وزارت تحصیلات عالی افغانستان هشدار داده که به هیچ محصل بدون کارت واکسین کرونا اجازه ورود به داخل پوهنتونها داده نمیشود.
نور جلال محصل سال اول رشته انجینری ساختمانی پوهنتون پولی تخنیک کابل است. میگوید دو روز پیش واکسین «جانسون اند جانسون» تزریق کرد، اما پس از آن با مشکل جدی صحی روبهرو شد.
نور جلال به رادیو آزادی گفت که این واکسین به گونه اجباری تزریق میشود.
او گفت: «من دو روز قبل واکسین را گرفتم. وقتی به خانه برگشتم، نخست پاهایم سنگین شد و دلم هم کشکش میشد، تا جایی که حتی در نیمههای شب ضعف کردم. در وجوم بخار پیدا شد. به نظر من، کسانی که واکسین را تطبیق میکنند، کارمندان مسلکی نیستند، زیرا هنگام تطبیق واکسین من و شماری از همصنفیهایم خونریزی داشتیم.»
با این حال، تا حال هیچ مرجع صحی تأیید نکرده که عامل بروز حساسیت در وجود نور جلال واکسین بوده باشد.
این در حالی است که تزریق واکسین کرونا استقبال شماری از محصلان را در پی نداشته است. برخی از دانشجویان مخالف تزریق اجباری واکسین هستند.
اما وزارت تحصیلات عالی افغانستان ورود به موسسات تحصیلات عالی را مشروط به واکسین کرونا کرده است.
حنیف فرزان، معاون سخنگوی این وزارت روز شنبه به رادیوآزادی گفت: "وزارت تحصیلات عالی در همکاری با وزارت صحت عامه افغانستان کمپاین ۱۶روزه واکسین کرونا را در تمام پوهنتونهای دولتی و خصوصی راه اندازی کرده است. تمام محصلین افغانستان مکلفاند که تا واکسین کرونا را انجام بدهند. داشتن کارت واکسین حین ورود به دروازههای پوهنتونهای افغانستان الزامی است." د لوړو زده کړو وزارت وايي، تر اوسه ۱۵۰ زره محصلین واکسین شوي
آقای فرزان گفت تا اکنون به ۱۵۰ هزار دانشجو واکسین تزریق شده تا ۱۶ اسد، روز باگشایی موسسات تحصیلات عالی، باید همه دانشجویان و استادان واکسین شوند.
میرویس علیزی، معاون سخنگوی وزارت صحت عامه افغانستان واکسینهایی که در این کشور استفاده میشود، مورد تأیید سازمان صحی جهان است.
«واکسینهای که در کشور ما تطبیق میشود همه تایید سازمان صحی جهان را دارد. به همین اساس، هیچ کسی نباید تشویش داشته باشد. این واکسینها [دارای عوارض موقت] کسالت، بیاشتهایی، تب خفیف یا بعضی اوقات تب شدید است که بین ۲۴ تا ۴۸ساعت ادامه مییابد و مردم از این ناحیه نگرانی نداشته باشند.»
آقای علیزی تأکید کرد که همه واکسینها را کارمندان آموزش دیده تزریق میکنند.
او افزود که در حال حاضر همهگیری ویروس کرونا در افغانستان رو به کاهش گذاشته، اما اگر توصیههای بهداشتی جدی گرفته نشود، شاید این بیماری دوباره افزایش پیدا کند.
حکومت افغانستان چند هفته پیش تصمیم گرفت که آموزش حضوری در مکاتب و موسسات تحصیلات عالی به گونه تدریجی از سرگرفته شود.
حکومت افغانستان از هشتم جوزا همۀ مراکز آموزشی و برخی مراکز تجمع مردم را در ۱۶ ولایت برای پیشگیری از گسترش ویروس کرونا تعطیل کرد و بعد این محدودیت را به سراسر کشور گسترش داد.
براساس این تصمیم، آموزش حضوری در مکاتب در هفته گذشته آغاز شد، اما در موسسات تحصیلات عالی به شرط تزریق واکسین از ۱۶ اسد آغاز خواهد شد.
براساس آمار وزارت تحصیلات عالی، در افغانستان ۱۲۸ نهاد خصوصی و ۳۹ نهاد آموزش عالی دولتی وجود دارد و ۴۵۰ هزار دانشجو در موسسات تحصیلی مشغول آموزش هستند.
براساس گزارش تازه وزارت صحت، در ۲۴ ساعت گذشته (۳۱۹) نفر تازه به کووید-۱۹ مبتلا شدهاند و (۲۸) نفر جان دادهاند.
آمار کل مبتلایان در این کشور به (۱۴۷۴۷۳) نفر رسیده و (۶۷۳۶)تن جان دادهاند.