لینک‌های قابل دسترسی

خبر تازه
یکشنبه ۱۵ ميزان ۱۴۰۳ کابل ۰۱:۴۷

نگرانی دیدبان حقوق بشر از احتمال محروم شدن دختران افغان از تحصیل


یک مکتب دخترانه در بدخشان افغانستان
یک مکتب دخترانه در بدخشان افغانستان

در حالیکه جهان با شیوع ویروس کرونا مبارزه می‌کند، دیدبان حقوق بشر در مورد اینکه ممکن است، بسیاری دختران افغان از تحصیل محروم شوند، ابراز نگرانی کرده.

هیدر بار، کارشناس ارشدمی‌گوید، سیستم تعلیم و تربیۀ در افغانستان از گذشته نیز با مشکلات مواجه بوده، اما همه‌گیری کووید‌-‌۱۹ بیشترین آسیب را به آموزش دختران افغان وارد می کند.

نشان سازمان دیدبان حقوق بشر
نشان سازمان دیدبان حقوق بشر

هیدر بار به رادیو آزادی گفت: "چند روز پیش، بانک جهانی ارقام مربوط به آموزش دختران را نشر کرد که نشان می‌دهد تعداد دخترانی که در افغانستان به مکتب می‌روند، نسبت به پسران طی چند سال گذشته کاهش یافته، عدم دسترسی به تکنولوژی، مسئولیت بیش از حد در خانه و ازدواج‌های قبل از وقت از جمله مشکلاتی است که دختران با آن روبرو هستند."

اما به گفتۀ او، با همه‌گیری ویروس کرونا، سیستم متکی به مردم و اجتماع برخی مکاتب، بیش از سایر سیستم‌های آموزشی در افغانستان مصون بوده است.

هیدر بار می‌گوید: "این مکاتب بیشتر برای دختران یا کودکانی است که در مکاتب عادی درس نمی‌خوانند، یا در مناطق آنها مکاتب دولتی وجود ندارد و معمولاً زیر درخت، در داخل یا خارج از خانۀ یک شخص جمع می‌شوند. این یک روش عالی برای آموزش کودکان در شرایط همه‌گیری ویروس کرونا است، زیرا یک معلم با دانش آموزان کمتر سر و کار دارد."

مکتب نخبگان در هرات
مکتب نخبگان در هرات

به گفته هیدر بار، دولت افغانستان باید تلاش کند تا این مکاتب برجا بمانند و در صورت شیوع مجدد همه‌گیری ویروس کرونا در زمستان، حکومت باید در ساختن چنین مکاتب بیشتر کار کند، تا کودکان بتوانند به طور مصون تحصیل کنند.

خانم بار در مورد اینکه دولت افغانستان و جامعۀ جهانی چگونه می‌توانند برای کاهش تأثیر بیماری کووید-‌۱۹ بر تحصیل دختران کار کنند، گفته که بسیاری کمک کنندگان افغانستان، مانند ایالات متحدۀ امریکا، خود از این بیماری متأثر شده اند و کمک با افغانستان در اولویت آنها نیست.

به گفتۀ وی این بزرگترین آزمون برای دولت افغانستان است که بدون آن هم در فراهم آوری زمینۀ آموزش برای دختران ناکام شده است.

به اساس معلومات وزارت معارف افغانستان، ۳.۷ میلیون کودک این کشور از آموزش محروم اند که ۶۰ درصد آنها را دختران تشکیل می‌دهد.

به گفتۀ این وزارت، دختران به دلیل محدودیت‌های اجتماعی، مشکلات امنیتی، سنت‌های ناپسند و فقر از آموزش باز می‌مانند.

XS
SM
MD
LG