وزارت دولت در امور صلح افغانستان میگوید دیدگاهها و خواستهای قربانیان جنگ از طریق کمیته خاصی وارد روند صلح میشود.
هر چند تلاشهای صلح در داخل و بیرون افغانستان به شدت ادامه دارد، اما برخی اقشار در افغانستان از کمرنگ بودن نقششان در این روند نگرانی دارند.
قربانیان جنگ در این زمینه نگرانی بیشتری دارند. عبدالرحمان که در جنگ معلول شده انتقاد میکند که دولت نظریات قربانیان جنگ را در تهیه طرح صلح نشنید.
او میگوید: "روز گذشته طرح شورای عالی مصالحه ملی نهایی شد، اما صدای هیچ معلول جنگی در آن شنیده نشد. طرح تهیه و به داکتر صاحب عبدالله سپرده شد، ما امیدوار هستیم که در این روند نظریات و خواستهای معلولین در روند صلح مدنظر گرفته شود".
اما وزارت دولت در امور صلح افغانستان روز دوشنبه در نشست مشترک با قربانیان جنگ از حمایت آنان در پروسه صلح اطمینان داد.
وزارت دولت در امور صلح افغانستان کمیته اختصاصی را برای دادخواهی از حقوق قربانیان جنگ در روند صلح ایجاد کرده است تا نظریات و خواستهای این قربانیان از طریق همین کمیته در روند صلح شریک ساخته شود.
داکتر عالمه معین حقوق بشر و جامعه مدنی این وزارت در این نشست تاکید کرد که بدون اشتراک آنان روند صلح موفق نمیشود.
او افزود: "تا زمانی که مشروعیت خود را از مردم نگیرد، هیچ صلح نمیتواند پایدار باشد. به این لحاظ صدا و خواست شما باید در این روند برجسته باشد. صلحی که بتواند زمینهساز دسترسی قربانیان به عدالت باشد، صلحی که به زخمهای قربانیان جنگ مرحم باشد و پاسخگو باشد، مشارکت بیشتر قربانیان و جامعه مدنی در روند صلح منجر به صلح پایدار و عادلانه میشود".
خانم عالمه همچنین گفت که دولت در روند صلح باید از تمام مردم بخصوص قربانیان جنگ حمایت کند.
این در حالی است که پیش از این کمیسیون مستقل حقوق بشر افغانستان، سازمان نظارت از حقوق بشر و فعالان حقوق بشر روی خواست و دیدگاههای قربانیان جنگ در روند صلح تاکید کرده بودند.