مجاهد: در صورت ادامه کمکهای جامعه جهانی تولید مواد مخدر در افغانستان صفر خواهد شد.
حد اقل از سال ۲۰۰۹ میلادی به اینسو گزارشهای سازمان ملل متحد حکایت از آن داشت که بیشترین کوکنار افغانستان در مناطق تحت نفوذ طالبان صورت میگرفت، اما حال که طالبان اکثریت مناطق افغانستان را در اختیار دارند، سخنگوی آنان به افغانها و جامعه جهانی اطمنان میدهد که کشت کوکنار در افغانستان صفر خواهد شد.
ذبیحالله مجاهد سخنگوی طالبان میگوید، موفقیت مبارزه با مواد مخدر وابسته به دوام کمکهای جامعه جهانی است، اگر آنان بتوانند کشت بدیل را در اختیار دهقانان قرار دهند، کشت کوکنار در افغانستان صفر خواهد شد.آق
آقای مجاهد گفت: "ما به هموطنان خود و جهان اطمنان میدهیم که بیش از این افغانستان مرکز تولید تریاک و کوکنار نخواهد بود، ولی مبارزه با آن به کمکهای بینالمللی نیاز دارد. جامعه جهانی باید با ما کمک کند تا ما کشتهای بدیل را در اختیار دهقانهای قرار دهیم که کوکنار کشت میکنند. اگر بتوانیم بدیل کشت کوکنار را ارایه کنیم و بتوانیم گامهای موثر برداریم، در سالهای نزدیک ان شاالله کشت کوکنار و قاچاق تریاک صفر میشود."
به دنبال تصرف اکثریت ولایات و کابل از سوی طالبان، وزیران خارجه کشورهای عضو اتحادیه اروپا در نشست روز چهارشنبه وضعیت افغانستان را به بررسی گرفتند و در یک بخش اعلامیه آنان آمده است که دوام کمکهای آنان با افغانستان به مبارزه جدی حکومت آینده این کشور با مواد مخدر وابسته است.
این در حال است که ایالات متحده امريکا یک سال قبل کمکهایش در بخش کشت بدیل کوکنار را متوقف کرده و دو هفته قبل نیز بریتانیا همکاریهای تخنیکی در بخش مبارزه با قاچاق مواد مخدر را متوقف کرد.
گل احمد اعظمی عضو پیشین مشرانو جرگه افغانستان، دوام کمکهای جامعه جهانی در بخش مبارزه با مواد مخدر را نیازمند استراتژی جامع و مشخص از سوی حکومت آینده افغانستان میداند.
او میگوید: "چون فعلاً حاکمیت به دست یک تحریک است، امکان آن بیشتر است که در مقابل کشت کوکنار مبارزه جدی تر صورت گیرد. بهترین و نخستین اقدام برای مبارزه با مواد مخدر جدیت است. یک خط مش، پلان و استراتژی مشخص ساخته شود. کمک با دهاقین نیز میتواند سبب قطع کشت کوکنار شود. اگر این کار در عمل صورت گیرد، جامعه جهانی نیز با مردم افغانستان کمک خواهد کرد و یک اعتماد متقابل نیز به وجود خواهد آمد."
ایالات متحده امریکا از سال ۲۰۰۳ تا ۲۰۲۰ میلادی حدود ۹ میلیارد دالر را در بخش مبارزه با مواد مخدر در افغانستان به مصرف رساند، اما آخرین گزارش اداره سرمفتش امریکا از بازسازی افغانستان يا سیگار نشان میدهد که هنوز نیز ۸۵ در صد تریاک جهان در افغانستان تولید میشود.