نمایندگیهای دیپلماتیک امریکا، اتحادیه اروپا، استرالیا، کانادا و نماینده ناتو در افغانستان از طالبان خواستهاند که به قتلهای هدفمند پایان دهند.
نمایندگیهای دیپلماتیک امریکا، اتحادیه اروپا استرالیا، کانادا و ناتو حملات هدفمند به رسانهها، فعالان حقوق و مدنی را محکوم کردهاند و بیشتر آنها را به گروه طالبان و "دیگر گروههای تروریستی" نسبت دادهاند.
آنها در اعلامیه مشترکی نوشتهاند: "اتحادیه اروپا حملات اخیر غیرقانونی هدفمند برنمایندگان رسانهها، رهبران گروههای مذهبی، مدافعان حقوق بشر، محصلان، جامعه مدنی و افراد ملکی را با شدیدترین الفاظ محکوم میکند. ما این را ابراز میکنیم که بیشترین عاملان تلفات افراد ملکی در افغانستان طالبان و گروههای مختلف تروریستی هستند."
این اعلامیه از جانب نمایندگیهای دیپلماتیک اتحادیۀ اروپا، کشورهای جمهوری چک، دنمارک، فنلند، فرانسه، آلمان، ایتالیا، هالند و سویدن، استرالیا، کانادا، ناروی، بریتانیا امریکا و سازمان ناتو منتشر شده است.
اعلامیه چنین حملات را نه تنها «وحشیانه» خوانده بلکه حمله به روند صلح دانسته شده است. دیپلماتهای غربی هدف این حملات را از بین بردن تنوع دیدگاهها و عقیده دانستهاند.
نویسندگان اعلامیه از حامیان توسعه آزادی بیان در افغانستان حمایت کردهاند و از طرفهای درگیر جنگ خواستهاند که از آزادی و استقلال رسانههاو فعالان مدنی حمایت کنند – چیزی که برای تحقق دموکراسی ضروری است.
سفیران کشورهای غربی خواستار اجرای فوری قوانین بینالمللی و بشردوستانه شده و از تلاشهای دولت افغانستان در راستای پیگرد علاقمند قتلهای هدهمند حمایت کردهاند.
در هفتههای اخیر دستکم دو خبرنگار و دهها دو مرکز آموزشی در افغانستان هدف حمله قرار گرفته اند. الیاس داعی خبرنگار رادیوی آزادی سه هفته پیش در هلمند ترور شد. پیشتر از آن یما سیاووش خبرنگار پیشین طلوع نیز در کابل کشته شد.
همچنین در حملات مهاجمان انتحاری به دانشگاه کابل و مرکز آموزشی کوثر دانش دهها نفر کشته و زخمی شدند.
در همین حال، شماری از نمایندگان در پارلمان هم بر حمایت از فعالان مدنی و به ویژه نگاران تأکید کردند.
گلاحمد احمدی عضو مجلس نمایندگان در جلسه عمومی این مجلس روز دوشنبه گفت: "خبرنگاران افغان درخط مقدم جنگ وبه قیمت سرشان در جستجوی دریافت معلومات هستند، اما به تاسف که نه با آنها کمک میشود و نه هم برایشان اطلاعات داده میشود. از هرطرف برآنها حمله میشود، اختطاف میشوند، تهدید و حتی کشته میشوند."
به گفته اوف در بیست سال گذشته ۱۲۴ خبرنگار در رویدادهای مختلف در افغانستان کشته شدهاند و همچنین بیش از ۱۲۰۰ مورد خشونت با آنان ثبت شده است.
طالبان تا هنوز در مورد اعلامیه مشترک دیپلماتهای غربی واکنش نشان ندادهاند.