لینک‌های قابل دسترسی

خبر تازه
پنجشنبه ۲۹ قوس ۱۴۰۳ کابل ۰۸:۴۲

سالروز تاسیس سازمان ملل؛ طالبان کرسی افغانستان در این سازمان را صاحب خواهند شد؟


۷۶ مین نشست مجمع عمومی سازمان ملل متحد در نیویارک
۷۶ مین نشست مجمع عمومی سازمان ملل متحد در نیویارک

۲۴ اکتوبر برابر با سالروز تأسیس سازمان ملل متحد است.

سازمان ملل متحد یک سازمان جهانی برای حفظ صلح و امنیت بین‌المللی، توسعۀ روابط دوستانه میان کشورها و دستیابی به همکاری و هماهنگی است که در سال ۱۹۴۵ بنیان‌گذاری شد.

بیشتر کشورهای مستقل عضویت این سازمان را دارند. افغانستان هم در سال ۱۹۴۶ میلادی عضویت سازمان ملل متحد را کسب کرد.

امسال از این روز در حالی بزرگداشت می‌شود که بر سر کرسی نمایندگی دایمی افغانستان در این سازمان جنجال‌ها جریان دارد.

انیسه شهید، خبرنگار افغان که روز پنجشنبه در مقر سازمان ملل متحد در نیویارک با برخی از رهبران این سازمان و سفیران کشورهای مختلف دیدار داشت به رادیو آزادی گفت، در نشست یاد شده شماری از نمایندگان افغانستان حضور نداشتند تا مشکلات مردم کشورشان را با جهانیان شریک کنند.

وی در رابطه به مشکلات زنان و دختران افغان با رهبران این سازمان دیدار و گفت‌وگو کرده است.

غلام محمد اسحاق‌زی٬ نماینده دایمی افغانستان در سازمان ملل متحد
غلام محمد اسحاق‌زی٬ نماینده دایمی افغانستان در سازمان ملل متحد

پیش از این غلام اسحاق‌زی، نمایندۀ حکومت محمد اشرف غنی رییس جمهور پیشین، در سازمان ملل متحد از این سازمان خواسته بود تا وی را از سمت‌اش برکنار نکند. بر بنیاد برخی گزارش‌ها، سازمان ملل متحد ظاهرا با این درخواست وی موافقت کرده است.

آقای اسحاق‌زی در صفحه توییترش نوشته است، برای منافع ملی افغانستان و حفظ کرسی این کشور در سازمان ملل، سخنرانی‌اش را در مجمع عمومی این سازمان لغو کرد.

اما زمانی که خبرهایی در مورد سخنرانی آقای اسحاق‌زی در رسانه‌ها نشر شد٬ طالبان در این مورد واکنش تند نشان دادند و گفتند، کرسی نمایندگی دایمی افغانستان در سازمان ملل حق آن‌هاست و باید برای‌شان داده شود.

طالبان سهیل شاهین، سخنگوی پیشین دفتر سیاسی این گروه در قطر را به نمایندگی از خود به سازمان ملل متحد معرفی کرده بود، اما تا به حال این کرسی برای وی داده نشده است.

سهیل شاهین و غلام محمد اسحاق‌زی در این باره حاضر به گفتگو به رادیو آزادی نشدند.

اما بلال کریمی، عضو تیم مطبوعاتی طالبان می‌‌گوید، آنان تمامی اصول یک نظام مشروع را برآورده کرده‌اند و سازمان ملل باید آماده هرنوع سازش با آن‌ها باشد.

کریمی گفت: "خواست امارت اسلامی این است که کشورهای جهان به ويژه سازمان ملل به گونۀ مسؤولانه با ما آمادۀ تعاملات باشند، امارت اسلامی تمامی اصولی را که برای مشروعیت یک نظام کافیست، تکمیل کرده است، بر تمامی اراضی کنترل کامل دارد و امنیت سرتاسری تأمین شده است و یک حکومت پاسخگو ایجاد شده است."

شورای امنیت سازمان ملل متحد در ماه سپتمبر سال روان ماموریت نمایندگی خود برای افغانستان (یوناما) را تا شش ماه دیگر یعنی تا ماه مارچ ۲۰۲۲ تمدید کرد و بر ایجاد یک حکومت همه‌شمول تأکید کرد.

در اعلامیه‌ای که این سازمان به همین منظور منتشر کرده، گفته بود که این سازمان به حمایت‌اش از حقوق زنان، حقوق بشر، کودکان و اقلیت‌ها ادامه خواهد داد.

در این میان مردم عام که نمی‌دانند چطور مشکلات‌شان را به اعضای سازمان ملل برسانند، از مسوولان این سازمان می‌خواهند تا در این شرایط دشوار با آن‌ها کمک کند.

قدرت‌الله و حامد در این مورد به رادیوی آزادی گفتند: "از سازمان ملل متحد می‌خواهیم، تا با ما در این بخش همکاری کند، مردم با شرایط سخت اقتصادی رو به رو است، قیمت همه موادها بلند رفته، با ما در بخش مواد غذایی و دیگر بخش‌ها کمک کند."

"افغانستان به کمک جامعۀ جهانی نیاز دارد، ۹۷ درصد مردم کشور فعلا زیر خط فقر زندگی می‌کنند. مردم افغانستان در وضعیت بدی به سر می‌برند."

این گفته‌ها در حالی مطرح می‌شود که سازمان ملل پیش از این از تمام کشورها خواسته بود تا کمک‌های بشردوستانه‌شان را به افغانستان برسانند.

این سازمان گفته است، خشکسالی، کاهش پول نقد، بیکاری و کمبود مواد غذایی بعد از حاکمیت طالبان در افغانستان، به تعداد افراد نیازمند افزوده است.

آوارگان نبردهای اخیر در شهر کابل
آوارگان نبردهای اخیر در شهر کابل

بر اساس گزارش سازمان ملل متحد، پیش از این نیمی از جمعیت کشور به دلیل درگیری و آوارگی به کمک‌های اضطراری نیاز داشتند که اکنون این رقم افزایش یافته است.

بهر اساس پیشبینی این سازمان، نزدیک به ۹۷ درصد مردم افغانستان زیر خط فقر قرار خواهند گرفت.

سازمان ملل متحد به هدف کمک به مردم افغانستان در نشست برگزار شده در ۱۳ سپتمبر از جهانیان وعدۀ کمک یک میلیارد دالری گرفت که این کمک‌ها در حال منتقل شدن به افغانستان است.

این سازمان به تازگی روز پنجشنبه برنامۀ جدیدش را زیر نام آبادی با مردم افغانستان شریک کرد که بر اساس آن به جای حکومت طالبان، به مردم بی‌بضاعت و تاجران آسیب‌پذیر کمک صورت خواهد گرفت.

XS
SM
MD
LG