بسیاری مردم در افغانستان به این باور اند که ویروس کرونا برای بزرگسالان بیشتر از جوانان خطر جدی شمرده میشود.
داستان دردناکی که این روزها بر بیشتر خانوادههای افغانستان سایه افگنده است.
موج سوم بیماری کرونا به طور مستقیم و غیر مستقیم تقریباً بر همه خانواده های کشور تأثیر گذاشته است.
این ویروس آسیب زیادی به خانوادهها وارد کرده و این داستان همچنان ادامه دارد.
شهرام ساغری خاله جوانش را چند روز پیش به علت بیماری کووید۱۹ از دست داد.
او میگوید خالهاش جوان بود و دو کودک خردسال از او بهجا مانده اند.
به گفته او، خالهاش که بنفشه نام داشت، هیچ بیماری جانبی نداشته اما بسیار زود به بیماری کرونا تسلیم شد.
شهرام کرونا را یک ویروس خطرناک میداند که شهروندان کشور هنوز هم آنرا جدی نمیگیرند: "موج سوم کرونا واقعاْ جدی است، ما هفته گذشته خاله خوده از دست دادیم که متاسفانه کرونا را جدی نگرفتند و نکات بهداشتی را رعایت نکرده بودند. از مردم خود خواهش میکنم بخاطر نجات جان خود و عزیزان شان کرونا را جدی بگیرند بخصوص ماسک همیشه استفاده کنند."
بسیاری از افغانان به این باور اند که کرونا بر جوانان خطر جدی شمرده نمیشود، اما مرگ بنفشه ۳۰ ساله این باور را غلط ثابت کرده است.
داکتران میگویند افراد در هر سنی که باشند باید برای محافظت از جان خود، توصیه های صحی را جدی بگیرند.
عامر رضا متخصص داخله و استاد فاکولته طب ننگرهار در اینباره میگوید: "بسیاری از هموطنان ما به ویژه جوانان تصور میکنند که کرونا نمیتواند برای شان مشکل ایجاد کند اما در چند وقت اخیر زندگی جوانان را بیش از افراد مسن تهدید کرده و بسیاری از آنها جان خود را از دست داده اند که این هشداری برای جوانان است. همه ما باید به گونه یکسان از توصیههای بهداشتی پیروی کنیم."
او افزود در این اواخر شمار جانباختهگان و موارد مثبت کرونا نشان میدهد که این ویروس هنوز زندگی افغانها را تهدید میکند و همه مردم باید برای سلامتی در خانه بمانند.
به باور این داکتر مردم نباید از نظر روحی ترس داشته باشند اما بیاحتیاطی آنها میتواند منجر به مرگ شود.
وزارت صحت عامه افغانستان روز گذشته از خطر شیوع صعودی ویروس کرونا تا سه یا چهار هفته دیگر نیز هشدار داد اما پس از آن به گفته اینوزارت آمار مبتلایان و جان باختهگان حالت نزولی بهخود خواهد گرفت.
بر اساس آمار تازه وزارت صحت در ۲۴ ساعت گذشته ۹۱ تن به علت ابتلا به کووید۱۹ جان باختند و ۱۵۵۷ رویداد تازه این ویروس نیز به ثبت رسیده است.
آمار مجموعی افراد مبتلا از آغاز همهگیری تاکنون به ۱۲۰ هزار و ۲۱۶ تن رسیده و از این میان ۴۹۶۹ تن تا کنون جان باختهاند.
این در حالی است که به تازگی اداره انکشافی ایالات متحده برخی وسایل و تجهیزات را برای درمان بیماران کووید۱۹ به وزارت صحت عامه کمک میکند.
این اداره به صفحه رسمی توییتر خود نوشته که برای ۱۸ شفاخانه در افغانستان دستگاه تنفس مصنوعی و برخی دیگر تجهیزات کمک میشود.
اما پیش از نیاز به این دستگاهها پزشکان بر عملیسازی توصیههای صحی از سوی مردم تاکید دارند.