لینک‌های قابل دسترسی

خبر تازه
یکشنبه ۲۱ ثور ۱۴۰۴ کابل ۰۲:۵۴

'مورفین بدست آمده از تریاک افغانستان در اروپا به هیرویین تبدیل می‌شود'


آرشیف، یک دهقان در حال جمع آوری شیره تریاک در ولایت ننگرهار
آرشیف، یک دهقان در حال جمع آوری شیره تریاک در ولایت ننگرهار

یافته های اداره مبارزه با مواد مخدر اروپا در رابطه به وضعیت مواد مخدر در سال ۲۰۲۰ میلادی نشان می‌دهد، که عرضه مواد مخدر به بازارهای اروپا در هنگام قرنطین و مسدود بودن سرحدات کاهش نیافته است.

بر بنیاد گزارش این اداره، در این مدت در کنار قاچاق هیرویین از پاکستان و ایران به اروپا، مورفین بدست آمده از تریاک افغانستان در چهار کشور اروپایی شامل بلغاریا، جمهوری چک، اسپانیا و هالند به هیرویین تبدیل شده است.

نجیب الله احمدی رئیس سروی معینیت مبارزه با مواد مخدر وزارت داخله می‌گوید، حال در چندین کشور جهان کوکنار کشت می‌شود و ادعای که گویا تمامی هیرویین قاچاق شده به اروپا حاصل کوکنار افغانستان است، نادرست و بی بنیاد است.

او گفت: "در پنجاه کشور جهان کوکنار کشت می‌شود. (۸۴) فیصد آن در افغانستان و شانزده فیصد آن در سایر کشورها کشت می‌شود. در هندوستان و چندین کشور اروپایی خود دولت‌ها لابراتوارهای تولید تریاک به مورفین را تخریب کرده اند. اداره مبارزه با مواد مخدر سازمان ملل متحد يا (UNODC) مرجع مسئول است تا برود و تشخیص دهد که تریاک بدست آمده تولید کدام کشور است و این که در لابراتوار چک کنند که آیا واقعاً تریاک بدست آمده از افغانستان است و یا کشورهای دیگر، اما انگشت اتهام بسوی افغانستان بلند می‌شود. تا حال تحقیق ویژه که نشان دهد آیا این تریاک تولید افغانستان است یا خیر، انجام نشده است."

بررسی‌های که از سوی اداره مبارزه با مواد مخدر اروپا انجام شده، یک دلیل آغاز تولید هیرویین در کشورهای اروپایی، تولید و دسترسی ارزان به مواد کیمیاوی نوع پریکرسر (Precursors) است که در پروسس هیرویین به کار می‌رود.

بر بنیاد گزارش سازمان ملل متحد، مواد کیمیاوی که در تولید هیرویین در افغانستان به کار می‌رود، اکثریت آن از کشورهای اروپایی و از طریق ایران به افغانستان قاچاق می‌شود.

گل احمد اعظمی نماینده فراه در مشرانو جرگه همکاری جامعه جهانی، به ویژه کشورهای منطقه در مبارزه با مواد مخدر را یک نیاز جدی می‌داند، زیرا به گفته وی، حال مسئله مواد مخدر به یک مشکل جهانی مبدل شده است.

آرشیف، جمع آوری شیره تریاک در ولایت ننگرهار
آرشیف، جمع آوری شیره تریاک در ولایت ننگرهار

او گفت: "به یک اجماع منطقوی و جهانی برای مبارزه با کشت، تولید و قاچاق مواد مخدر نیاز است. هیچگاه ما نمی‌توانیم بدون همکاری کشورهای منطقه، قدرت‌های بزرگ و خود سازمان ملل متحد، به تنهایی با مواد مخدر مبارزه کنیم."

به اساس معلومات مرکز عدلی و قضایی مبارزه با مواد مخدر افغانستان، سال گذشته میلادی این کشور شاهد بیشترین قاچاق مواد کیمیاوی بود و به گفته وزارت داخله، در سال روان میلادی با وجود محدودیت‌های ناشی از انتشار ویروس کرونا در امتداد سرحدات، کاهش چشم‌گیری در قاچاق این مواد به وجود نیامده است.

گزارش: مرسلین ارسلا

please wait

No media source currently available

0:00 0:02:45 0:00
لینک مستقیم

XS
SM
MD
LG