لینک‌های قابل دسترسی

خبر تازه
چهارشنبه ۷ قوس ۱۴۰۳ کابل ۰۹:۲۱

خبر ها

مذاکره‌کننده‌ها در قطر، روی ۲۰ مورد اختلافیِ آغاز مذاکرات موافقه کرده اند

 نشست گروه تماس تیم‌های مذاکره کننده افغانستان و طالبان در دوحۀ قطر
نشست گروه تماس تیم‌های مذاکره کننده افغانستان و طالبان در دوحۀ قطر

شورای عالی مصالحۀ ملی افغانستان می‌گوید، در نشست گروه تماس تیم‌های مذاکره کننده افغانستان و طالبان در دوحۀ قطر در بارۀ ۲۰ مورد اختلافی برسر طرزالعمل کاری برای آغاز مذاکرات موافقه شده است.

فریدون خوازون سخنگوی این شورا به رادیو آزادی در بارۀ اهمیت طرزالعمل کاری گفت: "کوشش در مورد این است تا در باره ای اصول کاری به توافق برسیم که ما در جریان مذاکره به مشکل مواجه نشویم. اصول کاری برای پیشبرد مذاکرات بسیار مهم است. نظم و دسپلین را ایجاد می‌کند و در آن در مورد همه مسایل صحبت شده."

به گفته ای خوزون، طبق توافق دو طرف در باره موارد اختلافی صحبت نمی‌کنند.

گفتگوها به هدف صلح در افغانستان در دوحۀ قطر شنبه گذشته طی مراسمی آغاز شد.

تازه‌ترین خبرهای روز را این‌جا دنبال کنید

گروه جی هفت یا کشور صنعتی جهان از نقض حقوق بشر بر دختران و زنان افغان نگران است

گروه جی هفت یا کشور‌های صنعتی جهان.
گروه جی هفت یا کشور‌های صنعتی جهان.

گروه جی هفت یا هفت کشور صنعتی جهان در اعلامیه‌ای مشترک گفته که از نقض دومدار و سیستماتیک حقوق بشر و محدودیت‌های فزاینده که طالبان بر مردم افغانستان به ویژه دختران و زنان وضع کرده اند، نگران است.

وزیران خارجه کانادا، فرانسه، جرمنی، ایتالیا، امریکا، جاپان و اتحادیه اروپا در پایان نشست روز گذشته شان با نشر این اعلامیه اقدامات طالبان را در تضاد با تعهدات بین المللی خواندند و تأکید کردند که افغانستان به عنوان یکی از اعضای جامعه بین المللی باید به این تعهدات پایبند باشد.

این در حالیست که طالبان پس از برگشت به قدرت در تابستان ۱۴۰۰ یک سلسله محدودیت‌های سختگیرانه را بر دختران و زنان افغان وضع کردند از جمله مسدود ماندن مکاتب بالاتر از صنف ششم به روی دختران دانش آموز.

گروه جی هفت همچنان گفته که تحقق افغانستان صلح آمیز و ادغام دوباره این کشور با جهان تنها در صورتی امکان پذیر است که این کشور به تعهدات بین المللی عمل کند و یک حکومت فراگیر در آن ایجاد شود.

هنوز هیچ کشوری حکومت طالبان را در بیش از سه سال به رسیمت نشناخته است.

یکی از پیش شرط‌های جامعه جهانی به خاطر به رسمیت شناختن طالبان، رعایت حقوق بشر به ویژه حقوق زنان و دختران و ایجاد حکومت فراگیر در افغانستان است.

پولیس پاکستان: نوزده مهاجرین افغان در اعتراضات اسلام بازداشت شدند

اعتراضات در اسلام آباد.
اعتراضات در اسلام آباد.

پولیس پاکستان می‌گوید که در جمع نزدیک به هزار معترض را که طی سه روز گذشته در اسلام آباد پایتخت این کشور بازداشت کرده، نوزده نفر آنها مهاجرین افغان هستند.

سید علی نصیر رضوی فرمانده پولیس اسلام آباد چهارشنبه ۷ قوس در یک نشست خبری گفت که پولیس در عملیات گسترده علیه معترضان از وسایل غیر کشنده استفاده کرده است.

هزاران تن از حامیان عمران خان صدراعظم سابق پاکستان اخیراً تلاش کردند که تظاهرات گسترده را در اسلام اباد پایتخت این کشور راه اندازی کنند و از همین‌رو روز گذشته حلقۀ امنیتی را در این شهر شکستانده و با نیرو‌های امنیتی پاکستان درگیر شدند.

وزارت داخله پاکستان ناوقت دیشب گفت که یک عملیات گسترده را علیه معترضان راه اندازی کرد و تظاهرات را به پایان رساند.

