افغانستان
'بیش از چهل کشور خواستار توقف فوری جنگ در افغانستان شدند'
![شماری از محصلین پوهنتون کابل که در حملات روز دوشنبه (۳ عقرب) مهاجمان مسلح گروه داعش زخمی شده اند. November 2, 2020](https://gdb.rferl.org/393dfddd-f8f2-41b1-a08c-fd844cfdcca0_w250_r1_s.jpg)
وزارت خارجه افغانستان میگوید، بیش از چهل مقام سیاسی و دیپلوماتیک کشورهای مختلف حمله دیروز بر پوهنتون کابل را محکوم کرده و خواهان توقف فوری جنگ در این کشور شده اند.
گران هیواد سخنگوی این وزارت در پیام تصویری که امروز سهشنبه سوم نومبر به رسانه ها فرستاده میگوید: "تا کنون چهل و دو وزیر خارجه، نماینده های سیاسی و دپیلوماتهای ارشد کشور های مختلف رویداد دیروز پوهنتون کابل را تقبیح کردند و با نشر اعلامیه های خواستار توقف هرچه زودتر جنگ در افغانستان شده اند."
هیواد گفت که در واکنش به این حمله، بیرق افغانستان در داخل و خارج از کشور نیمه برافراشته شده.
همزمان اتحادیۀ اروپا در تویت امروزش گفت که در همدردی با مردم افغانستان بیرقش را نیمه برافراشته است.
اتحادیۀ اروپا گفته که در تلاش برای رسیدن به صلح در کنار مردم افغانستان ایستاده است.
تازهترین خبرهای روز را اینجا دنبال کنید
طالبان: پولیس پاکستان شماری از پناهجویان افغان را از بلوچستان اخراج کرد
![پولیس پاکستان در حال بررسی اسناد مهاجرین افغان، آرشیف](https://gdb.rferl.org/e3bc5a88-1d2d-4138-81c1-410ae88606e4_w250_r1_s.jpg)
وزارت مهاجرین و عودت کنندههای حکومت طالبان میگوید که پولیس پاکستان شنبه شب به خانه های پناهجویان افغان در کویته و کچلاک در ایالت بلوچستان یورش برده و تعدادی از آنان را به افغانستان اخراج کرده است.
این وزارت در صفحه ایکس، توییتر سابق این اقدام پاکستان را محکوم کرده و آن را نقض اصول اسلامی، بین المللی و همسایگی خوانده است.
بر اساس اعلامیه وزارت مهاجرین و عودت کنندهگان حکومت طالبان، پناهجویان اخراج شده افغان، شامل ۶۵ کودک و ۳۰ زن هستند که از طریق گذرگاه مرزی سپین بولدک در ولایت قندهار به افغانستان بازگردانده شدهاند.
این وزارت از سازمان های بین المللی خواسته تا به حمایت و کمک های خود از مهاجرین افغان در پاکستان ادامه دهند.
پاکستان در ماه های اخیر اخراج پناهجویان افغان را تشدید کرده است.
بر اساس آمار رسمی، از سال ۲۰۲۳ تا کنون حدود یک میلیون مهاجر افغان از این کشور اخراج شده اند.
جرمنی انتقال صدها افغان به این کشور را به حالت تعلیق درآورد
![](https://gdb.rferl.org/01000000-0aff-0242-8dec-08dc8c4b13a7_w250_r1_s.jpg)
برخی رسانه های جرمنی گزارش داده اند که دولت این کشور انتقال صدها شهروند افغانستان را به تعویق انداخته و دو پرواز چارتر که قرار بود که افغانها را به جرمنی انتقال دهد، لغو کرده است.
به نوشته روزنامه ولت ام زونتاگ Welt am Sonntag، افغان هایی که پروازهایشان با تأخیر مواجه شده بود، قبلاً ویزه جرمنی دریافت کرده بودند.
