادههایی که کودکانشان را برای بازدید از باغ وحش کابل میآورند میگویند، این باغ وحش جمع و جوش سابقش را از دست داده است.
شیما، یکی از زنان کهن سال و بازدید کنندۀ همیشگی باغ وحش کابل میگوید، برای آخرین بار یک ماه پیش همراه با نواسه هایش به باغ وحش کابل رفته است: "من در سالهای قبل که اقتصاد خوب بود یک هفته بعد برای بازدید حیوانات به باغ وحش همراه با نواسههایم میآمدم اما یک ماه قبل زمانیکه برای آخرین بار رفتم باغ وحش جمع و جوش سابق خود را نداشت یعنی مردم کمتر میآیند."
از سوی دیگر شاروالی کابل که مسئولیت کنترل و نگهداری باغ وحش کابل را به عهده دارد، از تلاشها به هدف بلند بردن سطح عواید و افزایش حیوانات این باغ وحش در آینده خبر میدهد.
نعمتالله بارکزی، رئیس نشرات شاروالی کابل در این مورد به رادیو آزادی گفت: "ما در صدد این هستیم تا جانواران بیشتر را به باغ وحش کابل بیاوریم تا مردم از آنها دیدن کنند و به عواید هم فکر میکنیم که بیشتر شود و تلاش داریم که باغ وحش را گسترش بدهیم و ساحۀ زیادی هم وجود دارد."
آقای بارکزی گفت در کنار باغ وحش کابل به دیگر مکانهای تفریحی نیز توجه میشود تا وضعیتشان بهتر شود.
در همین حال متخصصین بخش صحت حیوانی تأکید میکنند که حیوانات و پرندگان در باغ وحش باید به صورت درست و با امکانات لازم نگهداری شوند.
داکتر محمد ابراهیم فروتن، آمر وقایه و کنترل امراض حیوانی به نکات مهم در این زمینه اشاره میکند: "حیوانات باید در باغ وحش کابل به صورت درست نگهداری شوند، محل بود و باششان باید همه روزه پاک شود، غذایی پاک و در زمانهای معین برای شان داده شود، به صحتشان نیز باید توجه لازم شود تا از حشرات بیرونی در امان باشند."
آقای فروتن در کنار این به واکسیناسیون حیوانات در برابر بیماریهای مختلف تأکید کرد تا صحتشان دچار مشکل نشود.
به اساس معلومات مسئولان باغ وحش کابل، این باغ در سال ۱۳۴۶ در زمان سلطنت محمد ظاهر شاه تأسیس شده که سالانه حدود یک میلیون بازدید کننده دارد.
باغ وحش کابل نه تنها یک محل تفریحی است، بلکه یک مکان علمی و تحقیقی نیز خوانده میشود که در گذشته شماری از اطفال کودکستانها، دانش آموزان مکاتب و محصلان پوهنتونها برای دریافت معلومات و تحقیقات علمی در مورد حیوانات و پرندگان از باغ وحش دیدن میکردند.