لینک‌های قابل دسترسی

خبر تازه
یکشنبه ۴ قوس ۱۴۰۳ کابل ۰۴:۰۹

شهرزاد اکبر: اگر طالبان در قتل‌های هدفمند دست ندارند، آنرا ثابت کنند


آرشیف، طالبان در غزنی
آرشیف، طالبان در غزنی

رئیس کمیسیون مستقل حقوق بشر افغانستان می‌گوید، اگر طالبان در قتل‌های هدفمند دست ندارند، باید آنرا ثابت کنند.

کمیسیون مستقل حقوق بشر افغانستان از موارد فزاینده قتل‌ها و حملات هدفمند نگران است.

شهرزاد اکبر رئیس کمیسیون امروز (۱۳ جدی) در گفتگو با رادیو آزادی خواهان پایان یافتن این‌گونه حملات و پیگیری رویداد‌های گذشته شد.

بانو شهرزاد افزود: "در کمیسیون از تاثیر این وضعیت بالای جامعه رسانه‌یی افغانستان نگران استیم. ادامه قتل‌های هدفمند پیام خیلی بد را در مورد عدم مصئونیت خبرنگاران در افغانستان می‌فرستد. در خواست‌های مشخصی را که مطرح کردیم، پی گیری می‌کنیم. یعنی تلاش بیشتر حکومت برای پیشگیری از حملات و شناسایی عاملان است."

شهرزاد اکبر رئیس کمیسیون مستقل حقوق بشر افغانستان
شهرزاد اکبر رئیس کمیسیون مستقل حقوق بشر افغانستان

واکنش رئیس کمیسیون مستقل حقوق بشر افغانستان یک روز پس از حمله بر بسم‌الله عادل خبرنگار و مدیر مسئول رادیو "صدای غور" صورت می‌گیرد.

آقای عادل عصر دیروز، مصادف با روز نخست سال ۲۰۲۱ در شهر فیروزکوه هدف تیراندازی مردان مسلح ناشناس قرار گرفت و جان باخت.

دولت افغانستان طالبان را مسئول قتل‌های هدفمند می‌داند اما این گروه دست داشتن در حمله بر جان خبرنگاران و فعالان اجتماعی را رد می‌کند.

شهرزاد اکبر رئیس کمیسیون مستقل حقوق بشر افغانستان می‌گوید که اگر طالبان در این‌گونه حملات دست ندارند، باید شواهد ارائه کنند.

بانو شهرزاد می‌افزاید: "طالبان معمولاً دست داشتن در این قتل‌ها را رد می‌کنند، ولی سندی بیشتر ارائه نمی‌کنند. در خواست جامعه رسانه‌یی هم از آنها این بوده که اگر دست ندارند، اسنادی را که در اختیار دارند، ارائه کنند و یا در روند تحقیق همکاری کنند."

بانو اکبر گفت که کمیسیون مستقل حقوق بشر افغانستان از جامعه جهانی هم می‌خواهد تا بر حکومت افغانستان و طالبان برای برقراری آتش‌بس فشار لازم وارد کند.

در دو ماه گذشته پنج عضو خانواده رسانه‌های افغانستان به شمول الیاس داعی خبرنگار رادیو آزادی در ولایت هلمند، هدف حمله قرار گرفتند و جان باختند.

نهاد‌های مدافع خبرنگاران با نکوهش کردن این رویدادها، از رسانه‌ها خواسته اند تا برای سه روز خبر‌های حکومت را تحریم کنند.

کمیته بین‌المللی حفاظت از ژورنالیستان هم در تویتر، حمله بر جان بسم‌الله عادل در ولایت غور را نکوهش کرده و از حکومت افغانستان خواسته تا در مصئونیت جان خبرنگاران هرگونه تلاش کند.

خبرنگاران بدون مرز هفته گذشته با یک گزارش، افغانستان را در میان پنج کشور خطرناک برای خبرنگاران در سال ۲۰۲۰ قرار داد.

در کنار افغانستان، مکسیکو، عراق، پاکستان و هند سایر کشور‌های خیلی تهدید بار در جریان سال گذشته برای کارمندان رسانه‌ها بوده اند.

XS
SM
MD
LG