گفته شده که این پروازها بخشی از برنامه اسکان مجدد جرمنی با هدف انتقال صدها افغان به این کشور بوده است.
بسیاری از افغانهایی که در طول دو دهه حضور نیروهای بینالمللی در افغانستان با دولت، ادارات و نیروهای جرمنی همکاری کردهاند، در حال حاضر منتظر انتقال به جرمنی از پاکستان و سایر کشورها هستند.
این تاخیرها در پی حمله اخیر در مونیخ جرمنی صورت گرفته است.
یک شهروند افغان که به نام فرهاد شناسایی شده است، روز پنجشنبه (۱۳ فبروری) در شهر مونیخ جرمنی موتر خود را به سمت تجمع کارگران که به هدف خواست برای افزایش دستمزدها در اعتراضی گردهم آمده بودند، راند که در نتیجه ۳۹ نفر زخمی شدند و بعداً یک زن و دختر دو سالهاش به دلیل جراحات شدید در شفاخانه جان باختند.
یک گروه مخالف طالبان موسوم به جبهۀ مقاومت ملی مدعی است که در حملۀ افراد این جبهه بر یک قرارگاه طالبان در کاپیسا ۲ طالب کشته شدند
![ولایت کاپیسا (تصویر آرشیف)](https://gdb.rferl.org/01160000-0aff-0242-df07-08da65ad58d1_w250_r1_s.png)
این جبهه ناوقت یکشنبه شب با نشر اعلامیهای در صفحۀ ایکس خود (توییتر سابق) مدعی شده که این حمله ساعت ۲ یکشنبه شب در ولسوالی حصۀ دوم کوهستان کاپیسا صورت گرفته است.
بر اساس اعلامیه، در این حمله ۲ طالب دیگر زخمی شدند.
حکومت طالبان به گونۀ رسمی واکنشی به این ادعای جبهۀ مخالفش نداشته است، اما پیش از این ادعاهای مشابه را رد کرده است.
"جبهه مقاومت ملی" همچنان ادعا کرده که در این حمله به افراد این جبهه و غیرنظامیان آسیبی نرسیده است.
درگیری میان نیروهای طالبان و پاکستان در نزدیکی خط دیورند
![تاسیسات نظامی پاکستان در نزدیکی مرز با افغانستان-تصویر از آرشیف](https://gdb.rferl.org/013e0000-0aff-0242-2f78-08da7a0269c5_w250_r1_s.jpg)
مسئولان محلی طالبان در ننگرهار میگویند که نیروهای این گروه در مناطق مرزی ولسوالی لعلپور با نیروهای مرزی پاکستان درگیر شدهاند.
سید طیب حماد، سخنگوی قومندانی امنیه طالبان در ننگرهار گفته است که این درگیری امروز زمانی رخ داد که نیروهای آنان در حال حفر خندق برای تقویت پوستههای خود بودند.
او افزوده است که نیروهای پاکستانی ناگهان به سمت آنان تیر اندازی کردند و آنان نیز پاسخ دادند.
سخنگوی قومندانی امنیه طالبان در ننگرهار گفته است که نیروهای این گروه دو پوسته پاکستان را در آن سوی دیورند هدف قرار دادند.
او گفته است که درگیری تا اکنون ادامه دارد و نیروهای طالبان هنوز هیچ تلفاتی را متحمل نشدهاند.
از زمان بازگشت طالبان به قدرت، نیروهای این گروه و مرزبانان پاکستانی بارها درگیر شدهاند.
طالبان یازده نفر را در نیمروز و یک نفر را در بامیان شلاق زدند
![حضور طالبان در محل محاکمهی علنی افراد- عکس از آرشیف](https://gdb.rferl.org/da39a999-36b2-4420-8679-18ef5f90bea4_w250_r1_s.jpg)
ستره محکمه طالبان از شلاق زدن یازده نفر در ولایت نیمروز و یک نفر در ولایت بامیان خبر داده است.