حزب تحریک انصاف پاکستان هم با تأییدی این خبر در ایکس، تویتر سابق گفت که تظاهرات پایان یافته است.

به گفته این حزب، در درگیری روزگذشته شش تن از جمله چهار نیروی امنیتی و دو معترض کشته شدند.

معترضان خواهان رهایی فوری عمران خان از زندان پاکستان شده بودند.

خان در رابطه به ۱۵۰ قضیه متهم شده و از یکسال به اینسو در زندان است.

آتش بس میان اسرائیل و حزب الله لبنان بعد از چهارده ماه به اجرا درآمد

نیروهای محافظت از صلح سازمان ملل در لبنان.
نیروهای محافظت از صلح سازمان ملل در لبنان.

آتش بس میان اسرائیل و گروه حزب الله لبنان بعد از تقریباً چهارده ماه درگیری چهارشنبه ۷ قوس به اجرا درآمد.

امریکا، گروه حزب الله تحت حمایت ایران را به عنوان یک سازمان تروریستی میشناسد و اتحادیه اروپا تنها شاخه نظامی این گروه را در فهرست سیاه قرار داده، اما نه حزب سیاسی آن را. حزب سیاسی حزب الله در پارلمان لبنان کرسی هایی را هم در اختیار دارد.

بعد از آغاز آتش بس حوالی ساعت چهار صبح به وقت محل، اردوی اسرائیل به غیرنظامیان هشدار داد که هنوز به خانه‌های شان در جنوب لبنان برنگردند و به مواضع اسرائیل نزدیک نشوند.

همچنان اردوی لبنان از بیجا شده‌های داخلی خواسته که تا زمانی که اردوی این کشور به جای اردوی اسرائیل در ساحه مستقر نشوند به خانه هایشان برنگردند.

اما کاروان‌های غیرنظامیان بدون درنظرداشت هشدار اردوی اسرائیل و درخواست اردوی لبنان امروز به سمت لبنان جنوبی حرکت کردند.

کابینه اسرائیل روزگذشته پس از سخنرانی بنیامین نتانیاهو صدراعظم این کشور و اعلام حمایتش از طرح آتش بس، این طرح را تصویب کرد.

براساس این طرح، نیروهای اسرائیلی ظرف دو ماه باید مواضع خود در لبنان را ترک کنند و به اسرائیل برگردند.

گروه حزب الله لبنان هم باید به حضور نظامی خود در جنوب لبنان پایان دهد و یک هیئت بین المللی به رهبری ایالات متحده بر رعایت آتش بس نظارت خواهد کرد.

وزیر داخله پاکستان از آرامی اوضاع در اسلام آباد خبر می‌دهد

در درگیری‌های اسلام آباد شش تن از جمله چهار نیروی امنیتی و دو معترض کشته شدند.
در درگیری‌های اسلام آباد شش تن از جمله چهار نیروی امنیتی و دو معترض کشته شدند.

طرفداران عمران خان صدراعظم سابق پاکستان از تظاهرات گسترده شان در اسلام آباد پایتخت این کشور پس از آن دست کشیدند که نیروهای امنیتی پاکستان عملیات گسترده را نیمه شب راه اندازی و صدها نفر را بازداشت کردند.

محسن نقوی وزیر داخله پاکستان در یک نشست خبری چهارشنبه ۷ قوس گفت که معترضان پراکنده شدند و اسلام آباد پاکسازی شد.

حزب تحریک انصاف پاکستان امروز در بیانیه‌ای که در شبکه ایکس، "توییتر سابق" نشر کرد گفت که در درگیری روز گذشته در اسلام آباد شش تن از جمله چهار نیروی امنیتی و دو معترض کشته شدند.

این حزب، حکومت پاکستان را به بی رحمی در برابر معترضان متهم کرد.

رئیس حزب تحریک انصاف پاکستان در پشاور هم به گونه جداگانه لغو تظاهرات در اسلام آباد را تأیید کرد.

معترضان خواهان رهایی فوری عمران خان از زندان پاکستان شده بودند.

عمران خان در رابطه به ۱۵۰ قضیه متهم شده و از یکسال به اینسو در زندان است. حزب تحریک انصاف پاکستان می‌گوید که اتهامات وارد شده بر موسسش، انگیزه سیاسی دارد.

دیدبان حقوق بشر: خبرنگاران افغان نمی‌توانند بگونه واقعی گزارش دهی کنند

در سه‌سال گذشته بیش از ۲۵۰ مورد بازداشت خودسرانه خبرنگاران را ثبت شده است.
در سه‌سال گذشته بیش از ۲۵۰ مورد بازداشت خودسرانه خبرنگاران را ثبت شده است.

