رئیس جمهور غنی مواد مخدر را سومین خطر جدی به امنیت و ثبات افغانستان میداند.
رئیس جمهور غنی در جلسه معرفی نامزد وزیران تازه حکومت جهت کسب رای اعتماد در ولسی جرگه، بی باوری، تروریزم، مواد مخدر و فساد را سه تهدید جدی در برابر امنیت و ثبات افغانستان بر شمرد.
رئیس جمهور غنی با اشاره به نسل جدید مواد مخدر، مبارزه با کشت، تولید، قاچاق و استعمال آن را مسوولیت مشترک جامعه جهانی خواند و تاکید کرد که شرط اول موفقیت مبارزه با مواد مخدر این است که کشورهای جهان تقاضا به این مواد را در بازارهای جهانی کاهش دهند.
آقای غنی میگوید: "خطر سوم از ناحیه شبکههای جرمی است. امروز تولید مواد مخدر از هیرویین به مواد مخدر صنعتی تغییر کرده است. امروز نه تنها میلیونها جوان ما با این غم دچار شدهاند، بلکه در منطقه و جهان هیچ خانوادهیی نیست که از این غم در امان باشد. مقابله با این خطر نیازمند همکاری قوی ملی، منطقهیی و جهانی است، به ویژه همکاری از جانب کشورهای که مصرف کننده مواد مخدر اند."
این در حالیست که به اساس گزارش تازه سازمان ملل متحد در رابطه به وضعیت مواد مخدر در سال ۲۰۲۰ میلادی، استفاده از مواد مخدر کیمیاوی در جهان در حال افزایش است.
یافتههای هیئت بررسی تحریمهای سازمان ملل نیز نشان میدهد که طالبان مسلح در کنار زمینه سازی به کشت کوکنار در افغانستان، در این اواخر در غرب افغانستان تولید مواد مخدر کیمیاوی و تابلیتهای نشهآور را آغاز کردهاند.
هارون رشید شیرزاد، معین قبلی پالیسی وزارت مبارزه با مواد مخدر میگوید، اراده سیاسی برای مبارزه با مواد مخدر در افغانستان کمرنگ شده، از همین رو جامعه جهانی نیز مبارزه با مواد مخدر را از اولویتهایش در افغانستان خارج کرده است.
آقای شیرزاد گفت: "جامعه جهانی مبارزه با مواد مخدر را در اولویت کارهایش در افغانستان قرار نه داده است. اگر حکومت در مبارزه با آن جدی میبود، امکان قناعت دادن به جامعه جهانی نیز وجود داشت تا آنان در تمامی برنامههایشان موضوع مبارزه با مواد مخدر را با جدیت دنبال کننده و آن را یک مسوولیت مشترک بدانند."
یک تحقیق تازه اداره مبارزه با مواد مخدر و جرایم سازمان ملل نشان میدهد که استعمال مواد مخدر کیمیاوی در هنگام قرنطین ناشی از انتشار ویروس کرونا در جهان بیشتر شده و گروههای مافیایی در تلاش ترویج انواع تازه مواد مخدر اند.