لینک‌های قابل دسترسی

خبر تازه
جمعه ۱۶ سنبله ۱۴۰۳ کابل ۰۱:۳۴

'توقف فروش آهن‌پاره‌های ادارات دولتی و کاهش فعالیت کارخانه‌های آهن'


یک کارخانه ذوب آهن در کابل
یک کارخانه ذوب آهن در کابل

اتحادیه صنایع افغانستان می‌گوید با توقف فروش آهن‌پاره ادارات دولتی به این کارخانه‌ها، فعالیت شان کاهش یافته است.

افغانستان ده‌ها کارخانه ذوب آهن دارد، اما اتحادیه این کارخانه‌ها می‌گوید حکومت فروش آهن داغمه دولتی به این کارخانه‌ها را متوقف کرده و حالا این داغمه‌ها به کشورهای همسایه به ویژه پاکستان قاچاق می‌شود

احمد پیمان رئیس اتحادیه صنایع افغانستان به رادیو آزادی گفت: "حالا براساس برخی دلایل روند فروش داغمه‌جات دولتی به کارخانه‌ها متوقف شده است. کارخانه‌ها با مشکل مواجه شده‌اند و ما از دولت می‌خواهیم روند فروش داغمه‌جات را به کارخانه‌ها آغاز کند تا این کارخانه‌ها به تولیدات‌شان ادامه دهد."

به گفته آقای پیمان، در افغانستان ۵۰ کارخانه ذوب آهن خصوصی تأسیس شده، اما حالا تنها ۱۰ کارخانه آن فعالیت دارد.

آرشیف
آرشیف

آقای پیمان گفت: "عدم فروش آهن‌پاره به این کارخانه‌ها، تولیدات آنها را ۳۰ در صد کاهش داده است. "

محمد عمران باشنده ولایت ننگرهار به رادیو آزادی گفت که شاهد قاچاق آهن‌پاره به پاکستان است.

او افزود: "حالا این مواد به قیمت ارزان جمع‌آوری می‌شود یا از راه قاچاق و یا هم از طریق تورخم به پاکستان قاچاق می‌شود. تمام مردم شاهد آن است و آنان می‌خواهندکه جلو قاچاق گرفته شود تا در کارخانه‌های داخل افغانستان از آن کار گرفته شود."

بندر تورخم
بندر تورخم

خان استیل، میهن، میثم، فولاد، جاوید افغان و برخی دیگر کارخانه‌های ذوب آهن سالانه صدها تن سیخ گول، گادر، انگلارن تولید می‌کنند.

رئیس اتحادیه صنایع افغانستان می‌گوید حالا حدود ۹۰۰ هزار تن آهن از بیرون وارد می‌شود و اگر زمنیه بهتر تولید آهن در افغانستان مساعد شود، این کارخانه‌ها می‌توانند سالانه ۷۰۰ تا ۸۰۰ هزار تن آهن تولید کنند و سطح واردات را کاهش دهند.

از سوی دیگر، وزارت مالیه افغانستان می‌گوید در حال حاضر فروش داغمه دولتی به این کارخانه‌ها به صورت کامل موقت متوقف شده و حکومت در پی تهیه راهکار جدیدی برای فروش شفاف داغمه است.

شمع‌روزخان مسجدی سخنگوی این وزارت می‌گوید: "به اساس فرمان رئیس جمهور یک راهکار جدید ساخته می‌شود که جلو فساد در این راستا گرفته می‌شود. این مساله حل می‌شود. حالا روی این راهکار کار ادامه دارد. همکاران بخش خصوصی هم حضور دارند قیمت‌گذاری دقیق صورت می‌گیرد و برای جلوگیری از قاچاق هم مواد ترتیب شده است."

شمروز خان مسجدی
شمروز خان مسجدی

از سوی هم مسئولان اتاق تجارت و سرمایه‌گذاری در صحبت با رادیو آزادی گفتند که هر نوع مشکل بخش خصوصی را حل می‌کنند.

اما شماری از مردم اظهار امیدواری می‌کنند آهن‌پاره دولتی به کارخانه‌های ذوب آهن فروخته شود تا زمینه کار برای بیشتر مردم فراهم شود.

در ماه جاری خورشیدی مسئولان اتحادیه صنایع و تجارت افغانستان گفتند که تولید کارخانه‌ها در کل کاهش یافته و حدود ۱۵۰۰۰ نفر هم بیکار شده‌اند.

بخش خصوصی به ویژه کارخانه‌های تولیدی می‌گویند اگر دولت زمینه فعالیت‌های آنها را مساعد کند، این کارخانه‌ها تولیدات خود را افزایش خواهند داد و توانایی خود را در رقابت با محصولات خارجی بیشتر خواهند کرد.

XS
SM
MD
LG