لینک‌های قابل دسترسی

خبر تازه
جمعه ۲۵ عقرب ۱۴۰۳ کابل ۰۲:۲۰

روز جهانی آزادی بیان؛ "جامعه جهانی در کنار خبرنگاران و رسانه‌های افغانستان می‌ماند"


آرشیف، شماری از خبرنگاران حین پوشش خبری یک حمله مسلحانه در کابل
آرشیف، شماری از خبرنگاران حین پوشش خبری یک حمله مسلحانه در کابل

به مناسب روز جهانی آزادی رسانه‌ها، هیئت معاونت ملل متحد در افغانستان یا یوناما، اتحادیه اروپا، امریکا و شمار دیگراز کشورهای جهان بر ختم خشونت‌ها علیه خبرنگاران و کارمندان رسانه‌یی تاکید کردند.

آنها با صدور اعلامیه مشترکی بر حمایت از خبرنگاران و کارمندان رسانه‌های افغانستان تأکید کرده و نوشته‌اند که جامعه جهانی در کنار خبرنگاران و رسانه‌های این کشور خواهد بود.

این اعلامیه به گونه مشترک از جانب دفتر نمایندگی سازمان ملل (یوناما)، سفارتخانه‌های امریکا، استرالیا، کانادا، دنمارک، فنلند، فرانسه، آلمان، ایتالیا، هالند، ناروی، سویدن و بریتانیا پخش شده است.

نویسندگان اعلامیه با محدودیت در کار خبرنگاران افغانستان مخالفت کرده‌ و خواستار پایان دادن به خشونت علیه خبرنگاران و کارمندان رسانه‌یی شده‌اند.

آنها همچنین خواستار حصول اطمینان از تامین امنیت خبرنگاران و محاکمه کسانی شده‌اند که در خشونت علیه خبرنگاران دست دارند.

این نمایندگی‌های دپلوماتیک در این اعلامیه اظهار نگرانی کرده‌اند که خبرنگاران به‌ویژه زنان خبرنگار و کارمندان رسانه‌ها، هنوز در معرض تهدید جدی قرار دارند.

پیش از این، سازمان عفو بین‌الملل از مقامات حکومت افغانستان خواسته بود تا اقدامات فوری برای اطمینان از امنیت خبرنگاران انجام دهند.

با این حال سرور دانش معاون دوم رئیس جمهوری، در سخنرانی در همایشی به مناسبت روز جهانی آزادی بیان، تأکید کرد که دولت افغانستان به تامین امنیت خبرنگاران متعهد است و همه موارد خشونت علیه خبرنگاران بررسی شده است.

آقای دانش نام شماری از خبرنگاران را گرفت که عاملان قتل آنها بازداشت شده‌اند از جمله الیاس داعی خبرنگار رادیو آزادی: "تمام قضیه‌های خشونت علیه خبرنگاران از سال ۱۳۸۱ تا کنون مورد بررسی قرار گرفته، ۵۷۵ قضیه بررسی شده و تا همین لحظه هیچ قضیه‌یی بدون رسیدگی باقی نمانده‌است. به عنوان مثال، از قضیه مهم اخیر خشونت، قاتل الیاس داعی گرفتار شده همچنان قاتل رحمت‌الله نیکزاد."

سرور دانش معاون دوم رئیس جمهوری افغانستان
سرور دانش معاون دوم رئیس جمهوری افغانستان

آقای دانش گفت خبرنگارانی که به علت تهدیدهای امنیتی از کشور رفته بودند، دوباره به وطن بازگشته‌اند.

از سوی دیگر دیبورا لاینز فرستاده ویژه سرمنشی سازمان ملل متحد در افغانستان در این نشست گفت که خبرنگاران افغان با مشکلات زیادی روبرو هستند و از همه طرف‌ها خواست که اولویت خود را در حمایت از حقوق خبرنگاران افغانستان بگذارند.

خانه آزادی بیان نیز وضعیت کنونی خبرنگاران را نگران‌کننده می‌داند.

دانش کروخیل مسئول این نهاد به رادیو آزادی گفت: "قتل‌های هدفمند، امنیت خبرنگاران و عدم دسترسی به اطلاعات مهم‌ترین مشکلات خبرنگاران است که ما نگران آنها هستیم. امید ما این است که طرف‌های درگیری به آزادی بیان احترام بگذارند."

این در حالی است که پس از امضای توافق‌نامه صلح میان طالبان و امریکا در دوحه قطر، قتل‌های هدفمند در افغانستان به‌ویژه قتل هدفمند خبرنگاران و فعالان مدنی افزایش یافته است.

حکومت افغانستان، طالبان را مسئول این حملات می‌داند اما طالبان همواره دست داشتن در این قتل‌های هدفمند را رد کرده‌اند.

XS
SM
MD
LG