لینک‌های قابل دسترسی

خبر تازه
دوشنبه ۱۶ ميزان ۱۴۰۳ کابل ۰۸:۰۱

"عدم کمک واکسین ضد کرونا به کشورهای فقیر اقتصاد جهان را متضرر خواهد کرد"


واکسین ضد ویروس کرونا
واکسین ضد ویروس کرونا

ایالات متحدۀ امریکا و سایر کشورهای ثروتمند جهان یک چهارم تا نصف نفوس واکسین شده اند، در حالیکه این کشورها آنچه که آغاز پایان همه گیری کووید۱۹ خوانده شده را جشن می‌گیرند، اما بسیاری از کشورهای فقیر جهان در واکسیناسیون کرونا بسیار عقب مانده اند.

به اساس نشریه آنلاین ساینس نیوز در شماری از کشورهای فقیر کمتر از یک درصد نفوس شان را در برابر ویروس کرونا واکسین کرده اند و اکثر مردم شان در معرض خطر موج تازۀ نوع جهش یافتۀ این ویروس، قرار دارند.

به اساس بررسی اخیر بنیاد خیریۀ جهانی "راکفلر" مستقر در نیویارک که اول جون نشر شد، تدارک واکسین برای نصف جمعیت بزرگسال کم درآمدترین کشورهای جهان در سال ۲۰۲۱ میلادی حدود ۹.۳ میلیارد دالر هزینه خواهد داشت.

این بررسی ۹۲ کشور جهان با ۳.۸ میلیارد جمعیت را در بر می‌گیرد که به اساس برنامۀ مشارکت جهانی صحت عامه و خصوصی گاووی (Gavi) مستقر در ژینو، واجد شرایط دسترسی به واکسین هستند.

بنیاد خیریۀ جهانی"راکفلر" می‌گوید که با ۹.۳ میلیارد دالر، برنامۀ گاووی (Gavi) می‌تواند ۱.۸ میلیارد دوز واکسین کرونا خریداری کند.

نشریه آنلاین ساینس نیوز به اساس بررسی بنیاد خیریۀ جهانی"راکفلر" می‌نویسد که عواقب عدم واکسین افراد در کشورهایی که منابع کمتر دارند، نه تنها برای زندگی انسان‌ها هزینه زیاد خواهد داشت، بلکه به اساس تخمین اتاق تجارت بین‌الملل، در صورت عدم توانایی دسترسی کشورهای کم درآمد به واکسین، اقتصاد جهان بیش از ۹ تریلیون دالر ضرر خواهد کرد.

این در حالیست که روسای سازمان صحی جهان (WHO)، بانک جهانی، صندوق وجهی بین‌المللی و سازمان تجارت بین‌المللی از رهبران کشورهای ثروتمند جهان خواسته اند که با میلیاردها دالر سرمایه گذاری، جلو گسترش همه‌گیری ویروس کرونا را بگیرند.

روسای این نهادهای بین‌المللی دیروز (اول جون) در یک کنفرانس مشترک خبری از هفت کشور بزرگ صنعتی جهان (گروه ۷) خواستند که برای تولید واکسین کرونا حدود ۵۰ میلیارد دالر سرمایه گذاری کنند.

به گفته آنها تفاوت فاحش در مورد واکسین کووید۱۹ بین کشورهای پیشرفته و در حال رشد، می‌تواند زمینه را برای شیوع و گسترش انواع جهش یافته ویروس کرونا، فراهم کند.

اجلاس رهبران هفت کشور بزرگ صنعتی جهان (گروه۷) در ماه جاری در بریتانیا دایر خواهد شد.

تدروس ادهانوم گبریسوس رئیس سازمان صحی جهان
تدروس ادهانوم گبریسوس رئیس سازمان صحی جهان

تدروس ادهانوم گبریسوس رئیس سازمان صحی جهان، به خبرنگاران گفت که سرمایه گذاری کمک می‌کند تا تولید مواد تشخیصی، درمانی، آکسیجن، تجهیزات صحی و واکسین‌ها برای توزیع عادلانه آن، افزایش یابد.

سازمان صحی جهان (WHO)، بارها از نابرابری در توزیع و تطبیق واکسین بین کشورهای ثروتمند و در حال توسعه صحبت کرده است.

در این حال، انتونی بلینکن وزیر امور خارجه ایالات متحده، ناوقت دیروز سه‌شنبه در جریان سفر به کاستاریکا گفت که طی دو هفته آینده، امریکا شیوۀ فروش و توزیع ۸۰ میلیون دوز واکسین کووید۱۹ را که در سطح جهان وعده داده، اعلام خواهد کرد.

ادارۀ جو بایدن رئیس جمهوری ایالات متحدۀ امریکا گفته که علاوه بر ۶۰ میلیون دوز واکسین آسترازینیکا، حداقل ۲۰ میلیون دوز واکسین فایزر بیو ان تیک، مدرنا، و جانسن اند جانسن را به سایر کشورهای جهان ارسال خواهد کرد.

XS
SM
MD
LG