لینک‌های قابل دسترسی

خبر تازه
شنبه ۸ جدی ۱۴۰۳ کابل ۰۹:۲۷

برای هزاران زن در کندز باغچه‏ های خانه‌گی و خانه‌های سبز ایجاد شده‌است


شماری از خانم های زراعت پیشه در ولایت کندز
شماری از خانم های زراعت پیشه در ولایت کندز

مسئولان اداره زراعت، آب‌یاری و مالداری کندز می‌گویند که جهت ترویج تولید سبزیجات و پروسس میوه‌جات در مرکز و شماری از ولسوالی‏‌های این ولایت برای هزاران زنِ بی‌بضاعت باغچه‏ های خانه‎گی و خانه‌های سبز را ایجاد کرده‌اند.

فرزانه از باشندگان ولسوالی امام صاحب کندز است. این خانم ۴۰ ساله از چهار سال پیش در ولسوالی یاد شده در بخش پروسس مواد خوراکی و باغچه‌ خانه‌گی کار و فعالیت می‌کند.

او می‌گوید: "از طریق باغچه‌های خانه‌گی ما می‌توانیم که در فصل زمستان سبزیجات تازه داشته باشیم و هم برای ما یک مصروفیت سالم است. هم می‌توانیم که این سبزیجات را در فامیل خود مصرف کنیم و هم می‌توانیم که به مارکیت عرضه کنیم."

مریم ۳۰ ساله از باشندگان ولسوالی علی‌آباد کندز است. او می‌گوید که قبلاً با مشکلات اقتصادی سردچار بود، اما از زمانی‌که اداره زراعت برایش باغچه خانه‌گی ایجاده کرده، حالا تاحدی نیازمندی‌های خانواده‌اش حل شده است.

او افزود: "تشکری می‌کنیم که برای ما خانه سبز ساختند و حالا در فصل زمستان ما می‌توانیم که در این انواع سبزیجات را کشت کنیم و به مارکیت عرضه کنیم و از همین طریق مشکلات اقتصادی خانواده خود را حل نمایم."

گرچند در افغانستان و به ویژه در ولایت جنگ‌زده کندز علاوه بر چالش‌های امنیتی، تفاوت‌های جنسیتی نیز سبب شده که فعالیت‌های اقتصادی و زراعتی را مردان انجام دهند، اما در این ولایت خانم‌های هم هستند که با پذیرفتن چالش‌های امنیتی و محدودیت‌های اجتماعی، در بخش‌های اقتصادی و زراعتی فعالیت می‌کنند.

شماری از زنان در ولایت کندز
شماری از زنان در ولایت کندز

مسئولان اداره زراعت، آب‌یاری و مال‌داری کندز می‌گویند که در سال روان در مرکز و برخی ولسوالی‌های این ولایت با ایجاد باغچه‌های خانه‌گی و خانه‌های سبز برای نزدیک به ۲ هزار خانم زمینه کار را مهیا کرده اند.

عبدالمجید نافذ آمر امور زراعتی این اداره به رادیوآزادی گفت: "ما با ایجاد باغچه‌های خانه‌گی، خانه‌های سبز و هم‌چنین در بخش پروسس انواع مواد خوراکی برای خانم‌های بی‌بضاعت آموزش دادیم و در ضمن برای‌‌شان وسایل مورد نیاز را نیز توزیع کردیم. زنان که در این بخش‌ها کار و فعالیت می‌کنند ابراز خُرسندی می‌کنند. در بخش بازاریابی نیز ما کار می‌کنیم تا برای تولیدات خانم‌ها بازار مناسب پیدا کنیم."

با این حال رزما اسدی مدیر اقتصاد خانواد‌گی این اداره می‌گوید که هدف از ایجاد باغچه‌های خانه‌گی این است تا امنیت غذایی خانواده‌های بی‌بضاعت تأمین شود و در ضمن از طریق فروش محصولات زراعتی مشکلات اقتصادی ‌شان حل گردد.

او گفت: "قبلاً سطح اقتصادی خانم‌ها پاین‌تر بود. چون گزارش که ما داشتیم ازخانم‌های که قبلاً کار نمی‌کرده‌اند در بخش گرین هاوس‌ها، یا در بخش‌ باغچه‌های خانه‌گی و یا در بخش پروسس مواد غذایی. فعلاً گزارشی که ما داریم می‌گویند که سطح اقتصاد ما نسبتاً بالا رفته است و راضی هم هستند از کارشان."

مسئولان اداره زراعت، آب‌یاری و مال‌داری ولایت کندز می‌گویند که در سال‌های آینده این پروگرام را به تمام قرا و قصباتِ این ولایت گسترش می‌دهند، تا برای زنان بی‏‌بضاعت و خانم‌های که نمی‌توانند بیرون از خانه کار کنند زمینه اشتغال مساعد گردد.

XS
SM
MD
LG