رئیس جمهور امریکا از تصمیمش برای بیرون کردن سربازان کشورش از افغانستان دفاع کرده و گفته که دشوار است تا در این مورد به همه توضیح داده شود.
به گفته آقای بایدن، سربازان امریکایی زمانی به هدف خود دست یافتند که اسامه بن لادن رهبر القاعده را در پاکستان از بین بردند.
آقای بایدن روز شنبه در مراسم یاد بود قربانیان حملههای یازدهم سپتمبر در منطقه شانکسویل ایالت پنسلوانیای امریکا گفت که دشوار است که درباره این تصمیم به فردفرد مردم امریکا توضیح داد.
بایدن افزود: "براساس آنچه خواندهام، ۷۰ در صد امریکاییها فکر میکنند زمان خروج از افغانستان بود. با توجه به همه مصارفی که صورت گرفت، چیزی که آنها را خرسند نکرد، شیوۀ خروج ناگهانی بود. دشوار است به هر یکی توضیح داد که چگونه بیرون شدن ممکن بود."
آقای بایدن افزود که سربازان امریکایی در افغانستان زمانی به هدف خود دست یافتند که اسامه بن لادن را در پاکستان کشتند.
شیوۀ خروج نیروهای امریکایی، دولت آقای بایدن را با انتقادهای تندی روبهرو کرد. دونالد ترمپ، رئیس جمهوری پیشین امریکا و رقیب آقای بایدن، از منتقدان جدی آقای بایدن در این مورد است.
آقای ترامپ روز شنبه (۱۱ سپتمبر) در یک نشست خبری در نیویارک روند خروج سربازان امریکایی از افغانستان را زیر پرسش قرار داد و و گفت که این خروج نبود بلکه تسلیم شدن به طالبان بود.
نگرانی بزرگ امریکا و متحدانش این است که ممکن است پایان ماموریت نظامی امریکا و متحدانش به رهبری امریکا در افغانستان، این کشور را بار دیگر به لانهها تروریزم بخصوص شبکه القاعده مبدل کند.
آقای بایدن در برابر این انتقادها این پرسش را مطرح کرده که آیا شبکه القاعده میتواند دوباره به افغانستان بازگردد؟ او به جواب این سوال خود پاسخ مثبت داده و افزوده که در این مورد باید فکر شود که این گروه باز هم از جاهای دیگر آمده است.
رئیس جمهوری امریکا همچنین این سوال را مطرح کرده که آیا هرجایی که القاعده باشد، امریکا باید در آنجا حمله کند و سرباز داشته باشد.
فعال شدن دوباره شبکه القاعده در افغانستان یکی از تهدیدهای احتمالی خوانده میشود که پنتاگون هم آن را تایید میکند.
لوید آستین، وزیر دفاع امریکا روز جمعه در کویت به خبرنگاران گفت که ممکن است القاعده باز هم در افغانستان حضور پیدا کند.
اما طالبان بارها تعهد کردهاند که به اساس توافقنامه دوحه، به هیچ گروهی اجازه نمیدهند که از خاک افغانستان علیه دیگر کشورها استفاده کند.
اما این گروه همواره ازسوی جامعه جهانی متهم به پیمانشکنی شده است.
به تازگی ژان ایو لودریان٬ وزیرخارجه فرانسه طالبان را به دروغگویی و عدم پایبندی به تعهدات خود متهم کرده و گفته است که پاریس با حکومت طالبان هیچ گونه رابطهای نخواهد داشت.
آقای لودریان پیش از سفرش به قطر به شبکۀ خبری گفت که طالبان تعهد کرده بودند که برای خارجیها و افغانها اجازه خروج میدهند و حکومت فراگیر تشکیل میکنند، اما به گفته او، طالبان دروغ گفتند.
وزیرخارجه فرانسه افزود که حکومتش طالبان را به رسمیت نخواهد شناخت.
او گفت که طالبان باید گامهای مهمی بردارند، زیرا به گفته وی طالبان به گسترش اقتصاد و داشتن روابط با جامعه جهانی نیاز دارند.
طالبان با وجود تلاشهای ما در مورد اظهارات وزیر خارجه فرانسه واکنش نشان ندادند، اما طالبان پس از بیرون شدن نیروهای امریکایی از افغانستان، اخیرا به نزدیک به ۲۵۰ شهروند خارجی و افغان اجازه دادند که از افغانستان بیرون شوند.