به دنبال نگرانیها از تصرف خودسرانه محلۀ چمن حضوری کابل، کمیسیون فرهنگی طالبان گفته که از میراثهای فرهنگی و تاریخی حفاظت میکند.
برخی ساکنان کابل گفتهاند که شماری در روزهای اخیر برای تصرف زمین چمن حضوری آن را خط اندازی کرده و برخی آن را به محل خرید و فروش کالاهای کهنه تبدیل کردهاند.
چمن حضوری کابل از دهها سال پیش محل برگزاری جشنهای ملی و رژه نظامی و همچنین از محلهای تفریحی و برگزاری تمرینات و مسابقات ورزشی بوده است.
ذبیحالله مرد ۷۲ و یکی از ساکنان قدیمی ناحیه هشتم شهر کابل میگوید اخیرا وضعیت نامناسب چمن حضور و عدم توجه به این ساحه او را نگران کرده است.
او به رادیو آزادی چمن حضوری را از ساحات تاریخی، تفریحی و ورزشی مردم کابل نام میبرد. و خاطرات بسیاری از این محل دارد.
ذبیحالله گفت: "من چمن حضوری را از زمان ظاهر خان به یاد دارم. اینجا پارک بود؛ محل تفریح مردم بود. ما جوان بودیم که در این چمن جشنها برپا میشد و هفت شبانهروز ادامه مییافت. در یک کمپ استاد هماهنگ و در کمپ دیگر استاد سرآهنگ و دیگر هنرمندان کنسرت میدادند. در ضمن جوانان تمرینات ورزشیشان را در این چمن انجام میدادند."
این مرد کهنسال تاکید دارد که طالبان باید برای حفاظت از اصالت تاریخی چمن حضوری تلاش کند و اجازه ندهد که این محل تاریخی را مبدل به ویرانه کند.
این در حالی است که از دو روز به اینطرف داخل چمن حضوری را برخی افراد ا گچ خط اندازی کرده و شماری از کهنهفروشان به خرید و فروش کالاهای دست دوم پرداختهاند.
از چمن حضوری، به عنوان بزرگترين محل ورزشی کابل یاد میشود که با حدود ۱۰۰ جریب مساحت، از دهها سال به اینسو برای برگزاری رژههای نظامی، برنامههای تفریحی، تمرینها و مسابقات مختلف ورزشی استفاده میشده است.
احمدالله وثیق٬ عضو کمیسیون فرهنگی طالبان در پاسخ به این نگرانیها به رادیو آزادی گفت که این گروه برای حفظ مکانهای تاریخی و محلهای تفریحی از جمله چمن حضوری کابل توجه جدی دارد.
وثیق میگوید: "به نظر من، چمن حضوری قدامت تاریخی دارد و رهبری طالبان متوجه این هستند تا مکانهای تاریخی باید حفاظت شود و ما بسیار تلاش داریم تا از چمن حضوری هم حفاظت و نگهداری شود."
در دو دهه اخیر چمن حضوری کابل در اثر بیتوجهی مردم و مسوولان حکومتی چندین بار به خرابه و حتی محل گردآوری کثافات مبدل شده بود.
اما این محل در سال ۱۳۸۹ به هزينه "دو میلیون دالر" از سوی بخش خصوصی براساس توافقنامهای با کميته ملى المپيک، بازسازی شد و سال ۱۳۹۰ دوباره به بهرهبرداری رسید.
مسوولان در آن زمان گفته بودند که با چمن کاری تمام این محل، ۱۰ میدان فوتبال و یک میدان هاکی در آن ایجاد و اطراف آن حفاظگذاری شده تا مطابق با معیارهای کمیته ملی المپیک استفاده شود.
تلاش کردیم نظر کمیته ملی المپیک افغانستان را در مورد وضعیت فعلی چمن حضوری با خود داشته باشیم، اما کسی حاضر به صحبت نشد.
چمن حضوری و اطراف آن در حالی به محل مزدحم مردم و خرید و فروش اموال مبدل شد که در پی تحولات اخیر، شماری زیاد مردم اجناس و اموال خانههایشان را برای فروش به این محل آوردند.