لینک‌های قابل دسترسی

خبر تازه
دوشنبه ۱۸ سرطان ۱۴۰۳ کابل ۰۳:۰۸

واشنگتن پُست: با خروج سربازان امریکا، افغانستان به یک مرحلۀ جدید داخل می‌شود


شماری از روزنامه‌های جهان
شماری از روزنامه‌های جهان
  • واشنگتن پُست

روزنامۀ واشنگتن پُست می‌نویسد که با آمادگی برای خروج سربازان امریکا از افغانستان جنگ برای افغان‌ها به یک مرحلۀ جدید داخل می‌شود. تصمیم رئیس جمهور بایدن سربازان امریکایی را ازیک جنگ پیچیده خارج می‌سازد ولی خود جنگ را کاهش نمی‌دهد.

واشنگتن پُست درادامه می‌نویسد که طالبان سعی دارند نوع حکمروایی امارت اسلامی خود را که قبل از حملات تروریستی یازدهم سپتمبر برامریکا درافغانستان داشتند اعاده کنند وبه نظر می‌رسد که چندان دلچسپی به گفتگو با حکومت ندارند.

ازسوی هم حکومت افغانستان که از نظرنویسنده درگیراختلافات داخلی و فساد اداری است قادر نیست که فشار سیاسی بر طالبان برای مذاکرات وارد کند.

نویسنده در ادامه این سوال را مطرح می‌کند که با درنظرداشت بن بست درگفتگوهای بین‌الافغانی وخروج حتمی سربازان امریکایی اکنون چه واقع خواهد شد؟

روزنامه ادامه می‌دهد که سربازان امریکایی هنگام خروج با تهدید مواجه اند ولی طالبان از احتیاط کار خواهند گرفت.

تصمیم رئیس جمهور بایدن که خارج شدن نیروها را بتاریخ اول می آغاز می‌کند نقض توافقنامۀ سال گذشته درقطر پنداشته می‌شود. دراین توافقنامه پذیرفته شده بود که همه سربازان امریکایی تا این تاریخ افغانستان را ترک می‌گویند. واشنگتن پُست می‌افزاید که مذاکره کنندگان امریکایی موفق نشدند که موافقۀ طالبان برای تمدید خروج نیروها را بدست آورند وطالبان تهدید کرده اند که بعد از اول می بر نیروهای امریکایی حمله خواهند کرد. امریکا درواکنش یک کشتی طیاره بردار خود را درمنطقه به حرکت درآورد تا از نیروها هنگام خروج حمایت کند. روزنامه می‌پرسد که آیا طالبان بعد از اول می بر نیروهای امریکایی حمله خواهند کرد؟

نویسنده می‌گوید که روش طالبان دراین اواخر نشان می‌دهد که آنها می‌دانند که هرنوع آسیب رسانیدن قابل ملاحظه به نیروهای امریکایی واکنش شدید بدنبال خواهد داشت و امکان دارد جدول زمانی خروج نیروها را تغییر دهد.

  • روسی

اما دریک دیدگاه کاملاً متفاوت، روسی (RUSI) نشریه انستیتیوت شاهی خدمات متحد درلندن می‌نویسد که طالبان می‌خواهند از طریق مذاکرات به قدرت برسند و می‌پرسد که آیا این امکان دارد؟

نشریه می‌نویسد که در این اواخر این سوال بیشتر مطرح می‌شود که آیا مفکوره و نظر طالبان دراین بیست سال اخیر تغییر کرده است؟

نشریه می‌نویسد که دلایل کافی دردست است که هم نشان می‌دهد که طالبان تغییر کرده اند و هم این‌که نکرده اند.

نشریه می‌افزاید که هنگام حکمروایی طالبان درسال های ۱۹۹۰ همه امور ازسوی یک رهبر، ملاعمر اداره وتصمیم گرفته می‌شد ولی آنها درسال‌های اخیر شورای رهبری تاسیس کردند. و تصامیم با اجماع آرا گرفته می‌شود.

نویسندۀ نشریه روسی این را یک تغییر درفکر طالبان می‌داند.

نشریه می‌نویسد که رهبری کنونی طالبان می‌خواهد که ازطریق مذاکرات به قدرت برسد تا از سرازیرشدن دوبارۀ کشوربه جنگ وسیع جلوگیری شود ولی به هرحال طالبان عملی فکر می‌کنند ولیبرال نیستند و درواقعیت هیچکسی درطالبان لیبرال یا آزدیخواه به مفهوم غربی نیست.

XS
SM
MD
LG