روزنامه بریتانیایی دیلی میل در گزارشی ادعا کرده که نیروهای ویژه استرالیایی در هنگام حضور خود در افغانستان مرتکب جنایتهای جنگی و ضد بشری شدند.
روزنامه بریتانیایی دیلی میل از جنایتهای جنگی و ضد بشری نیروهای استرالیایی در افغانستان پرده برداشته است.
این روزنامه نوشته که نیروهای ویژه استرالیایی در افغانستان مردم را هدف قرار داده، زندانیان را به گلوله بستهاند و شماری را هم سربریدهاند.
این گزارش از سوی مقامهای وزارت دفاع استرالیا تهیه شده و در آن جنایتهای جنگی و ضد بشری نیروهای استرالیایی از سال ۲۰۰۱ تا ۲۰۱۵ میلادی گنجانیده شده است.
در گزارش این عملکرد نیروهای ویژه امریکایی غیرانسانی خوانده شده، اما در مورد آمار رویدادها و محلهای وقوع آن چیزی گفته نشده است.
در سال ۲۰۱۷ سندهایی پخش شدند که در آن آمده بود که نیروهای استرالیایی در سال ۲۰۱۲ یک پسر ۱۴ یا ۱۵ ساله را تیرباران کردند.
اسنادی هم وجود دارد که ثابت میکند این نیروها فردی را بنام بسمالله با فرزندش کشته اند.
نیروهای استرالیایی بیشتر در ولایت ارزگان حضور داشتند.
در همین حال لعلگل لعل رئیس سازمان حقوق بشر افغانستان میگوید که باید در برابر جنایتهای صورت گرفته از سوی نیروهای خارجی در این کشور اقدامهای قانونی صورت گیرد.
آقای لعل افزود: "پیش از این حکومت افغانستان در قوانین جزایی خود به چهار جنایت تعریف شده بینالمللی مواردی رسیدگی نداشت. اما دو سال میشود که در این مورد در کود جزا موادی نهفته است که باید عاملان این جنایتها بازداشت و مجازات شوند. اما متاسفانه که حکومت در این زمینه اراده سیاسی ندارد."
گزارش دیلی میل به نقل از جنرال جان کیمبل فرمانده پیشین نیروهای بینالمللی در افغانستان نوشته که چنین جنایتهای در این کشور صورت گرفته است.
جنرال کیمبل افزوده که بیشتر سربازان مرتکب جنایتهای جنگی نشدهاند، اما شاهد انجام چنین جنایتها از سوی برخی سربازان دیگر بودهاند.
وزارت دفاع استرالیا حدود دو هفته پیش به نیروهای آن کشور در افغانستان هشدار داده بود که برای پخش گزارشی که در آن به تخطیهای نیروهای ویژه استرالیایی در افغانستان پرداخته شده، آماده باشند.
در عین حال روزنامه دیلی میل به نقل از مقامهای وزارت دفاع استرالیا نوشته است که در مورد پخش این گزارش بسیار نگران هستند.
از سویی هم کمیسیون مستقل حقوق بشر افغانستان هرگونه جنایت جنگی و ضد بشری را نکوهش میکند.
ذبیحالله فرهنگ رئیس نشرات و ارتباطات این کمیسیون در پیامی به رادیو آزادی گفت که:" از طرفهای درگیر درخواست میشود که به غیرنظامیان آسیب نرسانند. آسیب رسانیدن سیستماتیک و عمدی و کشتن افراد ملکی براساس موازین حقوق بشردوستانه جنایت جنگی است."
با آنکه استرالیا در سال ۲۰۱۷ گفته بود که موارد جنایتهای جنگی نیروهایش در افغانستان را بررسی میکند و گزارشی در این مورد پخش خواهد کرد، اما تا حالا چیزی در این مورد به دسترس قرار نگرفته است.
در حال حاضر نزدیک به ۵۰۰ سرباز استرالیایی در افغانستان حضور دارند، اما در سالهای ۲۰۰۱ تا ۲۰۱۵ میلادی شمار آنها به ۱۵۰۰ سرباز میرسید.