لینک‌های قابل دسترسی

خبر تازه
شنبه ۳ قوس ۱۴۰۳ کابل ۰۹:۴۰

گسترش روابط و صلح محور بحث اشرف غنی با مقام‌های قطر


محمد اشرف غنی رئیس جمهوری افغانستان حین ورود به میدان هوایی دوحه. ۵ اکتوبر ۲۰۲۰
محمد اشرف غنی رئیس جمهوری افغانستان حین ورود به میدان هوایی دوحه. ۵ اکتوبر ۲۰۲۰

محمداشرف غنی، رئیس جمهوری افغانستان امروز دوشنبه (۱۴ میزان) به کویت و قطر رفت.

دفتر ریاست جمهوری گفته که آقای غنی با امیر قطر، صدراعظم و برخی مقام‌های دیگر این کشور در مورد گسترش روابط دو کشور گفت‌وگو می‌کند.

دواخان مینه‌پال معاون سخنگوی رئیس جمهوری امروز دوشنبه (۱۴ میزان) به رادیو آزادی گفت که روند جاری صلح افغانستان یکی از موارد بحث آقای غنی با مقام‌های قطری را تشکیل می‌دهد: "رئیس جمهوری در مورد روابط دو کشور و گسترش این روابط با امیر، صدراعظم و دیگر مقام‌های قطر نشست‌هایی دارد. همچنین صلح بحث اساسی است و رئیس جمهوری به هر کشوری که می‌رود و یا هم مقام‌های کشور دیگر که به افغانستان می‌آیند در مورد صلح گفت‌وگو می‌شود و تلاش این است که با این روند همکاری شود."

دواخان مینه پال
دواخان مینه پال

به گفته آقای مینه‌پال، رئیس جمهور غنی توقف کوتاهی در کویت نیز دارد و در مراسم فاتحه امیر فقید کویت اشتراک می‌کند.

در عین حال شاه‌حسین مرتضوی مشاور رئیس جمهور غنی در برگه توییترش در مورد سفر آقای غنی به قطر نوشته: "تنظیم سیاست خارجی و منطقه‌ای افغانستان از یک آدرس واحد در انسجام سیاست خارجی و موفقیت پنج حلقه سیاست خارجی مهم است."

محمداشرف غنی رئیس جمهوری افغانستان در حالی به دوحه پایتخت قطر سفر می‌کند که گفت‌وگوهای هیئت‌های مذاکره‌کننده دولت و گروه طالبان با بن‌بست روبه‌رو شده و جنگ در افغانستان نیز شدت یافته است.

در همین حال محمداکرم عارفی کارشناس روابط بین‌الملل می‌گوید که آقای غنی در جریان سفرش به قطر، تلاش می‌کند که این بن‌بست را بشکند: "هدف اصلی این سفر یا یکی از برنامه‌های مهم این سفر توجه به مذاکرات صلح است. رئیس جمهور غنی حتماً با مقام‌های قطر و حتی امکان دارد که به گونه بالواسطه با سران طالبان تماس بگیرد. این سفر می‌تواند که در رهایی از بن‌بست موجود کمک کند."

مراسم افتتاحیه گفت‌وگوهای بین افغانان در قطر
مراسم افتتاحیه گفت‌وگوهای بین افغانان در قطر

بیش از سه هفته می‌شود که تیم‌های مذاکراتی دولت و گروه طالبان در قطر هستند و گروه‌های تماس دو طرف چندین نشست را در مورد اصول کاری گفت‌وگوها برگزار کردند.

اما تاکید طالبان بر این که اساس گفت‌وگوها توافق‌نامه این گروه با امریکا باشد و در صورت بروز اختلاف‌ها به فقه حنفی مراجعه شود، این مذاکرات را با بن‌بست روبه‌رو کرده است.

زلمی خلیل‌زاد نماینده ویژه امریکا برای صلح افغانستان نیز دو روز پیش با هیئت‌های مذاکره‌کننده دولت و گروه طالبان در قطر دیدار کرد اما هنوز این بن‌بست پابرجاست.

XS
SM
MD
LG