لینک‌های قابل دسترسی

خبر تازه
چهارشنبه ۷ قوس ۱۴۰۳ کابل ۰۴:۵۶

جنگ آذربایجان و ارمنستان وارد دومین روزش شد


جنگ شدید میان آذربایجان و ارمنستان وارد دومین روزش شد.
جنگ شدید میان آذربایجان و ارمنستان وارد دومین روزش شد.

جنگ شدید آذربایجان و ارمنستان بر سرمنطقه موردنزاع ناگورنو قره باغ همزمان با درخواست‌های جهانی برای خویشتنداری امروز دوشنبه (۲۸ سپتمبر) به دومین روز خود داخل شد.

طرفین همدیگر را به آغاز این جنگ که به شمول غیرنظامیان ده‌ها کشته و صدها زخمی به جا گذاشته است متهم می‌کنند.

الهام علی‌اف رئیس جمهور آذربایجان امروز امر سفربری جزئی صادر کرد.

باکو گفت از دیروز یکشنبه به این‌سو که جنگ آغاز شد تا کنون شش غیرنظامی به شمول ۵ عضو یک خانواده کشته و ۱۹ تن دیگر مجروح شده اند.

آنسوی دیگر ، مقامات ناگورنو قره باغ امروز گفتند که در برخوردهای دیروز با نیروهای آذربایجان ۳۲ جنگجوی ارمنی و دو غیرنظامی کشته شدند.

آنها گفتند از هنگامی که آذربایجان حملات هوایی و توپخانۀ خود را آغاز کرده بیش از صد نفر زخمی شده اند.

اعلامیه وزارت دفاع ارمنستان گفت که جنگ شدید شب گذشته ادامه یافت.

وزارت دفاع آذربایجان امروز گفت که نیروهای مسلح ارمنستان شهرک تارتار در جوار ناگورنو قره باغ را توسط توپخانه هدف قرار داده اند.

در جنگ دیروز یکشنبه (۲۷ سپتمر) که در آن از هلیکوپترها، طیاره‌های بدون سرنشین، تانک و توپخانه کار گرفته شد حداقل ۳۲ سرباز و افراد غیرنظامی جان باختند.

جنگ میان آذربایجان و ارمنستان
جنگ میان آذربایجان و ارمنستان

درگیری‌ها در منطقۀ جدایی‌طلب ناگورنو- قره باغ که اکثریت باشندگان آن ارمنی اند و در داخل آذربایجان موقعیت دارد تمرکز داشت.

این منطقه که ارمنی ها آنرا آرتسک می‌نامند از مدت‌ها شاهد برخوردهای متقطع سرحدی در امتداد خط تماس میان نیروهای آذربایجان و جدایی طلبان ارمنی بود.

دریک درگیری ماه جولای که چندین روز ادامه یافت و در آن طیاره‌های بدون سرنشین و توپخانه استفاده شد هفده نفر اکثریت سربازان طرفین و حداقل یک غیرنظامی جان باختند.

ولی خشونتی که روز یکشنبه آغاز شد بیش از یک درگیری عادی به نظر می‌رسد و مقامات آذربایجان و ارمنستان آنرا جنگ می‌خوانند و همدیگر را به آغاز آن متهم می‌کنند.

جنگ شدید میان آذربایجان و ارمنستان وارد دومین روش شد.
جنگ شدید میان آذربایجان و ارمنستان وارد دومین روش شد.

نیکول پاشینیان صدراعظم ارمنستان در حالیکه آذربایجان را به تجاوز پلان شده متهم کرد هشدار داده گفت که ما در لبۀ یک جنگ تمام عیار قرار داریم.

ارمنستان و ناگورنو- قره باغ حالت نظامی و سفربری کامل اعلان کرده اند.

آذربایجان هم که حالت نظامی و قیود گشت‌وگذار اعلام کرده گفت که در برابر آتشباری در امتداد خط تماس یک رشته عملیات نظامی به راه انداخته است.

باکو افزود که چندین قریه را تصرف کرده است.

ناگورنو- قره باغ در ابتدا این ادعا را رد کرد ولی آرائیک هاروتونیان رهبر این منطقه سپس پذیرفت که برخی مواضع را در نزدیکی تالش در جنوب از دست داده اند. او وعده نمود که قریه‌های از دست رفته را دوباره تصرف خواهد کرد.

مقامات نظامی ناگورنو قرباغ گفتند که شانزده سرباز و دو طفل کشته و بیش از صد نفر زخمی شده اند.

آذربایجان می‌گوید در اثر آتشباری توپخانه نیروهای مسلح ارمنستان پنج عضو یک خانواده کشته شده اند.

افزایش خشونت واکنش‌های سریع کشورهای اروپایی، روسیه، سازمان ملل متحد، ایالات متحده امریکا و دیگر کشورها را به دنبال داشته است.

آنها از طرفین درگیر خواستار شدند که جنگ را فوراً متوقف ساخته به گفتگو روآورند.

اما صرف ترکیه که یک قدرت منطقه‌ای پنداشته می‌شود از موضع‌گیری باکو حمایت کامل خود را اعلام کرد.

رئیس جمهور رجب طیب اردوغان گفت که ارمنستان با ادامۀ حملات خود به آذربایجان بزرگترین تهدید به صلح و آرامی منطقه می‌باشد.

اما صدراعظم پاشینیان از قدرت‌های جهان خواستار شد که از مداخله ترکیه در نزاع جلوگیری کنند.

مقام‌های ارمنستان اتهام وارد کرده اند که نظامیان ترکیه مداخله خود را عمیق‌تر می‌سازند.

اما حکمت حاجییف یک معاون رئیس جمهور آذربایجان این ادعای هاروتیونیان رهبر ارمنی‌های ناگورنو قره باغ را که گویا ترکیه جنگجویان اجیر را از سوریه به آذربایجان فرستاده است کاملاً پوچ و بی اساس خوانده رد کرد.

ترکیه و آذربایجان در اواسط ماه اگست تمرینات نظامی هوایی و زمینی مشترک را انجام دادند. به دنبال این تمرینات نزد برخی ناظران این سؤال پیدا شد که آیا ترکیه برخی تجهیزات و حتی سربازان خود را در منطقه باقی مانده یا نه؟

بعد از متارکۀ سال ۱۹۹۴ که به میانجیگری روسیه نافذ شد، نیروهای ارمنی کنترول منطقه ناگورنو قره باغ را بدست گرفتند و باکو می‌گوید این نیروها شامل سربازانی است که از سوی یریوان اکمال می‌شوند. استقلال این منطقه هنوز از سوی هیچ کشوری به رسمیت شناخته نشده است.

XS
SM
MD
LG