پس از یک پروسه نسبتاً طولانی برای محکمه جهانی جرایم جنایی سارنوال تعیین شد.
کشورهای عضو، کریم خان حقوقدان بریتانیایی را سارنوال آینده این محکمه تعیین کردند. با این کار زمینه برای پایان ماموریت بینسودا سارنوال کنونی این محکمه فراهم شد.
کشورهای عضو محکمه بینالمللی جنایی، اختلافهای جدی در مورد تعیین سارنوال این محکمه داشتند. کریم خان در برابر نامزدانی از کشورهای ایتالیا، هسپانیا و ایرلند کاندید بود و در مرحله دوم رایگیری موفقیت را به دست آورد.
محکمه هاگ که تا حالا بینسودا سارنوال آن بود، ۱۲۳ عضو دارد و در سال ۲۰۰۲ به هدف دنبال کردن جرمهای ضد بشری، قتل عام و جرمهای جنگی ایجاد شده است.
کریم خان که پس از بینسودا این سمت را عهدهدار میشود، مدت ۹ سال در این کرسی کار خواهد کرد.
بینسودا که در حال حاضر رهبری بررسیها در مورد ادعاهای کشتار جمعی، اقدامات ضد بشری و جرمهای جنگی از سوی گروه داعش در عراق را برعهده به پیش میبرد، در ۱۶ ماه جون بازنشسته میشود.
یکی از تصمیمهای کریم خان این خواهد بود که بر تحقیقات کامل در خاک فلسطینیها تاکید کند.
بینسودا گفته بود که دلایل منطقیای وجود دارد که ممکن است در این منطقه گروههای مسلح اسرائیلی و فلسطینیها مرتکب جنایتهای جنگی شده باشند.
قاضیهای محکمه بینالمللی جرایم هفته گذشته زمانی قهر اسرایل را بر انگیختند که فیصله پیشین خود را تمدید کردند. بر اساس این فیصله، مناطی که در سال ۱۹۶۷ زیر کنترول اسرایل در آمده، غصب شده خوانده شده اند.
محکمه جهانی جرایم همچنین امریکا رانیز قهر کرده بخاطری که گفته بود در مورد جنایتهای جنگی به شمول جنایتهای نیروهای امریکایی در افغانستان بررسیها را انجام میدهد.
امریکا به همین دلیل سال گذشته بر بینسودا سارنوال و اعضای تیم حقیقت یاب محکمه جهانی جرایم تحریم وضع کرد.
سخنگوی وزارت خارجه امریکا ماه گذشته گفت که اداره جوباید میخواهد که در مورد این تحریمهای تجدید نظر کند.