- اکونومیست
نشریۀ اکونومیست مطلبی را نشر کرده که عنوانش است "افزایش ترورها در افغانستان به دنبال مذاکرات"
نشریه مینویسد که قتلهای هدفمند در افغانستان چیز تازۀ نیست اما موج قتلهای اخیر، زمان آن و انتخاب افرادی که قربانی شده اند مردم را به تشویش انداخته است.
در کنار شماری از اعضای نیروهای امنیتی و دفاعی افغانستان، برخی از مامورین ملکی دولت، ژورنالیستان و فعالان مدنی نیز در این اواخر هدف قرار گرفتند.
با آنکه طالبان گفته اند که در قتلهای هدفمند دست ندارند، اکونومیست اما مینویسد که این حرف طالبان برای تعداد خیلی اندک مردم پذیرفتنی است.
نشریه در ادامۀ مطلب از شکل متنوع بمبهای استفاده شده در حملات یادآوری کرده و مینویسد که ممکن برخی گروههای دیگر و بعضاً خصومتهای شخصی هم در این قتلها دخیل باشند.
- گلوب اند میل
روزنامۀ گلوب اند میل مقالۀ را تحت عنوان " اگر جامعه جهانی افغانستان را تنها رها کند، این کشور با فاجعه رو به رو خواهد شد" نشر کرده است.
این مقاله به قلم سیما سمر رئیس پیشین کمیسیون مستقل حقوق بشر افغانستان نوشته شده.
بانو سمر مینویسد، زمان آن فرا رسیده که با بیش از چهل کشور دخیل در بازسازی افغانستان به گونۀ روشن بحث کرد.
او افزوده که افغانان هنوز هم نیازمند کمک جامعۀ جهانی اند.
در مقاله آمده که آیندۀ افغانستان مبهم و گفتوگوهای صلح خالی از صداقت است.
بانو سمر در عین حال فرصت موجود را در چهار دهۀ گذشته بیسابقه دانسته و مینویسد که افغانستان هرگز به این حد به صلح نزدیک نشده بود.
او در آخر نوشته که افغانان به گفتگوهای روان به عنوان یک فرصت طلایی در زمینه ختم جنگ مینگرند.
- استارز اند استرایپس
روزنامۀ استارز اند استرایپس مطلبی را تحت عنوان "به بایدن روند به بنبست رسیدۀ صلح افغانستان و تاریخ خروج نیروها به میراث مانده" نشر کرده است.
روزنامه در آغاز مطلب مینویسد که جو بایدن رئیس جمهور ایالات متحده در روزهای نخستین کارش با انتخابی روبرو است که روزی میراث وی باقی خواهد ماند، انتخابی که به باور نویسنده آیا همه نیروهای آمریکایی را از افغانستان به زودی خارج کند و یا مأموریت طولانی تری را دنبال کند.
جو بایدن به روز چهارشنبه هفتۀ گذشته ۲۰ ماه جنوری به عنوان چهل و ششمین رئیس جمهور ایالات متحده سوگند یاد کرد و دورۀ چهار سالۀ ریاست جمهوری اش آغاز شد.
استارز اند استرایپس به نقل از تحلیلگران مینویسد که مذاکرات صلح میان هیئت های مذاکراتی دولت افغانستان و طالبان اخیراً پیشرفت کمی داشته است زیرا هر دو طرف منتظر اند که حکومت جدید امریکا چگونه روشی را در بارۀ جنگ و صلح افغانستان اختیار خواهد کرد.
لوید آستین و انتونی بلینکن که توسط بایدن به عنوان نامزد وزیران دفاع و خارجۀ امریکا معرفی شده اند به تازگی گفتند که موافقتنامۀ امریکا و طالبان را ارزیابی خواهند کرد.
بلینکن در یک نشست مجلس سنا گفت، میخواهند بدانند که در بارۀ کدام موضوعات مذاکره شده است.
امریکا و طالبان موافقتامۀ آوردن صلح به افغانستان را در ۲۹ ماه فبروری پارسال در دوحۀ قطر امضا کردند.
مقامهای ادارۀ پیشین امریکا گفته بودند اگر گروه طالبان بر اساس موافقتنامه به تعهداتش عمل کند، امریکا تمام نیروهایش را ظرف چهارده ماه از امضای موافقتنامه از افغانستان بیرون خواهد کرد.