با گذشت یک هفته از واکسیناسیون کرونا در افغانستان، وزارت صحت عامه گفته که بیش از ۱۶ هزار تن واکسین شدهاند که بیشتر کارمندان صحی هستند.
غلام جیلانی نیازی، سرپرستار شفاخانه حوزهای هرات یکی از نخستین کسانی است که در افغانستان واکسین کرونا را دریافت کرده است.
آقای نیازی ۵۴ ساله در جریان همهگیری کرونا، بیماران زیادی را در خانههایشان درمان کرد و حالا میگوید که تزریق این واکسین هیج نوع حساسیتی برایش به دنبال نداشته است.
نیازی گفت: "از بخش ما ده نفر واکسین شدیم که از این میان سه نفر هیچ علایم نداشتیم، اما هفت نفر دیگر علایم داشتند، مانند تب، جاندردی و نفستنگی اما برای ۲۴ ساعت و پس از آن خوب شدند."
اما در مورد همکاران دیگر آقای نیازی متفاوت است.
تزریق واکسین کرونا برای جانآقا کارمند صحی، حساسیت زیادی به دنبال داشته، از جاندردی گرفته تا نفستنگی و سردرد شدید.
جان آقا میگوید: "پریروز ساعت دوازده واکسین شدم، تا دیروز ساعت دوازده وضعیت من خوب نبود. سردرد، گلودرد، تب و جاندرد شدید بودم اما از دیروز شکر خوب شدم."
اما وزارت صحت عامه میگوید که همه واکسینهای ساخته شده، پس از تزریق تا زمان تولید انتیبادی مورد نیاز در بدن حساسیتهایی به دنبال دارند.
معصومه جعفری، معاون سخنگوی وزارت صحت عامه گفت: "ما در ۲۴ ساعت گذشته ۴،۴۲۲ تن از کارمندان صحی را واکسین کردیم که در یک هفته ۱۶ هزار و ۶۴۶ تن واکسین کرونا را دریافت کردهاند. وقتی کارمندان صحی واکسین شوند، خبرنگاران واکسین خواهند شد و نیروهای نظامی خودشان در مراکز صحی خود واکسین میشوند."
بر اساس تصمیم وزارت صحت عامه، در مرحله نخست کارمندان صحی، نیروهای امنیتی و خبرنگاران واکسین اهدایی هند را دریافت میکنند.
شهروندان افغانستان بخصوص کسانیکه ویروس کرونا را در موج اول و دوم سپری کردند، نیز در انتظار دریافت واکسین هستند.
بصیراحمد دانشیار، بیماری کووید-۱۹ را خطرناک میداند و میگوید امیدوار است واکسین کرونا را روزی دریافت کند.
دانشیار گفت: "من به عنوان کسی که بیماری کرونا را سپر کردهام، توقع دارم که این واکسین روی تمام مردم به شکل عدالتمندانه تطبیق شود."
بر اساس آمار وزارت صحت عامه، از ۵۰۰ هزار دوز واکسین اهدایی هند، ۱۱۰ هزار دوز برای کادر پزشکی، ۱۲۰ هزار دوز برای نیروهای امنیتی، ده هزار دوز برای کارمندان دولتی و بقیه برای خبرنگاران در نظر گرفته شده است.
این وزارت میگوید قرار است برای ۶۰ درصد نفوس کشور واکسین تهیه شود و در مرحلههای بعدی مردم نیز از این واکسین مستفید خواهند شد.