این محکمه گفته است که چهار نفر به جرم چور و چپاول و داشتن روابط نامشروع و هفت نفر دیگر به اتهام سرقت امروز در استادیوم ورزشی در نیمروز شلاق زده شدند.
این محکمه گفته است که چهار نفر به جرم چور و چپاول و داشتن روابط نامشروع و هفت نفر دیگر به اتهام سرقت امروز در استادیوم ورزشی در نیمروز شلاق زده شدند.
ستره محکمه طالبان در اعلامیهی دیگری از شلاق زدن یک تن در ولسوالی یکاولنگ بامیان به جرم فرار از منزل خبر داده است.
اگر چه ستره محکمه طالبان نامی از زنان نکرده است، اما آنها معمولاً زنانی را که اغلب به دلیل خشونت خانگی یا ازدواج های اجباری از خانه فرار می کنند، مجازات می کنند.
بر اساس اعلامیههای ستره محکمه طالبان، این افراد بین ۲۰ تا ۳۹ ضربه شلاق زده شدهاند و از یک تا شش سال حبس تنفیذی نیز محکوم شدهاند.
طالبان پس از روی کارآمدن دوباره به قدرت در افغانستان، بارها افراد را در ملاءعام شلاق زدهاند.
گروه های حقوق بشر و سازمان ملل متحد بارها از طالبان خواسته اند که به چنین مجازات هایی پایان دهند.
سه تن در اثر برفکوچ در غور جان باختند
![آرامگاه قربانیان برفکوچ ، غور](https://gdb.rferl.org/a041178c-59cb-43ab-b3e2-08dd4a80fec4_w250_r1_s.jpeg)
منابع مردمی در غور میگویند که این برفکوچ روز شنبه در روستای چراغ پایۀ ولسوالی پسابند ولایت غور رخ داده است.
این منابع با ارسال تصاویر مراسم جنازۀ قربانیان این رویداد به رادیو آزادی گفتند که افراد طالبان و مردم محل اجساد قربانیان را از زیر برف بیرون کشیدند.
پسابند یکی از ولسوالیهای دورافتادۀ ولایت غور در مرز با ولایت هلمند است که همه ساله در فصل زمستان شاهد برفباریهای شدید و وقوع حوادث طبیعی از جمله برفکوچ میباشد.
جبهه موسوم به مقاومت ملی ادعا می کند که در کندز به طالبان تلفات وارد کرده است
![موقعیت کندز در شمال افغانستان](https://gdb.rferl.org/688B3045-432B-4CA2-812E-3EE9C11F0DD6_w250_r1_s.png)
یک گروه مخالف طالبان موسوم به جبهۀ مقاومت ملی افغانستان مدعی است که با حمله بر یک قرارگاه طالبان در کندز 3 طالب را کشته است.
این جبهه امروز (یکشنبه) با نشر اعلامیهای در صفحۀ ایکس خود (توییتر سابق) مدعی شده که این حمله 9 بجۀ شنبه شب در حوزۀ هفتم امنیتی شهر کندز صورت گرفته و 2 طالب دیگر در این حمله زخمی شدند.
حکومت طالبان تا زمان نشر این خبر به این ادعا واکنشی نشان نداده، اما پیش از این ادعاهای مشابه را تکذیب کرده است.
به ادعای جبهۀ مقاومت ملی، درگیری میان افراد این جبهه و طالبان حدود نیم ساعت دوام کرده و به افراد این جبهه و غیرنظامیان آسیبی نرسیده است.
حکومت خیبرپختونخوا دو هیئت به افغانستان میفرستد
![محمد علی سیف مشاور وزیر اعلی خیبر پختونخوا](https://gdb.rferl.org/01320000-0aff-0242-24a9-08da7f8d291c_w250_r1_s.jpg)
محمد علی سیف، مشاور وزیر اعلی خیبر پختونخوا روز یکشنبه گفت که حکومت این ایالت دو هیئت را برای گفتوگو با طالبان به افغانستان میفرستد.
