لینک‌های قابل دسترسی

خبر تازه
دوشنبه ۱ ثور ۱۴۰۴ کابل ۰۱:۰۵

گاردین به قتل‌های هدفمند و تأثیر آن‌ها بر زنان در افغانستان توجه کرده


شماری از روزنامه‌های جهان
شماری از روزنامه‌های جهان
  • استارز اند استرایپس

روزنامۀ استارز اند استرایپس در مطلبی می‌نویسد، از مأموریت جنرال اسکات میلر به عنوان فرمانده ائتلاف به رهبری ایالات متحده در افغانستان جمعه ۹۱۵ روز گذشت و او کسی شد که بیشتر از دیگران به عنوان فرمانده طولانی‌ترین جنگ امریکا وظیفه اجرا کرده.

به نوشتۀ روزنامه، میلر هنگام سوگند وفاداری در دوم ماه سپتمبر سال ۲۰۱۸ گفته بود: جهان می‌داند که ایالات متحده ناکام نمی‌شود.

در ادامه می خوانیم که از آن زمان به این سو، میلر در ایجاد معاملۀ تاریخی میان ایالات متحده و طالبان، نقش کلیدی بازی کرده.

اما به نوشتۀ روزنامه، زیر فرماندهی جنرال میلر، شفافیت در مورد اعمال ایالات متحده در این جنگ کاهش یافته، در حالی که به باور نویسنده، کنترل طالبان بر بخش‌های از خاک افغانستان به بلندترین سطح‌اش از زمان ورود ایالات متحده به افغانستان در ۲۰۰۱ رسیده.

روزنامه می‌نویسد، یکی از وظایف میلر این بود که اعتماد حکومت افغانستان بر ایالات متحده را حفظ کند.

روابط کابل و واشنگتن در زمان ریاست جمهوری دونالد ترمپ سرد شده بود، پس از آن که به نوشتۀ روزنامه، اداره ترمپ کابل را از مذاکرات با طالبان بیرون نگهداشت و تقریباً همزمان با آن طرح کاهش شمار سربازان امریکایی در افغانستان را اعلام کرد.

روزنامه به نقل از جیسن کمبل، پژوهشگر امور سیاستگذاری در موسسۀ راند کورپوریشن نوشته است، این موضع گیری ادارۀ ترمپ یک نوع عدم اطمینان را ایجاد کرده بود و همه نمی‌دانستند که قصر سفید چی تصمیم خواهد گرفت.

مایکل اوهانلون، همکار ارشد در گروه سیاستگذاری نهاد بروکینگز به روزنامه گفته است، میلر عقب پرده تلاش کرد تا ترمپ را ترغیب کند که تمامی سربازان امریکایی را از افغانستان به خانه برنگرداند.

ادارۀ ترمپ پیش از به قدرت رسیدن جو بایدن، رئیس جمهور کنونی ایالات متحده، حدود ۲ هزار سرباز امریکایی را از افغانستان بیرون کرد.

در حال حاضر، ایالات متحده تقریباً ۲۵۰۰ سرباز در افغانستان دارد.

  • گاردین

روزنامۀ گاردین به موجی از قتل‌های هدفمند و تأثیر آن بر زنان در افغانستان توجه کرده.

به تازگی یک داکتر زن و سه کارمند زن تلویزیون خصوصی انعکاس در ولایت ننگرهار کشته شدند.

روزنامه می‌نویسد، زنان بیشتر این قتل‌ها را احساس می کنند، قشری که به نوشتۀ روزنامه، حقوق‌شان در زمان حاکمیت ۵ سالۀ طالبان نادیده گرفته شده بود.

در ادامه آمده است، حمله‌ها بر زنان در حالی صورت می‌گیرد، که حدس و گمان‌های در مورد آیندۀ ایالات متحده در افغانستان به میان آمده.

ادارۀ جو بایدن، رئیس جمهور ایالات متحده طرح بازنگری موافقت‌نامۀ امریکا و طالبان را اعلام کرده، موافقت‌نامۀ که در صورت تطبیق شدن آن راه برای خروج هزاران نیروی بین‌المللی بشمول امریکایی‌ها از افغانستان باز خواهد شد.

آن سو گفت و گو‌های بین افغان‌ها در قطر روان است، جایی که طالبان دفتر سیاسی دارند.

زنان و دختران افغان نگران هستند که مبادا با خروج احتمالی نیروهای بین‌المللی از افغانستان و توافق دولت با طالبان و شامل شدن این گروه در قدرت، دست آوردهای چندین سالۀ آن‌ها از دست بروند.

XS
SM
MD
LG