لینک‌های قابل دسترسی

خبر تازه
یکشنبه ۱۱ قوس ۱۴۰۳ کابل ۰۳:۲۳

خواست معتادان مواد مخدر از طالبان: با ما همانند یک مریض برخورد کنید


آرشیف، شماری از معتادین در کابل
آرشیف، شماری از معتادین در کابل

معتادان مواد مخدر از طالبان میخواهند که با آنان همانند مریض برخورد کنند و زمینه تداوی را برای شان فراهم سازند.

در هفته های اخیر ساقی خانه ها و محلات تجمع معتادان در اکثریت ولایت های افغانستان از هم پاشیده و عرضه مواد مخدر به معتادان کمتر و به گونه پنهانی صورت می گیرد.

این کار سبب شده تا معتادان مواد مخدر مجبور شوند که داوطلبانه به مراکز ترک اعتیاد مراجعه کنند، اما به سبب برخی مشکلات آنان بستری نمی شوند و همچنان به استفاده مواد مخدر ادامه میدهند.

امان الله و فضل الحق دو تن از این معتادان به رادیو آزادی میگویند، طالبان با لت و کوب آنان در شهر مانع استعمال مواد مخدر می شوند، اما وقتی به مراکز ترک اعتیاد مراجعه می کنند، این مراکز حاضر نیستند آنان را بستری سازند.

آرشیف، شماری از معتادین در کابل
آرشیف، شماری از معتادین در کابل

"از زمانی که امارت اسلامی آماده نه تنها من که تعداد زیاد معتادان دو – سه بار به کلینیک هشتاد بستر رفتیم، ما را بستر نمی کنند. برای ما میگویند که بودجه ندارند. وقتی میگویم که چرا ندارید، میگویند که در گذشته کشورهای خارجی کمک می کردند و حال مصرف بستر کردن یک نفر اضافی را نداریم. طالبان می آینده چوب در دست شان ما را تلاشی می کنند چند چوب هم ما را می زنند و هر چی پیش خود داشته باشیم آن را آتش می زنند و میگویند: که بروید خانه خود."

او می‌افزاید: "همانند گذشته که مواد مخدر در بازار زیاد بود، حال نیست. ما خوش هستیم و از دولت جدید میخواهیم که ساقی و ساقی خانه را گم کند."

از میان بیش از هشتاد مرکز ترک اعتیاد در ۳۳ ولایت افغانستان، مشکلات مالی سبب شده تا تعداد قابل ملاحظه این مراکز از بستر کردن دایمی معتادان خود داری کنند و تنها خدمات را به گونه سراپا به معتادان ارایه کنند.

به تازه‌گی مسوولان کمیسیون صحت عامه طالبان در دیدار با مسوولان سکتور صحی گفته اند که، آنان تلاش می کنند تا با فراهم ساختن امکانات مالی، شرکت های قراردادی را به عرضه خدمات به مراکز صحی تشویق کنند، اما روشن نیست که مراکز ترک اعتیاد نیز بخشی از آن خواهد بود و یا خیر.

شماری از معتادین در نیمروز
شماری از معتادین در نیمروز

عبدالودود انوری مسوول کلینیک های ترک اعتیاد فراه مشکلات مالی در بخش تداوی معتادان را تایید می کند و میگوید، امکانات برای تداوی معتادان خیلی کم است.

آقای انوری می گوید: "از زمانی که در افغانستان تحول به وجود آمده، عرضه خدمات صحی در مجموع مشکلات خود را دارد. قراردادی های تهیه نان و ادویه را برای مراکز تداوی معتادان متوقف کرده اند. ما فعلاً هشتاد و دو نفر معتاد که به شکل اجباری جمع آوری شده اند، در داخل بستر مراکز ترک اعتیاد خود داریم. فعلاً به واقعیت که ظرفیت بستر کردن معتادان بیشتر را نداریم."

کاهش در عرضه خدمات صحی برای معتادان مواد مخدر در حال است که سازمان ملل متحد در تازه ترین گزارش خود از افزایش شمار معتادان بی سرپناه در افغانستان خبر داده و از نهادهای کمک کننده خواسته که از راه کمک با نهادهای صحی مانع گسترش اعتیاد شوند.

XS
SM
MD
LG