لینک‌های قابل دسترسی

خبر تازه
جمعه ۲۵ عقرب ۱۴۰۳ کابل ۰۶:۲۷

نگرانی شورای شیعیان افغانستان از حملات احتمالی داعش بر مساجدِ هرات


شماری از نمازگذاران در یک مسجد در هرات
شماری از نمازگذاران در یک مسجد در هرات

رییس شورای هماهنگی شیعیان افغانستان، از حملات احتمالی گروه داعش بر مساجد و اماکن مذهبی‌شان در هرات نگران است.

سیروس علاف، رییس هماهنگی این شورا می‌گوید که هیأت امنای بیشتر مساجد و اماکن مذهبی‌شان در هرات مجهز با سلاح نیستند و این سطح حملات هدف‌مند گروه داعش را بلند برده است.بعد ازحملات خونین برمساجد شیعیان درولایت‌های کندز و کندهارتعداد نمازگزاران درمساجد شیعیان کاهش یافته است.

صف نمازگذاران در مساجد شیعیان در هرات، از ترس حملات احتمالی گروه داعش خالی شده. محمد علی، ۲۴ ساله یکی از هزاران تن از شیعیان است که حالا از ترس حملات خونین به مساجد، به نمازهای جمعه نمی‌رود.

او از طالبان یک درخواست دارد؛ تامین امنیت مساجد و دفع حملات خونین.

او گفت: "از روزی که دو حمله دل‌خراش در کندز و کندهار رخ داده، وقتی به مسجد می‌رویم، فکر و ذهن ما در نماز نیست و می‌ترسیم که شاید چند ثانیه بعد، خدای ناخواسته انفجار در مسجد رخ دهد. از امارت اسلامی خواهش هستیم که امنیت مساجد ما را بگیرند."

شیعیان هرات از حملات احتمالی گروه داعش بر مساجد و اماکن مذهبی‌شان هشدار می‌دهد؛ چرا که برخلاف حکومت گذشته به رهبری اشرف غنی رئیس جمهوربرکنارشده افغانستان، شمار بیشتر مساجد اهل تشیع و تکیه‌خانه‌ها نیروی محافظتی مجهز با سلاح ندارد.

سیروس علاف، رییس شورای هماهنگی شیعیان افغانستان می‌گوید که با برگشت طالبان در قدرت، برخی از افراد به نام طالب بخشی از سلاح‌های مساجد و اماکن مذهبی‌شان را جمع آوری کرده‌اند.

او در نبود نیروی امنیتی طالبان، از سناریوی تلخ حملات به مساجد شیعیان در کندهار و کندز هشدار می‌دهد.

او می گوید: "یک مقدار سلاحی که حکومت سابق به مساجد و تکیه‌خانه اهل تشیع داده بود، تا حالا در هرات است، ولی نیروی کمکی تا حالا نبوده. خواهشی که از امارت اسلامی طالبان داریم، هم تعداد سلاح‌ها بیشتر کنند و هم نیروی کمکی به ویژه در نمازهای جمعه بگذارند، تا حادثه رخ ندهد."

نگرانی شیعیان هرات در حالی مطرح می‌شود که در حملات سه هفته پیش در کندز و دو هفته پیش در کندهار بر مساجد شیعیان، ده‌‌ها تن کشته شدند. مسئولیت این حملات را داعش بر عهده گرفته است.

در هرات نیز حمله بر مساجد شیعیان سابقه دارد. چهار سال پیش خونین‌ترین حمله بر مسجد جوادیه شیعیان درمنطقه بکرآباد –شهر هرات – رخ داد که در آن بیش از ۴۰ نمازگذار کشته و ده‌ها تن دیگر نیز زخمی شدند. مسئولیت آن حمله را فرد و یا گروهی بر عهده نگرفته بود، اما پس از این رویداد، داعش حملات مشابه بر چندین مسجد شیعیان را در هرات بر عهده گرفت.

پس از این حملات، حکومت قبلی طرح مجهز شدن هیئت‌های امنای مساجد به سلاح را منظور کرد. به گفته‌ی سیروس علاف، رییس شورای هماهنگی شیعیان افغانستان این اقدام باعث کاهش حملات به اماکن مذهبی‌شان شده بود.

همزمان با اوج گرفتن نگرانی شیعیان هرات، نعیم الحق حقانی، مسئول فرهنگی طالبان برای هرات از تلاش برای تأمین امنیت مساجد و اماکن شیعیان سخن می‌زند.

آقای حقانی گفت: "در تامین امنیت اماکن مذهبی اهل تشیع، امارت اسلامی خود را مکلف دانسته و می‌داند. این دوستان ما [اهل تشیع] مطمین باشند که امارت اسلامی افغانستان سخت در تلاش تأمین امنیت‌شان است. ان شاالله هیچ مورد ناامنی را تحمل نمی‌کند و با عوامل ناامنی برخورد جدی خواهد شد."

با وجودی که طالبان از تأمین امنیت مساجد شیعیان در هرات اطمینان می‌دهند، اما علی ساکن هرات می‌گوید که تاکنون عاملان حمله بر مساجد کندز و کندهار بازداشت نشده‌اند و این به نگرانی‌اش مبنی بر مصئون نبودن مساجد از لحاظ امنیتی افزوده است.

سیروس علاف، رییس شورای هماهنگی شیعیان افغانستان از طالبان می‌خواهد که نیروی امنیتی برای تأمین امنیت مساجد و اماکن مذهبی‌شان بسیح کنند، تا از حملات خونین جلوگیری ش

XS
SM
MD
LG