احتمال آغاز دوباره جنگ میان طالبان و امریکا در افغانستان، قتلهای هدفمند و سپردن واکسین کرونا از سوی هند به دولت افغانستان در مطالب تحلیلی روزنامههای چاپ امروز کابل بیشتر بازتاب یافته اند.
- مسیر
روزنامه مسیر نوشته است پس از آنکه گروه مطالعهٔ افغانستان که از سوی کانگرس امریکا برای بررسی چگونگی روند صلح و بیرون شدن نیروهای امریکایی تعیین شده بود توقف خروج نظامیان امریکایی را پیشنهاد کرد از آغاز جنگ دوباره میان امریکا و طالبان صحبت میشود.
سرمقاله نویس نوشته که طالبان برای جنگ آمادگی گرفته اند و این گروه تازه به تلویزیون ان بی سی گفته برای رهبران منطقهای و جنگی آنان گفته شده که برای جنگ آمادگی داشته باشند.
نویسنده نگاشته است که امریکاییها میگویند طالبان توافقنامه دوحه را عملی نکرده اند اما طالبان تاکید میکنند که اگر نیروهای امریکایی در زمان تعیین شده از افغانستان بیرون نشوند آنان در برایر این نظامیان حملههای شانرا از سر خواهند گرفت.
در پایان سرمقاله تاکید شده است به جای آمادگی برای جنگ باید جوانب جنگ افغانستان به صلح تاکید کنند، کشتن افغانها متوقف گردد و هر دو جانب باید مسئله صلح را جدی در نظر گیرند و بجای ایجاد ممانعت راه را برای صلح باز کنند.
- هیواد
روزنامه هیواد نوشته است در این اواخر انفجار ماینهای مقناطیسی و قتلهای هدفمند در افغانستان به ویژه در کابل افزایش یافته که این اعمال به سطح ملی و بینالمللی محکوم شده است.
در سرمقاله آمده است حکومت افغانستان با ناتو هم در تماس است و برای آن حمایت جامعه جهانی و اتحادیه اروپا را نیز با خود دارد که باید فرصت به میان آمده صلح از دست نرود و تلاشها برای جلوگیری از قتلهای هدفمند هم باید به نتیجه برسند.
نویسنده نوشته است اگر این حملهها از سوی طالبان همچنین ادامه یابند ممکن این فرصت از دست برود و ضایع شود به گفته سرمقاله نویس آنزمان جنگ از سر گرفته میشود که نه به سود طالبان است و نه هم به نفع مردم افغانستان.
- هشت صبح
روزنامه هشت صبح در مورد تحویل واکسین کرونا از هند به حکومت افغانستان نوشته است.
سرمقاله نویس نگاشته که این ۵۰۰ هزار دوز واکسین کرونا در حالی وارد کشور میشود که تا کنون تصدیق سازمان جهانی صحت را نگرفته است.
نویسنده از این کمکهای هند قدردانی میکند و مینویسد که این کمک روابط خوب میان دو کشور را ثابت میکند.
نویسنده میافزاید جای تعجب این است که این واکسین بدون تصدیق سازمان جهانی صحت به افغانستان سپرده میشود.
نویسنده پیشنهاد میکند که حکومت افغانستان باید از سازمان صحی جهان تصدیق این واکسین را بخواهد.
تا کنون ۵۵ هزار تن در کشور به ویروس کرونا مبتلا شده اند که از این میان دوهزارو ۴۱۰ تن جان باخته اند.
در پایان سرمقاله آمده است اگر دررارایه این واکسین غفلت شود میزان مرگ و میر در اثر کرونا بیشتر افزایش مییابد پس لازم است تا حکومت واکسین را بدست آورده و برای مردم تطبیق کند.