لینک‌های قابل دسترسی

خبر تازه
پنجشنبه ۲۹ قوس ۱۴۰۳ کابل ۰۶:۲۵

نخستین نشست شورای عالی مصالحه، روند مذاکرات صلح به‌مرحله دوم رسیده است


شورای عالی مصالحه ملی
شورای عالی مصالحه ملی

نخستین نشست شورای عالی مصالحه ملی افغانستان در ارگ ریاست جمهوری برگزار شد.

با گذشت شش ماه از امضای توافقنامه سیاسی میان و عبدالله عبدالله برای تشکیل شورای عالی مصالحۀ ملی، نخستین نشست این شورا با حضور رهبران سیاسی کشور برگزار شد.

آقای غنی در سخنرانی خود در این نشست گفت مذاکرات صلح با طالبان به مرحله دوم خود رسیده است و تیم مذاکره‌کننده صلح دولت از این پس به مشوره بیشتری نیاز خواهد داشت.

آقای غنی افزود: "مذاکرات به مرحله دوم رسیده است. مرحله اول نشان داد که کار آسانی نیست، اما به نتیجه رسید. اکنون که به مرحله دوم می‌رویم، هر هفته نیاز به مشوره بیشتر می‌شود. شرایط باید به حالت تعلیق درآید، شرایط دائماً در حال تغییر است. در شرایط متغیر باید بسیار مراقب باشیم تا اشتباه نکنیم."

محمد اشرف غنی، رئیس جمهورافغانستان
محمد اشرف غنی، رئیس جمهورافغانستان

آقای غنی افزود که هدف روند واضح است و حالا باید بر سر نقشه راه باید کار کرد.

از سوی دیگر، عبدالله عبدالله رئیس شورای عالی مصالحه ملی گفت که اراده سیاسی برای رسیدن به‌صلح به میان آمده و در این روند به دیدگاه و مشوره همه اقشار جامعه نیاز است.

او افزود: "یک اراده سیاسی برای خاتمه دادن به جنگ وجود دارد. بنابراین، من از همه افغان‌ها به ویژه از ساکنان مناطق تحت کنترل طالبان، می‌خواهم که نقش اصلی خود را در این روند به‌طور جدی و کامل بازی کنند. صلح به معنای بازگشت به گذشته نیست. ما در تلاش هستیم تا اطمینان حاصل کنیم که همه اقشار مردم افغانستان احساس پیروزی و از آن حمایت می‌کنند."

در این نشست درباره تحقق صلح، حفظ ارزش‌های به‌دست آمده در دوهه اخیر و وحدت سیاسی و برای رسیدن به صلح پایدار تاکید شد.

در این نشست، گلبدین حکمتیار رئیس حزب اسلامی، صلاح‌الدین ربانی رئیس حزب جمعیت اسلامی، عبدالرشید دوستم معاون اول پیشین ریاست جمهوری، سید حامد گیلانی رئیس حزب معاذ ملی و برخی دیگر اعضای این شورا حضور نداشتند.

اما آقای عبدالله گفت که وی به دیدار این افراد به‌خانه‌های آنها رفته و خواسته است که در جلسه شرکت کنند.

عبدالله عبدالله رئیس شورای عالی مصالحه ملی
عبدالله عبدالله رئیس شورای عالی مصالحه ملی

شماری از سیاستمداران از جمله حامد کرزی رئیس جمهور پیشین کشور با عضویت این شورا مخالفت کرده بودند، اما امروز در این نشست حضور داشتند و بر تحقق صلح تأکید کردند.

آقای کرزی گفت: "برای یک افغانستان صلح‌آمیز، باوقار، مستقل و حاکم که همزمان روابط دوستانه و خوبی با جهان و همسایگان ما داشته باشد، ما کاملاً با شما همکاری می‌کنیم."

عبدرب الرسول سیاف، از رهبران جهادی که در این نشست حضور داشت، گفت که برای تامین صلح پایدار و تاثیر مثبت این شورا روی روند صلح باید نخست سران حکومت باهم متحد شوند.

"بیاییم صف داخلی خود را محکم بسازیم. دولت با مردم خوب معلوم می‌شود و مردم با دولت. بدون یکدیگر هردو هیچ هستیم. ملت را در شمار هیچ [قرار] ندهیم و صف خود را طوری درست کنیم که در مقابل ضربات محکم هم ایستادگی بتوانیم."

کمیته رهبری شورای عالی مصالحه ملی ۴۸ عضو دارد که زنان نیز عضو آن هستند. ریاست این شورا هفت معاون دارد که آنها را رئیس جمهور و عبدالله عبدالله معرفی کرده‌اند.

گزارش: فریبا آرام

XS
SM
MD
LG