لینک‌های قابل دسترسی

خبر تازه
سه شنبه ۲ ثور ۱۴۰۴ کابل ۰۷:۲۶

تبصره برخی روزنامه های کابل روی پیشرفت روند صلح و حملات راکتی


آرشیف، شماری از روزنامه های چاپ کابل
آرشیف، شماری از روزنامه های چاپ کابل

رونامه‌های چاپ امروز دوشنبه (سوم قوس) کابل پیشرفت روند صلح و حملات راکتی اخیر را بررسی کرده‌اند.

  • مسیر

روزنامه مسیر با اشاره به سفر مایک پومپیو، وزیر خارجه امریکا به دوحه و تاثیر آن بر روند صلح نوشته که او در حالی با هیئت‌های دولت و گروه طالبان دیدار کرده که امریکا روند خروج سربازانش را سرعت بخشیده و قرار است تا دو ماه آینده تعداد سربازانش را به دوهزار تن کاهش دهد.

روزنامه افزوده است که امریکا تلاش می‌کند قبل از خروج نیروهایش از افغانستان، روند صلح پیشرفت کند و نگرانی از ادامه جنگ در افغانستان رفع شود. به نظر سرمقاله‌نویس مسیر، حکومت و طالبان هر دو با فشار سختی مواجه می‌شوند.

به نوشته روزنامه، حکومت به این دلیل تحت فشار قرار می‌گیرد که به کمک‌های خارجی وابسته است و این کمک‌ها حالا مشروط به پیشرفت صلح شده است.

روزنامه مسیر تاکید کرده زمانی که هر دو طرف واقعاً به روند صلح تمایل ندارند و همه مسایل به وسیله فشارهای خارجی پیش برود، منافع افغانی زیان می‌بیند و بیشتر به منافع خارجی توجه می‌شود.

  • هیواد

روزنامه دولتی هیواد با اشاره به حملات راکتی اخیر پرسیده است که پیام حملات اخیر در کابل چه بود؟

به باور نویسنده، این حملات نتیجه سفر عمران خان، رفتن پومپیو به دوحه خنثی کردن تصمیم پارلمان و برای کنفرانس ژینو پیامی بود که دشمن خود را در افغانستان ثابت می‌کند.

هیواد مدعی است که حملات روز شنبه گذشته کابل را که ۱۰ کشته و ۵۰ زخمی برجای گذاشت، با مدیریت اداره نظامی پاکستان و توسط جاسوسان عمده آن صورت گرفت. روزنامه استدلال کرده که سیاست اصلی پاکستان در مورد افغانستان جنگ است، اما مدرکی ارائه نکرده است.

به باور نویسنده هیواد، این حملات توسط طالبان انجام نشده که مبادا افشا و خنثی شود. روزنامه تأکید کرده که حکومت افغانستان باید این قضیه را به صورت دقیق بررسی کند و تمام جوانب آن را روشن سازد.

  • هشت صبح

روزنامه هشت صبح هم در سرمقاله خود با اشاره به نشست دوحه و پیشرفت‌های اخیر، معصوم ستانکزی رئیس هیئت دولت را متهم کرده که می‌خواهد دولت افغانستان به عنوان یک گروه با طالبان مذاکره کند، نه به عنوان یک دولت. روزنامه افزوده است که آقای ستانکزی و مولوی عبدالحکیم فیصله کرده‌اند که پس از این گروه‌های مذاکره‌کننده هر دو طرف تنها به عنوان طرف درگیر جنگ مذاکره‌کنند نه به عنوان دولت.

سرمقاله‌نویس هشت صبح پرسیده است که آقای ستانکزی با کدام صلاحیت اسم دولت را حذف کرده و به عنوان دو گروه به مذاکره ادامه می‌دهد. به نظر روزنامه فیصله‌های ستانکزی اشتباه است، زیرا به نوشته نویسنده، نه در گذشته امارت اسلامی طالبان مشروعیت سیاسی داشت و نه هم حالا به عنوان دولت از مشروعیت برخوردار است.

XS
SM
MD
LG