پس از حملات پیهم در مساجد جامع شیعیان در ولایتهای کندز و کندهار حالا شماری از شعیهیان در افغانستان میگویند نگران آیندهشان هستند.
امین شریفی باشندۀ بامیان در صحبت با رادیوآزادی گفت که این حملات ترس و وحشت را در میان شعیه یان خلق کرده است: "دو حمله خونین صورت گرفت در دو جمعه که تلفات سنگین داشت. مردم سراسیمه است، مردم ترس دارد، وحشت به گونه جدی میان مردم ایجاد شده و به صورت درست نمیتوانند که در مراسم مذهبی و دینیشان شرکت کرده و به عبادت بپردازند."
در همین حال هیواد یکی دیگر از شیعهها در ولایت کندز نیز نگرانی مشابهی دارد و از حکومت به رهبری طالبان میخواهد تا جلو همچو حملات را بگیرد: "من میخواهم که دیگر این کشت و خون پایان پیدا کند هفته گذشته در کندز زیاد مردم کشته شد من از طالبان میخواهم که امنیت مردم را بگیرد تا آرامی شود."
آنان میگویند با روی کار آمدن حکومت به رهبری طالبان امیدوار بودند که دیگر هدف حملات قرار نمیگیرند و امنیتشان تامین است اما برعکس این حملات ادامه پیدا کرده است.
در این حال وزارت داخله حکومت به رهبری طالبان اطمینان میدهد که دیگر این حملات تکرار نخواهد شد.
سعید خوستی سخنگوی وزارت داخله طالبان در مورد به رادیو آزادی گفت: "وزارت داخله تدابیر امنیتی را در افغانستان اتخاذ کرده است و امید ما اینست که در آینده با چنین رویداد روبرو نشویم بخصوص برای عبادتگاههای هموطنان اهل تشیع تدابیر اتخاذ شده است من به آنها اطمینان میدهم که در آینده شاهد چنین رویداد نخواهیم بود."
آقای خوستی افزود که به تمام افرادشان هدایت داده شده است که به امنیت جمعیت اهل تشیع توجه خاص صورت گیرد.
این در حالیست که روز جمعه ۲۳میزان دو حمله بر مسجد جامع شیعیان در ولایت کندهار به وقوع پیوست.
مقامات طالبان در ریاست صحت عامه کندهار گفتند که در این انفجارها دست کم ۴۷ تن کشته و در حدود ۷۰ نفر دیگر زخمی شده اند.
گروه داعش مسئولیت رویداد خونین روز جمعه (۲۳ میزان) در مسجد شیعیان در کندهار را به عهده گرفت.
این گروه ادعا کرده که در این حمله دو حمله کننده انتحاری مواد انفجاری بسته به بدن شانرا در داخل مسجد منفجر کردند.
داعش در اعلامیهای که توسط چینل تلگرام خود نشر کرده نوشته است حمله کننده اولی در دروازه مسجد و دیگرش در داخل مسجد خود را منفجر کردند.
پیش از این در جمعه پیشتر در ولایت کندز هم در حمله مشابه بر یک مسجد شیعهها در جریان ادای نماز جمعه دهها نفر کشته و زخمی شدند که مسئولیت آنرا هم داعش به عهده گرفت.
بر اساس آمار رسمی حکومت طالبان، در هر دو حمله نزدیک به ۱۰۰ تن جان باختند و بیش از ۲۰۰ تن هم زخم برداشتند.
هر چند پیش از این طالبان گفته اند که گروه داعش را از بین میبرند و از بازداشت شماری اعضای این گروه هم خبر داده اند، اما مشخص نیست که طالبان توان دفع حملات گروه داعش را در آینده خواهند داشت یا نه.