ینس ستولتنبرگ سرمنشی ناتو از طالبان خواست تا در گام نخست حملههای مسلحانهشان را در افغانستان کاهش دهند.
او پس ختم نخستین روز نشست وزیران خارجه پیمان ناتو در یک کنفرانس خبری آنلاین گفت: "ما از طالبان میخواهیم که به عنوان گام نخست خشونت را کاهش دهند، بعداً میخواهیم که روی یک توافقنامه صلح موافقت صورت گیرد که آتشبس هم بخشی از آن باشد. در گام نخست خشونتها کاهش یابد، هدف حل صلحآمیز به رهبری افغانهاست. البته که یک آتشبس همه جانبه باید بخشی از آن باشد."
گروه طالبان تا هنوز در رابطه به این خواست سرمنشی ناتو چیزی نگفته، اما پیش از این نیروهای دولتی را عامل اصلی افزایش خشونتها در افغانستان خوانده بود.
هیئت مذاکره کننده دولت افغانستان و نمایندههای گروه طالبان از ۱۲ سپتمبر به اینسو مصروف دید و بازدیدها در دوحه قطر اند تا بتوانند روی یک چهارچوب برای پیشبرد مذاکرات صلح به یک توافق برسند اما تا هنوز این توافق صورت نگرفته است.
سرمنشی ناتو در صحبتهای دیروزش سهشنبه (۱۱ قوس) ابراز خوشبینی کرد که در کمتر از دو دهه برای نخستین بار گفتگوی مستقیم میان حکومت افغانستان و گروه طالبان راه اندازی شده.
ینس ستولتنبرگ گفت، تا هنوز روشن نیست که آیا این مذاکرات نتیجه مثبت در پی خواهد داشت یا خیر اما به گفتۀ او راه حل سیاسی یگانه گزینه برای خاتمه وضعیت روان افغانستان است.
در همین حال یوناما یا دفتر معاونت سازمان ملل متحد در کابل میگوید که دیبرا لاینز نماینده خاص این سازمان برای افغانستان در یک سفر دو روزه دیروز به قطر رفت.
خانم لاینز قرار است در دوحه قطر با نمایندههای دولت افغانستان و گروه طالبان ملاقات کرده و روند صلح را به بحث گیرد.
ینس ستولتنبرگ سرمنشی ناتو میگوید، این پیمان از روند صلح حمایت میکند او گفت در نشست دیروز وزیران خارجه پیمان ناتو روی دوام حمایت از نیروهای امنیتی افغان هم بحث شد.
آقای ستولتنبرگ افزود: "ناتو از روند صلح افغانستان حمایت میکند، به عنوان بخشی از این روند ما حضور خود را در افغانستان برنامه ریزی کردهایم. در حالی که ایالات متحده روی کاهش نیروهایش به ۲،۵۰۰ نیرو در افغانستان فیصله کرده، ماموریت حمایت قاطع ناتو ادامه خواهد یافت. نصف نیروهای مستقر در افغانستان نیروهای غیرامریکایی اند. وزیران واضح ساختند که همۀ متحدان در این ماموریت و در مبارزه با تروریسم به حمایت از نیروهای امنیتی افغان متعهد باقی بمانند."
امریکا میخواهد ۲،۰۰۰ پرسنول نظامیاش را تا ۱۵ جنوری از افغانستان بیرون کند، در حال حاضر ۴،۵۰۰ نیروی امریکایی در افغانستان مستقر اند که در صورت خروج نیروها شمار آنها در این کشور به ۲،۵۰۰ تن خواهد رسید.
پیش از این هایکو ماس وزیر خارجه جرمنی گفته بود که ناتو نباید با خروج پیش از وقت نیروها از افغانستان، روند صلح این کشور را با چالش مواجه کند.
او این سخن را در آستانه برگزاری نشست دو روزه وزیران خارجه پیمان ناتو که بگونه مجازی راه اندازی شد، گفت.