به گفتۀ محمدعلی سیف، این هیئت ها به منظور ایجاد یک فضای مساعد برای مذاکرات و سازماندهی امور دیپلوماتیک به کابل اعزام خواهند شد.
این هئیتها در حالی اعزام خواهند شد که حملات تروریستی در پاکستان افزایش یافته است و اسلامآباد پیوسته گروههای غیرقانونی را مسئول این حملات میداند که به ادعای مقامهای پاکستان در افغانستان حضور و پناهگاه دارند.
اما حکومت طالبان همواره این ادعاها را رد کرده است.
پیش از این، حکومت ایالتی خیبر پختونخوا از حکومت مرکزی پاکستان خواسته بود که به آنها اجازه دهد تا به منظور گفتوگوهای مستقیم با طالبان جرگه یا هیئتی را به کابل بفرستند.
اما برخی از مقامات حکومت مرکزی پاکستان این پیشنهاد را رد کرده و گفته بودند که حکومتهای ایالتی حق تماس و گفتوگو با کشورهای خارجی را ندارند.
نشست مبارزه با مواد مخدر به میزبانی یوناما برگزار شد
![لوگوی یوناما](https://gdb.rferl.org/FCEA62C2-1C61-454E-A19A-942236BA884A_w250_r1_s.jpg)
نشست گروههای کاری مبارزه با مواد مخدر و سکتور خصوصی به میزبانی یوناما برگزار شد.
دفتر هیئت معاونت ملل متحد در افغانستان (یوناما) امروز (یکشنبه) با نشر اعلامیهای گفته که این نشست به تاریخ ۱۳ و ۱۴ فبروری در پیوند به تلاشها برای مبارزه با مواد مخدر در افغانستان به گونۀ آنلاین برگزار شده است.
به گفتۀ یوناما، در این نشست در بارۀ تلاشهای جامعۀ بینالمللی، حکومت طالبان و سکتور خصوصی بحث شده و در آن چالش ها به ویژۀ چالشهای کسب و کارها به رهبری زنان برجسته شدند.
گروههای کاری مبارزه با مواد مخدر و سکتور خصوصی در "نشست سوم دوحه در بارۀ افغانستان" به هدف تعامل با حکومت طالبان ایجاد شد.
این گروه های کاری متشکل از نمایندگان کشورها، سازمانهای بینالمللی، نمایندگان طالبان، متخصصان مربوطه از جمله زنان، ادارههای مربوطۀ ملل متحد و موسسات مالی هستند.
"تغییر بزرگ" در تجارت میان هند و افغانستان
![بندر چابهار ایران ، آرشیف](https://gdb.rferl.org/01000000-0a00-0242-a300-08dc74faf311_w250_r1_s.jpg)
ارقام جدید وزارت تجارت هند نشان میدهد که از زمان روی کار آمدن طالبان، تحول بزرگی در تجارت این کشور با افغانستان رخ داده است.
بر اساس آخرین آمار وزارت تجارت هند، واردات هند از افغانستان افزایش یافته، اما صادرات هند به افغانستان کاهش یافته است.
روزنامه ایندین اکسپرس امروز (یکشنبه) بر اساس دادههای وزارت تجارت هند گزارش داد که واردات هند از افغانستان در سال مالی 2023-2024 به بیش از 642 میلیون دالر رسیده است که رکورد جدیدی به شمار میرود.
با این حال صادرات هند به افغانستان به میزان قابل توجهی کاهش یافته و به پایین ترین سطح خود در 16 سال گذشته رسیده است.
در این تحلیل آمده است که بندر چابهار در ولایت سیستان و بلوچستان ایران به عنوان یک کریدور تجاری برای هند و افغانستان عمل میکند و نیاز آنها به مسیرهای تجاری پاکستان را رفع میکند.