لینک‌های قابل دسترسی

خبر تازه
چهارشنبه ۷ قوس ۱۴۰۳ کابل ۰۲:۰۵

لوی سارنوالی افغانستان: به ۳۰ قضیه‌ قتل خبرنگاران رسیدگی شده است


موتر حامل کارمندان تلویزیون خصوصی خورشید که در شهر کابل مورد حمله قرار گرفت. 31.5.2020
موتر حامل کارمندان تلویزیون خصوصی خورشید که در شهر کابل مورد حمله قرار گرفت. 31.5.2020

لوی سارنوالی افغانستان می‌گوید که از ۱۵۰ پروندۀ قتل، خشونت و بازداشت موقت خبرنگاران، به ده‌ها پرونده رسیدگی و به محکمه‌ها فرستاده است.

جمشید رسولی، سخنگوی این اداره امروز دوشنبه (۷ میزان) در نشست مشترکی به مناسبت ۲۸ سپتمبر، روز جهانی دسترسی به اطلاعات به خبرنگاران گفت: "در پیوند به ۳۰ قضیه‌ قتل خبرنگاران که به لوی سارنوالی افغانستان رسیده، ۵۶ تن شناسایی و بازداشت شده‌اند. این قضایا هم در مرکز و هم در ولایات هستند. ما شاهد محکومیت این افراد به ۱۶، ۲۰، ۲۲ و ۳۰ سال حبس و حتی اعدام هستیم."

این پرونده‌ها شامل قتل سه خبرنگار رادیوی آزادی و پرونده‌های قتل ارغند، احمدشاه، شفیق آریا، مینه منگل و کشته شدن دو خبرنگار دیگر در حملۀ تروریستی بر باشگاه میوند در دشت برچی و برخی پرونده‌های قتل دیگر خبرنگاران افغانستان است.

جمشید رسولی سخنگوی لوی سارنوالی افغانستان
جمشید رسولی سخنگوی لوی سارنوالی افغانستان

آقای رسولی گفت که در کنار این موارد، ۲۰ پروندۀ خشونت علیۀ خبرنگارن در دو سال گذشته پس از بررسی به محکمه فرستاده شده است.

این در حالی است که مرکز خبرنگاران افغانستان و فدراسیون خبرنگاران افغانستان در نامه‌های اعتراضی جداگانه از حکومت خواستند که پرونده‌های قتل خبرنگاران را به زودی بررسی و عاملان آن را مجازات کند.

شاه‌محمود میاخیل و حجت‌الله مجددی به نمایندگی از مرکز خبرنگاران و فدراسیون خبرنگاران افغانستان گفتند که این نامه‌های اعتراضی بر اساس مصاحبه با خبرنگاران افغانستان در کابل و ولایت‌ها تهیه شده است.

لطیف محمود
لطیف محمود

لطیف محمود، رئیس مرکز اطلاعات و رسانه‌های حکومت در این نشست وعده داد که همه پرونده‌های مربوط به قتل و خشونت علیه خبرنگاران بررسی خواهند شد.

او گفت:‌ "دولت افغانستان به دسترسی به اطلاعات و نشر اطلاعات متعهد است. رسانه‌های افغانستان و آزادی بیان دست‌آورد مشترک حکومت و مردم است و ما از این دست‌آورد حفاظت و حمایت می‌کنیم."

طارق آرین، سخنگوی وزارت داخلۀ افغانستان در این نشست گفت که این وزارت در راستای مصونیت خبرنگاران هیچ‌گونه کوتاهی نخواهد کرد.

این در حالی است که نهاد حمایت‌کنندۀ رسانه‌های آزاد افغانستان (نی) چند روز پیش اعلام کرد که بر اساس مصاحبه با شمار زیادی از خبرنگاران افغانستان دریافته که حدود ۸۰ درصد آنان از روند دسترسی به اطلاعات راضی نیستند.

XS
SM
MD
LG