دیدبان حقوق بشر می‌گوید که طالبان پس از برگشت به قدرت در اگست ۲۰۲۱، چنان فضای ترس را ایجاد کرده اند که خبرنگاران افغان نمی‌توانند بگونه واقعی تحقیق کنند یا گزارش دهند.

دیدبان حقوق بشر این را ناوقت روز گذشته (سه‌شنبه ۲۶ نومبر) در پیوند به گزارش سه‌ساله سازمان ملل متحد در مورد وضعیت رسانه‌های افغانستان تحت حاکمیت طالبان گفته است.

در گزارش مشترک دفتر معاونت سازمان ملل متحد در افغانستان و اداره حقوق بشر این سازمان که روز گذشته نشر شد آمده که از اگست ۲۰۲۱ تا ۳۰ سپتمبر امسال، بیش از ۳۰۰ مورد نقض حقوق بشر علیه خبرنگاران به شمول بیش از ۲۵۰ مورد بازداشت خودسرانه خبرنگاران را ثبت کرده است.

اما ذبیح الله مجاهد سخنگوی حکومت طالبان روز گذشته در صحبت با تلویزیون خصوصی طلوع نیوز در واکنش به گزارش سازمان ملل گفت که در مورد قضیه افغانستان نباید به مثابه یک کشور غربی قضاوت شود.

اما دیدبان حقوق بشر با تأیید گزارش سازمان ملل متحد می‌گوید که طالبان خبرنگاران را بازداشت و شکنجه کرده اند، گزارش‌های داخلی را به شدت محدود کرده اند و مستقیماً در اتاق‌های خبر رسانه‌ها برای سرکوب هرگونه محتوای انتقادی کار می‌کنند.

سازمان ملل: سطح تولید تریاک در افغانستان در سال ۲۰۲۴ سی درصد افزایش یافته

جمع آوری تریاک در افغانستان.
جمع آوری تریاک در افغانستان.

اداره مبارزه با مواد مخدر و جرایم سازمان ملل متحد می‌گوید که سطح تولید تریاک در افغانستان در سال ۲۰۲۴ میلادی سی در صد نسبت به ۲۰۲۳ افزایش یافته.

براساس اعلامیه ای این اداره که امروز چهارشنبه ( ۷ قوس ) منتشر شد، اما این رقم ۹۳ درصد کمتر از سطح تولید تریاک در ۲۰۲۲ است، سالی که به گفته این سازمان، تطبیق ممنوعیت مواد مخدر از سوی حکومت طالبان آغاز شد.
به گفته این سازمان، تولید تریاک در افغانستان در سال ۲۰۲۴ به ۴۳۳ تُن رسیده است.

این اداره به نقل از غدا ولی رئیس اجرائی این سازمان گفته که تلاش‌های بین المللی باید هماهنگ شود تا اطمینان حاصل شود که از طریق سرمایه گذاری در زیرساخت‌ها، منابع زراعتی و معیشت پایدار جوامع روستایی افغانستان وابسته به کشت خشخاش بتوانند به دلایل قانونی و اقتصادی روی آورند.

به گفته این سازمان، در حال حاضر کشت و تولید تریاک از ولایت‌های جنوب غربی به شمال شرقی افغانستان انتقال یافته جایی که دو سوم تولید تریاک متمرکز شده است.

بلینکن موافقت کرد تا در مورد خروج نیروهای امریکایی از افغانستان در مجلس نمایندگان گفتگو کند

انتونی بلنکن وزیر امور خارجه امریکا.
انتونی بلنکن وزیر امور خارجه امریکا.

انتونی بلینکن وزیر امور خارجه ایالات متحده در نهایت موافقت کرد تا در مورد خروج نیروهای امریکایی از افغانستان در مجلس نمایندگان گفتگو کند.


کمیته روابط خارجی کانگرس که تحت کنترول جمهوری خواهان است، دیروز پس از یک گفتگو طولانی این خبر را اعلام کرد.


مایک مک کال، رئیس کمیته گفت که بلینکن موافقت کرده است که در ۱۱ دسمبر در برابر کمیته حاضر شود و در مورد خروج بی نظم نیروهای امریکایی از افغانستان در ماه اگست ۲۰۲۱ به طور علنی صحبت کند.

اخلال در جریان خروج نیروهای آمریکایی از افغانستان موضوعی بحث برانگیز است که بیش از سه سال است فضای سیاسی امریکا را تحت الشعاع قرار داده است.

