لینک‌های قابل دسترسی

خبر تازه
پنجشنبه ۲۹ سنبله ۱۴۰۳ کابل ۰۳:۱۵

واکنش سرور دانش به طرح 'مسئلۀ مذهب' در گفت‌وگوهای صلح در قطر


 سرور دانش معاون دوم ریاست جمهوری افغانستان
سرور دانش معاون دوم ریاست جمهوری افغانستان

معاون دوم ریاست جمهوری افغانستان به طرح مسئلۀ مذهب در گفت‌وگوهای صلح دوحه واکنش نشان داد.

برخی رسانه‌ها به نقل از منابعی در دوحه گزارش دادند که تیم مذاکره‌کننده گروه طالبان در طرزالعمل کاری مذاکرات صلح پیشنهاد کرده‌اند که مبنای این مذاکرات باید فقه حنفی باشد.

گروه طالبان در مراسم افتتاحیه گفتگوهای صلح افغانستان در قطر
گروه طالبان در مراسم افتتاحیه گفتگوهای صلح افغانستان در قطر

این موضوع با واکنش محمدسرور دانش، معاون دوم ریاست جمهوری افغانستان مواجه شده است.

آقای دانش امروز دوشنبه در مراسم بزرگداشت از روز جهانی صلح در ارگ ریاست جمهوری گفت که طالبان پیشنهاد کرده که در صورت بروز اختلاف در مذاکرات صلح، باید مطابق فقه حنفی فیصله صورت گیرد.

معاون دوم ریاست جمهوری از طالبان خواست اقدامی نکنند که فضای دوستی، وحدت و همگرایی موجود در بین مردم افغانستان مخدوش شود.

آقای دانش افزود: "این معنایش این است که گویا شیعیان مانند پیروان سایر ادیان از چوکات شریعت خارج است و شما می‌خواهید که با آنان در چوکات شریعت برخورد کنید. این نوع برخورد در اول در تضاد است با مکتب و اندیشۀ امام ابو حنیفه (رح) و هم مغایر است با اصول دینی و حقوقی ما و هم یک نوع توهین است به بخشی بزرگی از مردم افغانستان."

سرور دانش معاون دوم ریاست جمهوری افغانستان
سرور دانش معاون دوم ریاست جمهوری افغانستان

به گفتۀ آقای دانش تمام مذهب‌ها بخشی شریعت اسلامی است و روند صلح مربوط به تمام مذهب‌ها و گروه‌های سیاسی است.

در همین حال شماری از آگاهان سیاسی می‌گویند که مطرح شدن این موضوع از سوی طالبان نشان می‌دهد که تغییری در تفکر طالبان به میان نیامده است.

، یکی از این آگاهان به رادیوی آزادی گفت که مطرح‌شدن این موضوع در مذاکرات امر معمولی است و تیم‌های گفتگوکننده باید چنین اختلافی را به گونۀ جدی حل و فصل کنند.

عمر شریفی
عمر شریفی

آقای شریفی گفت: "در مذاکرات باید انتظار داشته باشیم که طالبان دیدگاه خود را مطرح بسازند و این بسیار خوب است که فکر طالبان و اگر کدام پالیسی دارند، پالیسی‌شان مطلقا سر میز باشد و همه بفهمند که با که طرف هستند و مذاکرات هم زمانی است که این مسایل مطرح شود و بحث شود. فکر کنم مذاکره برای این نیست که همه کس به همه چیز موافق باشند، اصل مذاکره این است که سر این مسایل بحث صورت گیرد."

منابع گروه طالبان تا حال در این مورد اظهار نظر نکرده‌اند.

ده روز پیش گفت‌وگوهای صلح میان افغانان میان نمایندگان دولت افغانستان و گروه طالبان در دوحه، پایتخت قطر آغاز شد، اما تا به حال گروه‌ تماس هر دو طرف روی طرزالعمل کاری مذاکرات به توافق نرسیده‌اند و معلوم نیست که مذاکرات مستقیم میان هر دو طرف چه زمانی آغاز می‌شود.

XS
SM
MD
LG