لینک‌های قابل دسترسی

خبر تازه
چهارشنبه ۷ قوس ۱۴۰۳ کابل ۰۵:۰۹

هشت صبح: حمله بر پوهنتون کابل از سوی ۴۲ کشور محکوم شد


شماری از روزنامه‌های کابل
شماری از روزنامه‌های کابل

روزنامه‌های چاپ امروز کابل بیشتر در مورد حملۀ روز گذشته بر پوهنتون کابل، جنگ جاری و تاثیرات انتخابات امریکا بر افغانستان مطالبی را به‌نشر سپرده اند.

  • هشت صبح

روزنامۀ هشت صبح نوشته است حمله بر پوهنتون کابل از سوی ۴۲ کشور محکوم شد.

سفارت‌های امریکا، بریتانیا، اتحادیه اروپا و برخی سفارت خانه‌های دیگر در کابل برای غمشریکی بیرق‌های شان‌را نیمه برافراشتند.

در سرمقاله آمده است هرچند مسئولیت این حمله را گروه داعش برعهده گرفته است؛ اما حکومت افغانستان انگشت انتقاد بر طالبان می‌گیرد، پس برای طالبان لازم است از این اتهام خود را مبرا کنند.

به باور نویسنده در جریان مذاکرات دوماه گذشته هیئت‌های دولت و طالبان هر بار از طالبان تقاضای آتش‌بس شده است، بهتر این‌است که طالبان به‌خاطر مبرا کردن خود از این حملات و رفع مسئولیت به آتش‌بس تن دهند.

  • آرمان ملی

روزنامۀ آرمان ملی نوشته است پس از تفاهم امریکا و طالبان، طالبان چنین فکر می‌کنند که امریکا برای آنان حکومت را سپرده است؛ زیرا طالبان به تمام امکانات شان جنگ را در افغانستان بیشتر ساخته اند تا نظام کنونی را سرکوب کنند.

بر اساس معلومات سرمقاله‌نویس طالبان با مقاومت شدید نیروهای امنیتی روبه‌رو شده اند و طالبان نتوانستند که در این جنگ کدام دستاورد ملموس و روشن به‌دست بیاورند.

  • دنیا

روزنامۀ دنیا نوشته است انتخابات ریاست جمهوری امریکا به تمام جهان به‌خصوص روی کشورهایی تاثیر مستقیم دارد که با ایالات متحده امریکا تفاهمنامه‌های مختلف و استراتیژیک دارند.

در سرمقاله آمده است به‌همین دلیل کشورهای زیادی به‌شمول افغانستان انتخابات امریکا را نظارت می‌کنند و چشم به‌راه آن هستند.

به‌باور نویسنده دونالد ترامپ، رئیس جمهوری امریکا و رقیب وی (جوبایدن) در مورد افغانستان موضع‌های متفاوت دارند.

در سرمقاله گفته شده است برخی افغان‌ها فکر می‌کنند که جوبایدن، نامزد دیموکرات، انتخابات را برنده می‌شود، سیاست و مسئله صلح افغانستان یک طرفه می‌شود، اما برخی دیگر به این باور اند که دونالد ترامپ انتخابات را برنده می‌شود و روند صلح جاری همچنین ادامه می‌یابد.

در پایان سرمقاله آمده است هر چند دیموکراتان که نامزدشان جوبایدن است طرفدار خروج نیروهای امریکایی از افغانستان هستند، اما نظام فدرالی را برای حل مشکلات افغانستان مناسب می‌دانند.

به‌باور نویسنده این مسئله ایست که بسیاری افغان‌ها با آن مخالف هستند.

XS
SM
MD
LG