نیروهای امنیتی در شهر اسلام آباد پاکستان علیه مظاهره چیان طرفدار عمران خان، عملیات انجام دادند

مظاهرات طرفداران عمران خان صدراعظم پیشین پاکستتان
مظاهرات طرفداران عمران خان صدراعظم پیشین پاکستتان

اردو و نیروهای امنیتی پاکستان روز گذشته ۲۶ نومبر، برای سرکوب حامیان عمران خان صداعظم پیشین، در پایتخت اسلام‌آباد عملیات گسترده‌ای را اجرا کردند.

این عملیات پس از آن آغاز شد که معترضان وابسته به حزب تحریک انصاف عمران خان از دستور حکومت برای پایان دادن به تظاهرات خود سرپیچی کردند.

حامیان عمران خان خواهان آزادی صدراعظم پیشین از زندان هستند. محسن نقوی، وزیر داخله، در یک نشست خبری گفت که نیروهای امنیتی شب گذشته معترضان را متفرق کرده و اسلام‌آباد را تصفیه کردند.

یک مقام امنیتی به بخش مشال رادیو آزادی گفت که حدود ۵۰۰ نفر بازداشت شده‌اند.

کابینه اسرائیل طرح آتش بس با حزب الله لبنان را تصویب کرد

صدراعظم و برخی از وزرای کابینه اسرائیل
صدراعظم و برخی از وزرای کابینه اسرائیل

کابینه امنیتی اسرائیل طرح آتش‌بس میان اسرائیل و حزب‌الله را شب گذشته تصویب کرد.

دفتر صدراعظم بنیامین نتانیاهو اعلام کرد که این طرح با ده رأی موافق و یک رأی مخالف به تصویب رسیده است.

پیش از این نتانیاهو از این طرح آتش‌بس حمایت کرده و توصیه کرده بود که کابینه آن را تأیید کند.

او در عین حال تأکید کرده که اگر حزب‌الله مواد این توافق را نقض کند، این گروه به شدت سرکوب خواهد شد.

حزب الله توسط ایالات متحدۀ امریکا به حیث یک سازمان تروریستی شناخته شده، در حالی که اتحادیه اروپا تنها شاخه مسلح آن را در لیست سیاه قرار داده، نه حزب سیاسی آن را. بخش سیاسی حزب الله، کرسی هایی را در پارلمان لبنان در اختیار دارد.

ایالات متحده بلافاصله از این توافق استقبال کرد و جو بایدن رئیس‌جمهور امریکا، اظهار داشت که این آتش‌بس می‌تواند آغازی تازه برای لبنان باشد و نشان می‌دهد که پس از نزدیک به ۱۴ ماه جنگ، صلح امکان‌ پذیر است.

صدراعظم اسرائیل: به کابینه وزرا توصیه می‌کنم آتش بس با حزب الله را تصویب کند

 بنیامین نتانیاهو، صدراعظم اسرائیل
بنیامین نتانیاهو، صدراعظم اسرائیل

بنیامین نتانیاهو، صدراعظم اسرائیل، میگوید که به کابینه خود توصیه میکند که توافقنامۀ آتش بس به میانجیگری ایالات متحدۀ امریکا با حزبالله را تصویب کند.

حزب الله هم یک گروه جنگجو و نیز یک حزب سیاسی است که بخش اعظم جنوب لبنان را تحت کنترل خود دارد.

بنیامین نتانیاهو شام سه شنبه(۲۶ نوامبر) در سخنرانی تلویزیونی گفت که این توافق آتش بس، زمینه را برای پایان دادن به درگیری حدود ۱۴ ماهه، فراهم می کند.

در این حال، اردوی اسرائیل همچنین هشدارهای متعدد را برای تخلیه صادر کرده که نشانه ای آنست که قصد دارد حزب الله را حتی در آخرین لحظات قبل از برقراری آتش بس، مجازات کند.

حزب الله توسط ایالات متحدۀ امریکا به حیث یک سازمان تروریستی شناخته شده، در حالی که اتحادیه اروپا تنها شاخه مسلح آن را در لیست سیاه قرار داده، نه حزب سیاسی آن را. بخش سیاسی حزب الله، کرسی هایی را در پارلمان لبنان در اختیار دارد.

تا هنوز مشخص نیست که این آتش بس چه زمانی اجرایی خواهد شد و شرایط دقیق آن نیز منتشر نشده است.

این توافق روی جنگ اسرائیل علیه حماس که توسط ایالات متحدۀامریکا و اتحادیۀ اروپا به حیث یک سازمان تروریستی شناخته شده، در نوار غزه تأثیری نمیگذارد، جنگی که تا هنوز هیچ نشانهای از پایان دیده نمی شود.

بیشتر "لود" شود

XS
SM
MD
LG