لینک‌های قابل دسترسی

خبر تازه
پنجشنبه ۶ جدی ۱۴۰۳ کابل ۰۵:۰۳

آرمان ملی: چرا غنی در روزهای پسین به خط دیورند علاقمند شده است


روزنامه‌های چاپ کابل
روزنامه‌های چاپ کابل

روزنامه‌های چاپ امروز کابل سرمقاله‌های خود را درباره علاقه رئیس جمهور به خط دیورند و تصرف بندرهای بزرگ اقتصادی از سوی طالبان منتشر کرده‌اند.

  • آرمان ملی

روزنامه آرمان ملی در شماره امروز (۲۱ سرطان) خود نوشته که چرا غنی در روزهای پسین به خط دیورند علاقمند شده و بگونه‌ی در سخنرانی‌های خود از آن نام می‌برد؟

سرمقاله‌نویس در ادامه نوشته که در مراسم افتتاح میدان هوایی خوست، رئیس جمهور طالبان را به مخالفت با خط دیورند فراخواند.

در ادامه سرمقاله آمده است، درحالی‌که در پنج سال گذشته کشیدن سیم خاردار در خط دیورند ادامه داشته و حتا در حال پایان یافتن است، رئیس جمهور افغانستان هرگز در این باره چیزی نگفت، اما چرا اکنون متوجه این موضوع شده است؟

نویسنده پرسیده که آیا رئیس جمهور افغانستان می‌داند که طالبان از آن‌سوی خط به افغانستان می‌آید و پاکستان یکی از حامیان جدی این گروه است؟

اما با وجود این از طالبان چنین خواستی را مطرح می‌کند.

در ادامه نویسنده بار دیگر پرسیده که در پس این خواست چه چیزی نهفته است؟

به گفته نویسنده، اکنون که کرسی جمهوریت به خطر افتاده‌است، رئیس جمهور نیز برای چنین اظهاراتی وقت می‌گذارد.

نویسنده سرمقاله در پایان نوشته که در این شرایط حساس، باید به هم‌پذیری و وحدت کار شود، نه برای منافع شخصی.

  • هیواد

روزنامه هیواد، در سرمقاله خود نوشته که حمله‌های طالبان از زمان آغاز خروج نیروهای خارجی شدت گرفته‌است و این حمله‌ها زیان‌های بسیاری به مردم وارد کرده‌است.

نویسنده این سرمقاله می‌نویسد، در حالی که جنگ بیش‌ از هر زمان دیگر در افغانستان شدت گرفته‌، در چنین شرایط حساس همه سیاست‌مداران باید برای وحدت تلاش کنند، نه برای منافع خودشان!

در سرمقاله این روزنامه همچنین گفته شده که اگر جنگ به همین‌گونه ادامه یابد، افغانستان به شدت آسیب خواهد دید و چندی پیش، شورای امنیت سازمان ملل متحد نیز نگرانی خود را برای پایان دادن به جنگ ابراز کرده و از طالبان خواست که بی‌درنگ صلح را بپذیرند، اما طالبان خواست‌های افغانان و جامعه جهانی را نپذیرفتند.

نویسنده نوشته که طالبان بندرهای مهم اسلام قلعه و تورغندی را که از دید اقتصادی مهم هستند را تصرف کرده‌اند و از این رو بهای مواد خوراکی نیز بلند رفته‌است.

به گفته نویسنده، بر بنیاد آمارها افغانستان سالانه ۵۲ میلیارد درآمد دارد که بیش‌تر آن از بندر اسلام قلعه جمع‌آوری می‌شود، اما این درآمد به خزانه افغانستان نمی‌رسد.

نویسنده این سرمقاله در پایان می‌نویسد که طرف‌های درگیر باید با توجه به مشکل‌های اقتصادی مردم، راه حلی برای بحران روان دریابند.

  • اصلاح

روزنامه اصلاح نوشته که طالبان در یک ماه گذشته افزون بر چندین ولسوالی برخی از مهم‌ترین بندرهای اقتصادی کشور را تصرف کرده‌اند.

به نوشته سرمقاله‌نویس، طالبان تاکنون بندرهای اسلام قلعه، شیرخان و تور غندی را تصرف کرده‌اند و در صورتی که این بندرها پس گرفته نشوند در آینده نزدیک می‌تواند منجر به جنگ اقتصادی در افغانستان شود.

سرمقاله‌نویس پیشنهاد می‌کند که اگر طالبان کنترل خود به این بندرها را بیش‌تر کنند، بدون شک می‌توانند برخی مناطق مهم دیگر را نیز تصرف کنند.

نویسنده سرمقاله در پایان نوشته که اگر این بندرها به‌زودی از طالبان گرفته نشوند، با گذشت زمان این گروه از نظر اقتصادی نیز تقویت خواهند شد.

XS
SM
MD
LG